ЮЛСКИТЕ новородени се преместиха в "Родени" - 1

• 31 109
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро, мами!

ani88, адашчето къде спи? Ако спи на неговото легълце може да пробваш да спи при теб. Поне при нас това работи - сега с малкия, а преди това и с каката съм забелязала, че е достатъчно да ме усещат и не искат да сучат толкова начесто.

behind blue eyes, на мен педи ми показа един начин, очният лекар - друг, а сега от юнската тема научих трети. Първите два съм ги пробвала за каката и нямаха ефект. Докато се мъчех да опиша третия, видях че iva_angel ме е преварила  Hug
Каката сучеше по 30-40 мин на всяко хранене и можех да я правя каквото искам, тя не пускаше. Та при всяко кърмене на лявата гърда я масажирах и оченцето пак не се оправи. Сега малкият изобщо не ми дава да го пипна, веднага пуска гърдата.
Понеже прочетох, че сондажът се прави с пълна упойка изобщо не бях склонна да подложа бебето на такова чудо, за каката става въпрос. Правих масажи, капах два различни вида капки предписани от педи и чаках да го израсте. На година и половина реших, че е време да отидем на очен, защото не минаваше. Той пък ми се накара, че детето има конюктивит и на двете очи. Така и не разбрах дали точи касата или нещо ме мотае и не отидох пак. Някъде на две години като стана, проблемът беше напълно изчезнал. Израстна го и без гадния сондаж, но ако бях отишла по-рано нямаше да ни се размине.

# 256
  • София
Близначе, само не й се ядосвай, тя толкова си разбира жената, казваш й благодаря за информацията или добре и толкова, то няма как тепърва да я учиш на разни неща, важното е, че мъжът ти не е такъв, това щеше да е страшното, за нея да не ти пука  Hug

# 257
  • София
Близначе, опасна е и твоята Софийка Laughing
Аз вчера се ядосах на ММ. Значи, нашият си живее животът, като пич. Всеки четвъртък директно след работа ходи да рита, по принцип от 9ч му е мача, което означава, че към 10:30 трябва да си е вкъщи. Снощи цъфна в 12 и..., защото след мача "трябвало" да седнат с момчетата и да изгледат и някакъв мач по ТВ. А, аз веднъж му оставих бебето за час и половина и ми звънна 100 пъти. Не искам да го ограничавам, за да ми седи до задника, но пък в крайна сметка трябва малко да се съобразява.Сега съм резервирана Crossing Arms
Бихайнд, радвам се, че сте добре!
Иве, вие нямаше ли да пътувате? Явно срещата ще остане, за след връщането ви, тъкмо и жегите ще са отминали.

# 258
Джине, все едно моя описваш. Същата работа. Мачовете са най-важни, аз да се оправям.  Crossing Arms

А топ-матрака държи много топло, умряхме от жега  Whistling ММ ще го маха като си идем на село.

# 259
Добро утро !! Как ми се пие едно хубаво кафе, но ...

Дейзи, дано оченцето се оправи и да не се окаже запушен канал !

Близначе, хайде бабата преди 30 години не е знаела, а аз в родилното с такива момичета се запознах... не знаеха как да си сметнат продължителността на цикъла, мислеха, че бебешката жълтеница е заразна, а също и едно момиче ми обясни как бебето на брат и се обринало, защото при него влязла неразположена жена и го намазали с кръв от девица, че чак тогава му минало #Crazy Иначе за конския доктор я признавам ! Добре, че не е станало нещо по-лошо от това да и спре кърмата.

ани88, аз от както се научих да кърмя легнала съм много добре. Бебето си спи, аз си спя до нея, като се размърда и давам да суче и така си заспиваме после и двете. Отпочинала съм за дългите дни и тя е много спокойна.

Мамите с опит, кажете би ли било грешка да наблегна повече на пасивната гимнастика, а масажа да го правя по - рядко - никак не и харесва

Забравих да споделя за ММ- не ме пуска да се къпя, защото можело да се разплаче бебето Sad Така се надявах да не е от тези мъже, нещо много се е сковал, нещо като следродилна депресия, той и предродилна имаше като се замисля

# 260
  • София

едно момиче ми обясни как бебето на брат и се обринало, защото при него влязла неразположена жена и го намазали с кръв от девица, че чак тогава му минало #Crazy
Що за селяндури?! Shocked И това се случва през 2013, а не по времето, когато Софийка е била млада булка....
lucky_charm, какво имаш предвид под "пасивна гимнастика"?

# 261
skrech Много благодаря за отговора   bouquet

# 262
Gina, Свиването на ръцете към гърдите, вдигането на ръцете нагоре и спускането им към тялото, свиването на краката към коремчето, колело с крачетата, до колкото чета това е пасивна, а вече при по- големите бебета се прави активна - бебето се стимулира да пълзи, да кляка, да прави мост...

# 263
  • Перник
Добро утро  Hug
И аз да се оплача от моя футболен мъж. И той всяка сряда от 21.00 ходи да рита та до 23.00. Нищо не му казвам по този въпрос.
Снощи пък си ходи на ергенско парти и се прибра в 2 часа, порядъчно почерпен
Та мисълта ми е, че на татковците май не им се променя чак толкова живота след раждането, докато на нас ни е един кръговрат от хранене, смяна на памперси, изваряване на шишета, дундуркане и денем и нощем...

# 264
  • Бургас

Цитат
Привет Таничка!
Макар на бебето да му е трудно да засуква директно гърдата в момента, вероятно с времето зърната биха изпъкнали трайно и това би и помогнало. Може периодично да опитваш да я поставяш на гърдата си без силиконовите зърна, когато Александра е леко сънена и инстинктите и са по-близки до тези от раждането. Някои бебета засукват по-добре в такива моменти, както и когато са по-спокойни и не са твърде прегладнели. Дано не повтарям с нещо Атракция..

За да се стимулират гърдите е необходимо често кърмене и изцеждане. Не би следвало паузите да са по-големи от 2-2,5 часа спрямо началото на предното хранене. Често майките споделят, че при по-кратки интервали стимулацията се случва още по-добре. Може да се опита бебето да бъде поставено да суче при ранни признаци за глад като лапане на ръчичките, сумтене, въртене леко на главичката настрани или плезене на езичето сякаш търси да засуче гърдата. Плача е късен сигнал за глад, когато бебето е вече нетърпеливо, раздразнено и е малко вероятно да се опита да пробва нови за него неща. Ако засуче добре без силиконовите зърна, може да се остави така, ако не - следва варианта с тях. Ако бебето суче активно на гърдата се изчаква да забави темпото на преглъщане и когато вече не гълта активно, може да се подпомогне с компресия на гърдата и клипче. С компресията би могла да подпомогнеш подаването на поток мляко към устичката на детето. Когато не иска да суче повече и с компресия на първата гърда, следва втората гърда. Първо суче самостоятелно и от нея колкото може, помага се отново с компресия. Когато детето вече не иска да суче и от втората гърда се дава на първо място изцедената от предното хранене кърма. Ако и тя не е достатъчна толкова АМ, че бебето да се събуди най-много след 2-2,5 часа спрямо началото на храненето. Ако бебето спи твърде дълго е възможно да приема повече АМ, което да го презасища, да не му позволява да се буди достатъчно често и да няма как да стимулира достатъчно често гърдите. При дохранването е важно то да се случва бавно и на порции, наподобяващо храненето от гърда. Тъй като плиткото засукване се случва често при бебета хранени с шише, може да обмислиш дали някакъв алтернативен начин за дохранване би бил вариант за теб и семейството ви.

Когато храненето приключи, веднага след него би следвало да се изцедят хубаво и двете гърди, за да се стимулира производството на млякото. Ако бебето е било до този момент на гърдата, млякото би следвало по-лесно да потече. Цеди се поне 5-7-10 минути на празен ход понякога, докато млякото тръгне. Когато първата порция изцедено мляко свърши, между отделните порции мляко също минава такова време от 5-10 минути. Може да последва нова порция мляко. Ако след 5-10 минути следващо мляко не тръгва, следва другата гърда. Ако гърдите пускат постоянно се смята, че 15-20 минути на гърда са достатъчни, за да се изцеди основното количество мляко. Друга причина цеденето да е веднага след кърмене е, да се доизцедят гърдите, за да покажем на тялото, че млякото е свършило, а ние имаме нужда от още. Ако има кой да помага, може да дохрани бебето, докато ти цедиш, за да имаш време за почивка.

Когато бебето се е заситило то най-често или заспива на гърдата като я пуска само или се отделя спокойно от нея и си бодърства. Питаш как да разбереш дали приема достатъчно и дали изобщо нещо изсуква. Ако бебето прави дълбоки преглъщания, значи суче. Ако виждаш мускулчетата на личицето отстрани да се движат активно значи също суче. Понякога се чува един звук наподобяващ "кх кх". Друг път просто може да го видиш как преглъща. Дали приема достатъчно в началото ще ти е трудно да определиш. Сега ти дохранваш с някакво количество мляко и бебето прави пауза от 3-4 часа. Като се намали добавката така, че да се буди на 2-2,5 часа би имала идея с колко е нужно да се дохранва на този етап. Ако гърдите биват стимулирани често на 2-2,5 часа или по-малко, в някакъв момент или бебето би почнало да изсуква повече, или ти би почнала да изцеждаш повече. Постепенно нуждата от добавка би следвало плавно да намалява, за да може детето да се буди на очакваните интервали и след известно време да минете само на кърма. Няма никакво значение колко ще доизцедиш - 20 мл ок, 20 мл, следва дохранване. Важното е да се следва ритъма на честа и добра стимулация, за да почне да се увеличава лактацията, а ако детето почне директно да изсуква увеличеното мляко от гърдите още по-добре. Цеденето просто би подсказало допълнително производство дори и нищо да не излиза.

Добре си доловила, че бебетата сучат активно докато им тече, а се унасят и заспиват като намалее и спре порцията мляко. Бебетата под 2-2,5 месеца не би следвало да могат да спрат силен поток мляко течащ към гърлото и са длъжни да преглъщат. Ако от шишето идва силна и постоянна струя, детето се нагълтва твърде бързо с мляко, което може да е далеч повече от нужното. Когато се подпомага с компресия се подава поток мляко от гърдата към устичката. Това може да стимулира интереса и към сучене, и да стои повече - точно както предполагаш ти самата.

Пробожданията между кърменията ли са или при засукване, а може би по-друго време? Понякога такова засукване и пускане, плюене, въртене на гърдата, съчетано с пробождания при теб, може да е сигнал за млечница. Бих ти предложила да погледнеш тук и ако смяташ, че действително е възможно да е това, да се обърнеш към педиатъра на детето да ви погледне. Ако се потвърди - да ви лекува и теб, и детето.
  bouquet

Проблема е такъв че тя рядко се съгласява да го захапе зърното, дали с протвктор или не. Леко са ми се пооформили сърната от помпата и протектора и я началото ако благоволи да сукне с протектора да го издърпа и после я слагам на голо. Но работара е там че тя го лапва и го пуска, или пък смуква 1-2-3 пъти и като види че не пуска каро шишв го плюе. Поале аз пак я мъча да го хване и да сукне. Ама с такова сукване 12 пъти и пусканв и после пак.....така нищо не получава пресполагам...като дойде момент да преглътне това което е сукнала и тя плюе зърното я този момент. Реално не се получава ефективно сукане.
А за дохранването, като я мъча да сукне и не стане, после като дам шишв го давам на порции както пише я статията, но докато нв й дам цялата дозичка тя не мирясва, голям рев. Просто няма как да дам по-малко защото тя нв спира. А за паузата тя няма как да я направи на 2-2,5ч като съм я нахранила с АМ, спи непробудно и не мога да я събудя никак, ни събличане, ни пощипване, нищо не помага.

# 265
Въпрос към ЛЛЛ:

Като сложа бебчо на гърда може да си суче и по 1 час, трябва ли да го махам на 15-20мин? Също така как да разбера дали след като е сукал трябва да го дохранвам с АМ? Ако му предложа шишето не отказва...

Има много фактори, които определят за колко време ще се нахрани бебето. Както мускулния му тонус, така и стила на сучене, паузите, почивките, които прави, силата на струите мляко, дали е засукало добре гърдата и други. За това няма  как да се ограничава на гърда до определени минути. Някои бебета се насукват до 10 минути, за други и 40 минути са малко. Гледат се други показатели - дали бебето суче активно (гълта ли мляко или само движи вяло езиче и челюсти), дали е поспаливо, дали има болка при сучене и подобни. Ако след кърмене е спокойно и може да направи прилична пауза до следващо хранене, вероятно е и сито.
 Ако предполагаш, че бебето не се е нахранило, можеш да предложиш и другата гърда.
 Ако имаш притеснения, че бебето не суче добре, можем да ги обсъдим.

Ако не отказва млякото от шише, това може да е сигнал, че има нужда от още мляко( и можем да помислим как бебето да се храни по-ефективно от гърда), но може също да приема млякото без да е гладно, ако не може да контролира потока. По принцип храненето с шише създава предпоставки бебето да се храни в по-големи количества от нужното му, за това може да направиш опит малко да намалиш добавката и да видиш как ще реагира бебето. А идеи какво да следиш, когато предлагаш шише, има в тази статия: http://lalechebg.com/2011/02/bottle-feed/

Много благодаря!  Hug Относно сукането, в началото суче бързо и много преглъща бързо, след 5-тата минута някъде започва по- бавно, а след 10-тата вече само си дреме и рядко преглъща... А и ми се струва, че захапва неправилно, защото вчера ми разрани едното зърно, та си потече кръв и сега ме е страх да давам тази гърда, защото има коричка от кръвта..  Confused

# 266
Верабел, Мимс беше яла лук, за да увеличи производството, вследствие на бебето се бяха появили колики и газове. Не знам дали момичетата от ЛЛЛ се съгласиха, че лука е "вредител", но ще ти копна отговорът на Атракция:
Цитат
Скрит текст:
Здравей, mims_70  Hug
На храната са нужни около 4-6 часа да въздействат върху кърмата. Вероятно днес не би трябвало да е имало следи от лука, който си приела. Щом имаш съмнения, би могла да изключиш лука от менюто за 1-2 седмици и да опиташ след известно време отново.

Ще цитирам  от тази статия, предполагам информацията ще е полезна:

Цитат
Вероятно сте чували, че яденето на "газообразуващи" храни като зеле, фасул или броколи предизвиква у бебето газове. Мисля, че това са бабини деветини, защото газовете се образуват, когато бактериите в червата си взаимодействат с чревните влакънца. Нито газовете, нито влакънцата могат да преминат в кърмата, дори вие да имате газове.
........
Има естествена тенденция кърмещата майка да свързва всяко малко нещо, което бебето й прави с кърменето. ВСИЧКИ бебета имат дни, в които са нервни, имат газове и повръщат по малко. Някои бебета имат чувствителна храносмилателна система и без значение с какво ги храните те ще преживяват периоди на чревни смущения. Можете да бъдете сигурни, че нищо не може да се преработи от чувствителния бебешки стомах така лесно, както кърмата.
Когато кърмите, започвате да си мислите "...толкова газове има днес...трябва да съм яла нещо... а, снощи вечерях пица... това трябва да е. Не мога да ям пица отсега нататък". Когато стигне до крайност, такъв начин на мислене може да доведе до диета, която не включва нищо освен варено пиле и полиран ориз.

Вероятно и тази статия Хранене на кърмачката ще ти бъде полезна.

Поздрави  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0

Някои жени намират лука да им увеличава лактацията, като това е много субективно, при други няма ефект. Всички храни са само допълващи честото сукане и цедене, ако няма достатъчно стимулация, каквото и да се яде, едва ли ще даде очаквания ефект.  bouquet
Gina благодаря, че си изровила цитатите
  bouquet

# 267
  • София
lucky_charm и Руми, ММ беше така и с първото дете. Беше го страх. Сега с бебето е същото, гледа го от разстояние. Добрата новина е, че после нещата се променят. Когато голямата започна да разбира, нещата коренно се промениха- той много се занимава с нея, когато е свободен все гледа да правят нещо заедно. За това не се тревожете, просто някои татковци имат страх от бебета Grinning
Не вярвах, че ще стигна до положение да танцувам с бебето, но с Марина слушаме италианска музика и "се забавляваме". Пуснах и едноименната песен на Роко Граната Wink

# 268
Добре сме дошли в родени! Grinning
Искам да благодаря на ЛЛЛ, че помогнаха на мен и помагат на другите момичета и отделят от личното си време, за да го правят. Благодарим, че ви има! Hug
Аз си ви чета, но не смогвам да пиша. Мамите с по две и повече деца, просто не зная как смогвате. Тези бебета трябва или да са върховно кротки или просто вие сте супер мултифункционални. Евала!
Малката е на кърма само. Храни се на 2-2:30 ч. ЛЛ на имунизацията каза, че трябвало да махна нощното хранене. Питам кое от двете, а той ме гледа Shocked Човекът си мислел, че ядем последно в 12 и чак в 6. Да сме минели от 9 до 6 #Crazy Естествено, че няма как да стане. Първият ден се бях вкарала във филм да я мъча наистина, бутах някаква вода. После си викам луда ли съм да си тормозя детето?! Пък и да си огелпя лактацията, само това ми трябва. Когато - тогава.
Тази нощ за пръв път издържа 5:30 часа без хранене! Имам надежда. Подробността е, че за тези 5:30 ч. аз спах 2! От 23 ч. като се унесе върху мен, 4 пъти не успявах да я оставя в креватчето. Все се будеше! А аз вече и не дишам като я оставям, но тя само отваря очите и се вторачва в мен. Ей така във приспивания, оставяния и събуждания наближи времето за следващото хранене и аз реших, че няма смисъл да лягам. Ще я изчакам да се събуди, сменяме памперса, ядем и лягаме. Какво си мислите? Чаках я, чаках я - не поиска да се събуди! Дроб виждали ли сте? Е, в 2:20 я оставих в леглото (без да й треперя да не се събуди, напротив - с надеждата да го направи, но нейсе!). Чак в 4:30 ме събуди да яде. 5 и половина чАса! Айде дано й станат навик!
Ползваме Памперс белия, Вигантол давам 2 капки дневно, козметиката е на Corine de Farme, Судокрем за дупето и не се е подсичала. Пъпчици червени имаме колкото искате по лицето и в косата. А как се поти това дете не е истина! После ще ми разправят, че не регулирали температура и потните им жлези не функционират ...
Хайванчето ми се разбужда, нормално - спи вече час и половина! Само да кажа, че от снощи, т.к. през деня рева часове, после от 18 ч до 23 ч пак рева с малки паузи за ядене и 5-минутен унес, та търчах до денонощната и купувах Хамомила Вулгарис. Дали от нея се кротна не зная. Дори и да не спи, не е в истерия и аз съм щастлива мама. Исках да споделя, за такива като мен дето се чудят какво да пробват вече.
А, и Роси, много се радвам, че кистата е доброкачествена. Hug Това май е дермоидна киста. И аз имах такъв звяр на десния яйчник. Но в твоята поне е имало мозък, в моята имаше
Скрит текст:
зъби и косми  Sick #Crazy
Хайде до скоро! Hug

# 269
И аз днеска танцувах с Боян. Обаче на Слави Трифонов  Mr. Green Последното си ядене в 8.00 го повърна всичкото и омаза де що имаше. Та танцувах, прах, дундурках, готвих и какво ли още не. А, даже го и кърмих. (гледам преди всяко ядене на АМ да го кърмя, и дори и 20 мл кърма да имам, да си ги изпие) Очите ми са кървясали и гледам като зомби.
Да ви кажа вчера от Вис Виталис взехме голям пакет МОЛФИКС, да се запася като идем на село. Отворих да ги видя и пробвах един на Бобко. Страшно ми харесват ! Мекички, хубавки, със зелен гел като Памперс, много удобни. Май вече си избрах нашите памперси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт