ЮЛСКИТЕ новородени се преместиха в "Родени" - 1

• 30 146
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте и от мен ,

nellva Честит рожден ден и послушно бебче  ти пожелавам !!!

Ние сме сме с колики май от два дни - това се случва  към 20.00 и се продължава до 23.00. Направо си пада яко дондуркане из къщи, масажче на коремчето , песнички и пея и търся из нета някакви успокояващи мелодийки и като че ли ромолене на рекичка я успокоява малко.
Таткото направо беше  паника вчера вечерта когато я слушаше как реве , та него ли да успокоявам бебето ли да успокоявам  #Crazy
Иначе аз мога да кажа че моята Тиана вода не желае и дори за малко не повърна когато доближих бибата на шишето за пореден път да пробвам дали е сигурно че не иска. Иска си гърда самои това е .

Днес си се разходихме сутринта на смесена сянка да я напече сутрешно слънчице докато е хубаво времето с майка ми за компания ,че още не съм намерила дружки из квартала . Разбира се малката се разбуди и си седнахме с едно шалче на една пейка и се накърмихме сладко сладко . Утре смятаме да ходим към Родопите семейно да седнем около една рекичка на Бачково и да си постелим едно одеялце , хем пикник хем и детето на чист въздух ..да се отървем от задушния град.
А между другото мами на вас педиатрите ви изписаха ли ви Вигантол капки (ТЕЧЕН ВИТАМИН Д), който давам всеки ден сутрин на гладно преди първото сутрешно хранене?

# 691
Оооо Сандалка, ха добре дошла.

Хера, Мисти ще се нормализират нещата. Аз вече съм по добре. Има светлина в тунела.

Много ви завиждам на всички дето си ходите насам натам. Моят мъж като сме с деца и все едно сме вързани. Според мен е както си го научиш. Марти не искаше да се вози и си стояхме вкъщи постоянно. Не знам как да му набия в главата да ни води насам натам. Той се изнелвя от нищото, явно затова

# 692
  • varna
Да се похваля, падна й пъпчето най-после, че много ме дразнеше тая щипка  Peace Обаче има разстройство, едно такова рядко, много и жълто, беше се омазала чак до пъпа, направо кошмар, милото чак очите му се насълзиха докато я държа под мивката, а преди това беше голямо напъване - някакви идеи от какво може да е? Ядох грозде, да не би от него, май някоя мама беше споменала за подобен проблем  newsm78

# 693
Здравейте мами,отдавна не съм писала,все не ми ,остава време.Аз давам вигантол по 2 капки.от седмица давам и биогая.Засега нещата са наред.Беб4о расте,вече се смее.Някой беше питал за шезлонг с вибрации,при нас върши страхотна работа.Откакто сме го купили не е имало часове носене на ръце,пускам вибрациите и музиката и си върша работата ,а бебчо се забавлява,че и кака покрай него.Аз шишета не стерилизирам ,просто мия с по-гореща вода,дрехи също не гладя,гладех до 10 ден(7 бяхме в болницата Laughing).Така правех и с дъщеря ми,тя беше на АМ и повръщаше страшно много,не смеехме да я пипнем,когато започна да стои седнала нещата се оправиха.И аз да кажа за свеки.На мен също ми е съседка.Живеем врата до врата.Не мога да се оплача.Както казва сестра ми взела съм и страха.Не се меси .За децата прави каквото и кажа.Без разрешение не смее дори да вдигне бебето.Да уточня, никога не сме се карали пием кафе заедно всеки ден,просто жената е много съобразителна и знае че след като децата си имат родители се спазват техните правила,дори да грешат(същото важи и за моята майка).Аз на контролни прегледи не съм водила бебчо в неонатология в ОБ.Затова пък до навършване на 6 месеца на детето ще ходим на ехография на глава всеки месец при др Маринова,заради някаква сянка.Чао засега ще пиша пак ,надявам се да успея да бъда по активна Hug

# 694
Хера беше писала че си пила боза,в ОБ няколко бебета бяха направили разтройство и казаха на майките че е от бозата.Но там ми казаха да карам само на вода и мляко ,за да няма бебчо колики ,така че не знам доколко е достоверно.

# 695
Здравейте, имам едно въпросче отоносно забелването на пацата на детето.
Вчера бяхме на педиатър и той каза засега да не я пипам да забелвам а само да я почиствам  с реванол.Ако може някой да сподели своя опит  Simple Smile .

# 696
Здравейте и от мен Simple Smile Върнахме се от разходка преди малко и се възползвам от времето, в което бебчо още спи за да седна на компа.
cvetibramley и витамин Д и на нас ни изписаха по 1 капка сутрин на гладно, но взехме на Джеймисън. По препоръка на педиатърката ни, били по хубави, еко и т.н.
lady88 -  чесно казано и аз никак не съм наясно какво точно да правя с този му атрибут. Нашата док каза да не го пипам до 6-тия месец, обаче всеки доктор е на различно мнение, включително и точно обратното. Страх ме е да не стигнем до хирург след време, че такава болка неискам да му причиняваме.
nellva - Честит рожден ден! Много здраве, щастие и бебчо да слуша  Grinning

# 697
Lady, и на мен джипката ми каза да не го пипам за сега, тя щяля да каже кога. Във вторник сче на консултация, но  пак няма да каже, защото е в отпуск, а който я замества ще ни мери и тегли, ако ми спомене нещо ще кажа.
С каката ходихме на ортопед в 25 поликлиника на Младост 3. Непомня как се казваше др, но бях доволна  и пак мисля там да водя бебо, нещо с Х започваше името, но когато отидя ще се сетя.

Благодаря за поздравите на всички  bouquet!

# 698
А какво е това ортопедични гащи и за кого и за какво служат?  Embarassed Rolling Eyes newsm78

# 699
  • София
Нелва, бъди жива и здрава!  bouquet Честит Рожден Ден!
Няма по-хубаво нещо от това София да е празна.
Сутринта сме излезнали в 10, прибрахме се чак сега и пак излизаме. Този път ще вземем и бебето.
Вигантол давам по 2 капки дневно.
Терп, водила съм голямата при същият доктор Grinning

# 700
А какво е това ортопедични гащи и за кого и за какво служат?  Embarassed Rolling Eyes newsm78
И аз това се чудя  newsm78.  На ортопед по препоръка на педиатър ли се ходи ?  Нашият педиатър ни е пратил само на очен и на ушен преглед. Thinking

# 701
  • varna
Нелва, каква съм разсеяна, честит рожден ден!   bouquet Бъди жива и здрава и със спокойно и тихо бебоче  Peace
Мисти, Татяна, ортопедът е или по препоръка на педиатър/ЛЛ, зависи какво ползвате, или по желание. В моя случай моят ЛЛ е по специалност ортопед и като гледаше бебка за пръв път преди да даде направление за педиатър, забеляза тази халтава става, само че ще ходим частно, щото направления за този проблем по ЗК йок. Иначе в ОБ неонатолозите гък не са казали за това.

# 702
Имам един въпрос вие чистите ли носа на бебчетата си всеки ден и как става с физиологичен разтвор ли . Аз не съм и чистила нослето досега , аи не виждам нещо да има вътре , ама знам ли  сега ...забравих и да питам педито

# 703
  • София
Татяна, тук явно по Каса е въведено да пращат бебетата на преглед при ортопед между 30-ия и 40-ия ден. Преполагам, че в този период на развитие, ако се открие двигателен проблем, е по-лесно да бъде преборен. И да, педиатрите изпращат на ортопед, с направление. Питай и твоя там, може да има нещо подобно, нали е в Евросъюза и Кипър, та би трябвало здравните системи да са унифицирани. Макар че, тия вашите кувьози от по 100 евро на ден още не могат да ми излязат от главата - такова зверство ми се струват и чак го класифицирам като престъпление към детския живот  Shocked Само разправям наляво и надясно колко е лошо в Кипър, да не се ходи натам  hahaha

...
Сандалке, нищо не казваш за битието ти на кърмачка. Тези килограми Даринка само с кърма ли ги отвъртя?!

Еххх, неее, не само с кърма  Confused С кърма, АМ и вода - много лакомо е нашто  Laughing А през останалото време дъвче залъгалка на поразия - яко тренира!

Битието ми на кърмачка, викаш? Ето.
Скрит текст:
Странно се получи. Както винаги - човек предполага, а Господ разполага  Confused
Първо, бях убедена, че кърма ще имам достатъчно, тъй като предните два пъти си имаше пребогато.
Второ, бях си казала по време на бременността, че дори и да нямам, драми и тръшкания няма да правя - не съм от най-големите ентусиасти, пък и имам само 2 месеца за кърмене, после започвам работа.

Е да, ама не.
Много странна лактация имах този път - почти без напрежение в гърдите ( а предните пъти ми бяха на камък, спуквах се от болки и цедене просто) и някаква... в разрез с всички правила за производство на кърма. Сутрин започвах да кърмя към 9-10 (първото сутрешно хранене ММ го поема с АМ, а аз съм дежурна нощем). Бебка засуква просто перфектно, нямах никакви разранявания или ужасяващи чак болки - обичайните на матката, а пък и не заспиваше веднага на гърда, активно си цоцкаше 20-ина мин, без драми и възражения, понякога съм давала и другата цица, но често май си стигаше до задното мляко, защото сама си пускаше и заспиваше... спеше поне по 2 часа след това. И така се кърмим до следобедите, а на вечерните хранения вече тя ясно ми показваше, че няма какво да цоцка - след 1-2 засмуквания - рев, ама истеричен директно. И така се получаваше, че до вечерта успяваше явно всичко да изцоцка вътре, а през нощта ни-щи-чко не се произвеждаше  Shocked Което не би трябвало да е така.

Аз имам 2 приятелки, едната е към ЛЛЛ, а другата към другата кърмаческа организация (пусто, все й забравям името!), та се впрегнахме да разрешаваме проблема. Донесоха ми баш 3 различни помпи, чайове, какви ли храни не ядох, компреси, душове... Ама май най-много ми помагаше чаша вода преди кърмене / изцеждане + мисли за бебка. Цедях като луда, всеки знае как е, какво да обяснявам. Кофтито беше, че успявах да измъкна някакви си 5-10 грамчета на изцеждане, направо ужас - ей това най-много ме травмираше... а чета как съфорумки добиват млеконадой и ми се къса сърцето  Cry Само се успокоявах, че изцеденото количество не е критерий за истинското съдържание вътре и давай пак. Бебе-помпа не ми се получи да ползвам, тъй като тя независимо, че голям смукач се оказа, но привечер и нощем се държи като опарена от гърдата...

И така... цедях, цедях, докато вместо да се увеличи, то съвсем по няколко капки започна да пуска, а аз -рев, та рев!
Нещо се вживях този път в кърменето, съвсем неочаквано за мен  Thinking Ми то, защото всички наоколо с такава отзивчивост ми помагаха, а ММ направо незаменима помощ ми беше - и на морално ниво дори, толкова ми беше едно... като смотаняк се чувствах (да, зная прекрасно, че не бива да е така, но... то си идват сами чувствата, понякога е трудно да ги изгониш веднага). Просто исках да дам тези 2 месеца здрава храничка на бебето, а и ММ заслужаваше да получи награда за усилията си. Това на всяка крачка да бъде някой до мен не съм свикнала, толкова е божествено като усещане!

Пък и аз рева много... все още си рева. Погледна бебка, ама мнооого я обикнах, честно, и ми идва прилив на любов - рев. ММ ми каже нещо, дето ми прозвучи проникновено, пак рев. Не успявам да изцедя - рева. Обади се някой познат да ми честити - рева... Бемолче, дори и твоята смс-ка така ме разчувства, че дълго след като се сетех за нея, пак ми тръгваха сълзи.
В болницата още ме обявиха за най-усмихнатата и най-ревящата мама едновременно  hahaha
Ох, явно нещо хормоните ми са разбутани  Thinking
Накрая кърмата ми стигаше за по 1-2 хранения само и само някакви капки успявах да изцедя... та така завърши епопеята ми. От 4-5 дни не кърмя. Угризения нямам - но това ми казва мозъкът, а сърцето ми е още тъжно...

Ох, аз явно не ставам за бебешорски разговори  Thinking
Не ми е разтревожено за бебето, бе. Явно е ефектът на третото дете със стотинките  hahaha
Пък и колики не лекувам, пъпчето си го мокрехме, па и киснехме, дупето не мажа с нищо, секрети от носа не изсмуквам, памперси ползвам кучи марки, стига да са най-евтините, чорапки и шапки не слагам, стерилизирам веднъж седмично, препарат за шишетата ползвам най-обикновен, пък дори и кучката успява да се промъкне да си изпроси по някоя бебешка целувка - не се шашкам нещо от тези работи, пък и проблеми не са възниквали, може заради това да е.

Само да кажа нещо за акито, хахаха  Mr. Green Това нашата многоуважавана и дългогодишна педиатърка ми каза, та за някого може също да е от значение.
Цветът му няма значение - в смисъл, докато не се захранят, няма страшно ако се сменя цвят и дори консистенция на бебешкото аки.
Тревожно е само в 2 случая:
- ако има слуз в него. Това може да е признак за алергия или инфекция.
- ако стане съвсем воднисто -значи си е разстройство с опасност за обезводняване.

Толкоз за акито и повръщаното, надявам се повече да не ми се наложи да говоря за това  Mr. Green

# 704
Ехааа Сандалка, липсваха ми дългите ти постове.

И ние днес изкарахме цял ден навън, отделно свърших и много работа. Видя малко замяна в бебека и веднага запретвам ръкави Simple Smile)) Само да не се изнервях от мъжа ми..бреййй много нервен тоз човек, явно секс му трябва Simple Smile)От нищото пали, само пуфти.. а аз зверското спокойствие, бебка се разплаче аз с усмивка я успокоя и тя милата все едно и предавам положителната ми енергия и заспива Simple Smile) от 8 до 9 будува, не може да заспи и тази вечер хапнах и после пратих мъжа ми да яде и 15 мин и целувах краката Simple Smile) Мъжа ми ми се смя, че на Марти така не съм се радвала, но от него ме беше страх, толкова беше малък Simple Smile)) а по принцип са на еднакви размери с бебка:)))

Момичета знаете ли за какво служи базата за столчето за кола?

Общи условия

Активация на акаунт