В очакване на първи клас! - 3

• 37 047
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
За тетрадките съм взела прозрачни подвързии по искане на детето. За учебниците картони в различни цветове, после като им видя размерите, ще купувам подвързии.
Само не знам етикетите на тетрадките къде да ги слагам, да не стане натрупано. Такива са ни тетрадките, като този несесер http://www.herlitzbg.com/popup.php?id=59&pageno=1124

# 481
Днес взех от Кауфланд прозрачни и цветни найлонови подвързии за тетрадките. Хубави са, не са много тънки. Взех и самозалепващи се етикети с картини на дракон, вълк и тигър в единия край. Много ми харесаха, дано и малкият да ги хареса (Добре, че не е претенциозен. Всичко му харесва).
За учебниците мисля да ползвам прозрачно самозалепващо фолио. Имам една ролка, купена преди месеци. Уж щяхме да подлепваме някои по-стари книги с него, но така и не го използвахме. Вчера се хванах и облякох един сборник, да видя как ще стане. Много добре се получи и не е особено трудоемко.

# 482
Не е ли достатъчно прозрачно найлоново облекло, защо и картони?
Никога не са ни карали, вие сами ли така сте решили?

Още помня драмата с обличането в малките класове, всеки учебник или учебна тетрадка различен размер, кошмар някакъв беше, толкова ли е трудно да направиш всичко А4, ами не - едните по- къси- стръчи, другите по- широки...ад, ад  #2gunfire
От тогава им призлява като чуя за обличане. Дано не ни накарат

# 483
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз не харесвам подвързването, на тетрадките ще го спестя със сигурност, те са с малко листа и се сменят често. За учебниците ще преценя като ги видя.

# 484
Аз купих прозрачни безцветни подвързии за учебниците и тетрадките - такива бяха изискванията на класната. За тетрадките си има готови подвързии, само пъхаш тетрадката и готово  Peace За учебниците и уч.тетрадки взех от тези с лепенки в двата края. Мисля, че и с тях няма да е особена хамалогия. Нашата класна каза, че иска задължително да са подвързани всички помагала и тетрадки. З мен лично също е по-прегледно  Peace

На език в школа няма да я записвам поне за сега. Ще учат англ. от първи клас, а немски от трети или четвърти. Така, че ще има поне основата. Купила съм доста книжки с приказки на англ. и ще четем в къщи. Имам и няколко помагала с дискове  Peace И за мен ще е приятно да се занимаваме с английския и в къщи, ако се налага.

# 485
За тетрадките ще взема подвързии.
За учебници и помагала съм взела 3 ролки с фолио  Peace

На езикова школа за сега няма да го записвам.
Вече две години учи руски в ПГ и   си продължават. От втори започват с Английски.

# 486
  • у дома
Ние се завърнахме след едноседмична почивка от тук http://www.berkovitsa.bg/hiking/hotel24.htm- като изключим астматичния пристъп,който направи малкия една сутрин в 5 и 30 (а не беше правил поне от година) всичко друго беше супер...
Моето дете освен на народни танци няма да ходи на нищо друго допълнително-даже училището,в което ще учи започват с чуждия език от 2 клас.

# 487
  • Между гори и планини
Аз мисля да взема хартия за подаръци  всеки предмет - учебник, помагалко, сборник и тетрадки да са еднакви, но всеки предмет различен от другия. Допълнително прозрачна подвързия. Етикети чакам да получа, че на тези които може да се подере повече инфо са много изчистени, другите почти нямат място. А дойде една майка със списък и на него даден пример как да се надпише етикета... и... на мен ми призля  Rolling Eyes

# 488
Аз мисля да взема хартия за подаръци  всеки предмет - учебник, помагалко, сборник и тетрадки да са еднакви, но всеки предмет различен от другия. Допълнително прозрачна подвързия. Етикети чакам да получа, че на тези които може да се подере повече инфо са много изчистени, другите почти нямат място. А дойде една майка със списък и на него даден пример как да се надпише етикета... и... на мен ми призля  Rolling Eyes
И как трябва да са надписани? Thinking

# 489
  • Между гори и планини
Не мога да цитирам точно, пък и може всеки учител различно изискване да има. В този списък имаше малка снимка на етикет, нещо от сорта :

Учебник по математика
на Иван Иванов
от 1 а клас
у-ще ХХХХ ХХХХ

или

Учебна тетрадка номер 1
по Писане
на Иван Иванов
от 1 а клас
у-ще ХХХ ХХХХ

Почечето етикети с картинки имат много малки редове , най много 3 реда
Изчистените етикети имат 4 по-дълги реда, и пак трябва да се пише доста ситно, за да се побере цялото инфо.

# 490
Значи ... за какво им е училището, ще ги излагат на междуучилищни съревнования ли..  #Crazy newsm78

Понеже купихме шарени тетрадки взех семпли етикети в 3 цвята - като взеки цвят ще съответства на предмет, в същия цвят ще купя и папки с копче или пък в такъв цвят ще облека учебниците .. Ей такиви планове си правя

# 491
  • София
При нас идеята е всичко по определен предмет да бъде в съответна цветна папка с копче. Засега не са ни казали нищо за подвързии и етикети. Взела съм тънки найлонови подвързии за тетрадките и фолио за учебниците и другите помагала.

# 492
  • софия
И аз така съм го намислила. Но ще правя модел и надписвам на компютъра и ще отпечатвам на лист а3. Учебниците ще облепя с фолио и надпиша отвътре с печат.

# 493
какво е  това фолио за подвързване?  newsm78

# 494
  • София
Колко сте напред с материала, ние за сега имаме само чанта. Родителската среща все още не знам кога ще бъде, днес седнах и прегледах и направих списък с нужните неща, ще купя от тях задължителните, а останалите след род. среща.
Благодаря за подсещането за снимка за лична карта и да предупредя за здравната карта да си я направите сега, да не чакате лудницата пред кабинета на лекарката.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт