Първи зъбки, първи каши чакат МАРТенчета наши!

• 35 881
  • 711
  •   1
Отговори
# 570
И ние сме фини, около 7 кг сме в момента. Grinning

# 571
Хихи, ако ще си ги мерим, ние сме 6300 гр., 67 см. Simple Smile 

# 572
emilly, и ние имаме трудности със захранването, та пробваме рзлични варианти и открихме, че картофчето трябва да е смесено с много кърма и гладко пасирано до консистенция малко по-гъста от боза (по принцип картофът става лепкав при пасиране, но за начало трябва да е много гладко, за да се приеме). При нас морковът не оправи нещата и включихме пащърнак, който се прие по-добре, също и тиквичка. В последствие се оказа, че нашият хубостник си хапва добре когато го храни тати или баба- консултирахме се със специалист, който ни посъветва така да действаме 1-2 седмици докато свикне с храната, защото много често кърмените бебета, които се захранват след 6 мес така отказвали на майките си твърда храна- просто искали да сучат хитреците, защото много обичали Simple Smile

# 573
Cookie-Lover благодаря ти за съвета.
Не се бях сещала за тази хитрост на бебоците:) има логика.
За жалост сме сами, но през уикенда задължително ще пробваме с тати.
Иначе разреждам с кърма, разбира се, нооо не.
Утре сме при доки и ще се консултирам и с нея пък да видим.

# 574
Ние сме на АМ от втория месец. Захранихме се много хубаво. Ядеше всичко и с желание и сега не иска нищо...... Уж от зъбите....Всичко около нас ни надминаха Sad Аз не искам дебело дете, ама то това стана ужасно злоядо!!!!!  newsm78

# 575
Ние сме на АМ от втория месец. Захранихме се много хубаво. Ядеше всичко и с желание и сега не иска нищо...... Уж от зъбите....Всичко около нас ни надминаха Sad Аз не искам дебело дете, ама то това стана ужасно злоядо!!!!!  newsm78

При нас абсолютно същото, само дето кърмя. Захраних го чудесно, хапваше с апетит, даже лакомо, заместихме едно кърмене, но хвана някакъв вирус с температура, и от тогава 14 дена само на кърма- отказваше каквато и да е друга храна, макар че вирусът отмина за 3 дни... даже и любимата тиквичка. Изостанахме с въвеждането на новите храни както и с второто хранене, отчаях се като виждам как другите бебета лапат каши и пюрета. Но всички ме успокояват, че така или иначе все някога ще прояде, което си е истина, но е много тъпо положението. Сега с триста зора на обяд баба му му пробутва 40-50 грама пюре и то ако е много гладен. Започнахме да пробваме и следобед с каша (оризова и от елда)- чиста категорично не я яде,оризова с тиква май похапна горе-долу към 50-60 грама. Та може да пробваш нещо по-примамливо на вкус като тиква или круша (незнам какво си въвеждала). Аз мислех да не въвеждам плодове докато не навърши 8 месеца, за да свикне със зеленчуците, но в това положение май по-рано ще прибегна до сладките пюрета

# 576
Нищо не иска: нито тиква, нито круша, нито ябълка, нито домашно пюре, нито купешко. По съвет на ЛЛ въведох попарата. Засега яде само нея.....

# 577
Здравейте и от нас ! И ние имаме проблеми със захранването, моят мъж не иска да си отваря устата и трбва все да го гоня и да с еправя на шут за да го разсмея и да пробутам някоя и друга лъжичка нещо докато се хили Simple Smile иначе още с екърмим на поискване , май проблемът ни е като вашия Cookie-Lover За съжаление  и аз по цял ден съм сама и няма кой друг да го храни, така че ще се справяме така по трудния начин.  Искам да питам какви плодови пюрета давате, аз досега сама приготвям зеленчуковите и плодовите пюрета, защото тях по-харесва и повечко хапва, но се изчерпвам вече от към плодове и идеи, вчера му давах за пръв път каша с просо, пак домашна доста си хапна , но беше смесена с плодово пюренце(ябълка и малко дюля).
Зъби имаме 2 , но май расте 3-ти, защото пак стана неспокоен през ноща, буди се последните дни през 2 часа, което много ме изтощава вече, май ще се наспя в някой друг живот  Simple Smile
На консултация сме другия вторник и тогава ще видим колко е пораснал , но доста е понатежал, доста ме боли кръста. От 4-5 дена се пробваме на гърненце, за сега пишкаме след ставане и щях да питам колко време след това да го слагам пак ? все пропускам момента, мн сложно ми се струва кога да отгатна , ч е му се пишка.

# 578
Аз от скоро захранвам и засега процедирам така - сядаме двамата на масата (бебето на столчето, аз до него) и си хапвам с него. Една хапка за мен, една за него. Така му давам достатъчно време да преглътне, а пък той проявява голям интерес към храненето на възрастните около него и само ме зяпа. Иначе се върти, не иска, плюе. Нещо като педагогическо захранване, ама не съвсем, защото не му давам от моята храна. Като спре да му интересно, засега спираме, не го насилвам.
Столчето ни е Сиеста на Пег Перего. Уж е измислено, засега оставаме с него, пък дано да не му умалее бързо.
И нашата хремичка продължава 8ми ден, няма температура, но сополките го дразнят. Явно бавно минава, ще си го изчакаме. Не знам дали от хремата или от зъбите, но и Сашко се буди през час-два нощно време от 10тина дена. Вече като насън се движа и клатушкам, веднъж вече се блъснах във вратата на банята... А като се кърмим още не мога да го оставя на някой и да се наспя едно хубаво, дано по-бързо мине този период Praynig

# 579
  • София
аз пък изобщо не се правя на шут, ако иска яде, ако не иска прибирам и това е. опитвам се уж да запомни че леглото е за спане, а храната за хранене, и нито едното не е за забавление.
нашето столче е от икеа, много удобно се оказа  Rolling Eyes

# 580
Хора, Божидар е вече 9,300 кг., но само на кърма - какво ли не опитах, повече от 5 лъжици не иска и не иска.. В момента сме малко хремави и двамата, и педиатърката като разбра, че не яде други неща щеше да припадне. То и аз така, ама сега не искам да го насилвам като е хремав. Ще почваме от начало явно, след някой друг ден. Rolling Eyes
А,забравих - още нито един зъб няма.., но те и батковците изкараха на 9 месеца първите зъби. Нямаме столче, храня го в шезлонга и за сега бива,като се отчете краткия престой в него. Simple Smile   

# 581
Като гледам е масово не храненето, и при мен е така от 2-3 дни и двете нещо хич не искат да хапват от пюретата, кашата засега си я изяждат, но пюре тцъъъ  Sad. Едната уж ядеше добре до сега, но уви и тя взе да отказва, давам домашно, купено, смесено от двете, с мляко, без мляко какви ли не комбинации и не и не  Confused, Храня ги в столчетата за кола, че и ние още не сме взели столчета за хранене. Съмнявам се да е от зъбките на едната още няма нито едно, а уж ящната си има 4 на брой  Mr. Green за отрицателно време ги изкара милата, е горните само малко се усещат и виждат  Simple Smile
За килограмите май няма като нашите 6 кг. и 8 кг. Laughing

# 582
Здравейте мами
Лече Буболече много ти благодаря - ние станахме на 7 месеца докато ви намеря Grinning
 Записвам да ви чета, че не знам кога да заместя трето хранене - педи казва сега, консултантите по кърмене да не бързам...Има ли мами въвели трето твърдо хранене (закуска)? Ние днес всъщност навършихме 7 м - статистиката до момента 2 заместени папкания с твърда храна, останалото (3 бр) кърмене. Нощно хранене слава богу нямаме - спим като меченца (засега) Simple Smile Зъбки....нямаме, още сме патенца Grinning Момченце - 9.400 кг, дебелан и каши не давам, захранихме се лесно, готвя му, направо не знам какъв съвет да ви дам за лесно папане - нашия по-лесно се храни на столче, давам по 1 играчка по време на хранене.

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 10:28 от radystin4ety

# 583
  • София
обувки на децата купувате ли вече?
аз досега не бях обувала никакви, но откак застудя реших че не е лошо нещо да му топли крачетата.
обаче изобщо не мога да преценя какъв размер  ooooh!
опитвах някакви да пробваме в магазини, ами аз не мога да ги обуя изобщо или той замахва 2-3 пъти и те отлитат.
търся някакви по-скоро тип пантофи, хем да седят на краката, хем да изглеждат като обувки за навън и не мога да избера.
пък струват колкото обувки за големи  Shocked

# 584
  • Стара Загора
и ние сме от събуващите всичко Simple Smile взех мокасини от НиМ 20-21 размер, леко хлопат но уж мислех че няма отсега да почват студовете Simple Smile имаме и буйки с цип който минава отдолу те пък са 16ти номер ама не сме ги сефтосали.. на уалабу пантофчетата са супер ама 24 лв Sad аа и едни други кожени взех, но и те чакат ред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт