Първи зъбки, първи каши чакат МАРТенчета наши!

• 35 622
  • 711
  •   1
Отговори
# 645
Аз все още давам само плодове и зеленчуци, мисля след месец - месец и половина да започна с жълтък, пък след 2-3 месо, масло. Мляко мисля да дам около годинка, както и кисело. Притеснява ме и качеството на продуктите - масло, месо и други такива мога да купувам само, няма от къде да взема домашни, а колкото и да разпитвам за качеството на продуктите, не мога да бъда сигурна. Затова и гледам да са достатъчно късно въведени. Иначе и аз давам АМ на всяко хранене, не отказва. Вече седи, хили се денонощно и най-сетне успях да науча да заспива и през деня сам, в леглото, без люшкане.

# 646
  • София
аз дадох и месо вчера и днес. пуешко на хип.
отказва мляко след плодовете и зеленчуците, и в пюрето да го сложа пак не иска.
сякаш предпочита храните с лъжица, отколкото мляко  Rolling Eyes

# 647
  • USA, Steak State
Да може, но да не ме разберете погрешно, че се стремя да дам всичко това в рамките на 8ми месец... Просто казвам, че ще започна след 8ми.

Начина на Бубето ще е и моят начин. Само глутена ще е преди сиренето. Един вид ще ги комбинирам в попарка след като го захраня с тях. Киселото млекце ще го давам доста бавно. По лъжичка- две на няколко дена веднъж. Ще си правя домашно така или иначе, тъй като тукашните кисели млека са бъкани с нишасте.

# 648
  • Пловдив
Аз давам попара на моят син,по препоръка на педиатърката.Правя я със сухари,бебешки,малко обезсолено сирене,малко масло и заливам с чай на Hipp.Яде я и много му харесва даже.Сутрин към 8 пие мляко,после в 11 яде тази попара,в 14 яде пюре един ден месно,един ден зеленчуково,като когато е зеленчуковото добавям много малко жълтък.В 17 яде каша и в 20 пак пие мляко.Всичко това ми го каза педиатърката.
doh
Оле мале колко много храни си вкарала. Зеленчуци, меса, жълтък, сирене, масло, глутен, чая е гранулиран, млякото предполагам е кравешко. На мен ще ми трябват доста месеци да постигна това дори и да нямаше алергията. Дали не усещаш колко бързаш? Искаш да кажеш, че на 7 месеца детето пие мляко 2 пъти?

Аз също обичам попара и сигурно за това ще я въведа Simple Smile. На мен тук в САЩ никой не ми казва как да захранвам, ходим редовно на прегледи, един ден питах за пюретата казаха ок и повече не съм питала. Но ние се храним като бубето само където вместо попара яде каша и сега започнах да въвеждам месните пюрета. Моето бебче откакто ми спря кърмата/на 2м и половина/ не обича никаква хумана. Едва в бг пиеше на хип и тук в сащ ссега пие формула, но млякото не е нейната храна. Спи 11 часа през нощта и сутрин, като стане не може да изпие 100мл мляяко, но ако и дам каша или пюре го излапва за отрицателно време. А след плодово пюре, зеленчуково пюре или каша въобще не иска мляко. Затова се опитвам да и дам мляко преди тях. Да не говорим, че в бг като започна да сваля кг и не искаше да яде на 3м педиатърката ми викаше, че може да се наложи да мине на кисело мляко Rolling Eyes. Така, че аз бързам да захранвам точно за това, защото не обича мляко каквото и да е то и не пие вода. Единствено вечер изпива 160-180мл., защото след обед след 15 часа не и давам нищо освен в 17 плодово пюре. Правя така за да може да си изпие вечер млякото и да спи, защото то наистина я засища. Може да не звучи добре това което съм написала, но не искам да я държа гладна само за да изпие повече мляко, така че ще и давам пюрета, каши, попара/ако я хареса/ и всичко каквото хареса. Не и давам по много-съвсем малко, но вечер и настъргвам доматче и краставичка и така се облизва и си ги яде Laughing

# 649
  • София
Ами какво да ти кажа. Ти си възрастния и ти казваш как ще се случат нещата. Просто настояваш с млякото, защото то е храната за мозъка им в момента, не твърдата храна. Малко месеци останаха да започне да се намалява млечния прием, но за в момента това трябва да ти е приоритета.

# 650
Нашия педиатър също ни подкрепи при ранното захранване (4 м) Аз кърмя, но бебока въобще не ме търси след хранене с твърда храна - дам ли пюре излапва цяло бурканче и предложа ли след това гърда не суче, така е от самото начало на захранването. Сутрин и вечер остана млякото.
Всички ние се водим по бебетата си - както ранно така и късното захранване ги подкрепям, защото правим това, което бебето продиктува, едно е захранване на недоносено едно е захранване на родено 4500 - всички се развиват различно и всяка от нас дава най-доброто.
Приспиват го и баби, и лели, и аз, ако излизаме с мъжо вечер се цедя и не прави разлика между гърда и шише (за наш късмет).
Ние вече щъкаме в проходилката някой беше попитал, почнаха и първите бели Simple Smile

# 651
Здравейте и от мен. И ние сме на почти същия режим, като Бубето, само че първото хранене е в 6чл - мляко, след това в 10 ч. мляко и плодово пюре, 14 ч. - редувам зеленчуково и месно пюре през ден, 17 ч. - каша + изцеден плодов сок, и около 21 ч., преди лягане пак мляко. От месата сме въвели пилешко, пуешко, заешко и телешко. Попарата мисля да я въведа от следващата седмица, като заместя сутрешното хранене в 10 ч. Вече съм си купила бебешки сухари, ще обезсоля и сирене. Вече 2 пъти й давах и едно специално кисело мляко на Humana и много добре го понесе - никакви проблеми не е имало.

За проходилката - доколкото знам вече ги отричат. Ние купихме бънджи и тя много се радва да скача на него. Дори вечер ни помага да се умори повечко и да спи цяла нощ:)

# 652
Мамчета извинявам се за въпроса може би сте коментирали,но не съм видяла. СЛед оризова каша ,картоф ,морков ,какво следва. И това означава ли че на обяд като давам зеленчук ,кашата я местя следобяд. Не съм заместила никакво хранене. Просто още сме на въвеждане на зеленчуците. 6м и 13 дни.

# 653
Хайде стига с това захранване и драканивта с него. Мисля че отдавна се разбра, че всеки си действа, както е намерил за добре. Никой тук не иска умишлено чрез забавяне/ забързване да увреи, пречука, убие дететто си.

С риск да ви втрещя оставям си детето на бабите и дядовците и дори за събота и неделя, не всяка Simple Smile. Не искам да свиква само с мен. Тя няма проблеми с тях и не плаче. Колкото и да звучи егосистично използвам всяка свободна минута да си почина и да отделя време за нас с таткото. През другото време съм 100 % с малката физически, психически и всякак.

# 654
Аз кашата я изместих следобед а зеленчуците останаха на обяд. А детето го оставям само на леля му и кръстника,моята майка не е в Б-я и не мога да го оставя на нея,а на свекървата няма да го оставя,много и знае устата и дразни.Пак ще ви попитам изправяте ли се вече сами на крака?

# 655
  • бургас/софия
Онзи ден Ирина слезе сама от дивана (все още пълзи само назад) и се задържа на крака, подпирайки се за диивана!! Аз бях до нея и с ръце в готовност да я хвана като залитне, но тя бая издържа.. Иначе отдавна си държи изпънати краката като я придържаш...

Разбира се, че я оставям на баби и дядовци!!! Или пък други желаещи! Вчера и онзиден баба й разхожда, защото аз бях с някакъв вирус (допускам, че го лепнах на консултацията) и хич не ми беше добре. Другата седмица ще ходим за 5 дена в Италия, ще я гледат наш'те! Нямам никакви притеснения. Само дето ще трябва да отидем до Бургас да я оставим... 

Ние сме 7,600 вече и 70,5см.

# 656
Някой давал ли е на бебето мрежичка  за  плодове,(за храна),и знае ли как реагира бебето на подобно нещо.Споделете за да знам дали да купувам

# 657
не съм,но много искам да купя и да пробвам с мрежичка.

# 658
  • София
аз дадох, после едва му го измъкнах от ръцете.
банан  и круша сложих.
много трудно се мие това нещо обаче, чоплила съм го половин час после.
и мацаницата е голяма, стиска с ръце, тъпче, размазва навсякъде  Mr. Green

# 659
  • София
За захранването - няма да коментирам, че аз съм от забавените + че детето ми трудно приема новата храна Simple Smile
За изправянето на крака - Лиа не се изправя и още не лази, но пък на сестра ми малкия, който е на 7 месеца от 1 месец си стъпва САМ на краката и  сам се изправя, а от 2 пълзи. Така че всичко си е до дете. Всяко си се развива различно.
За мрежичката - аз взех. Слагала съм сварени круша и ябълка (само с това съм захранила). Цапаницата е голяма, но тя се забавлява и така хапва повече плод отколкото с лъжица.

Общи условия

Активация на акаунт