Румъния - близка и непозната

• 74 929
  • 390
  •   1
Отговори
# 240
 jul радвам се че ти е харесало -от посочените от теб обекти не съм ходила в Алба юлия/по горе съм писала за това / и Турда - при отиването смятам да включа и Клуж напока. Понеже сте пътували откъм Калафат си мислех че сте разгледали и района на Сармизеджетуса - древната столица на даките  а наблизо имало и един от големите природни паркове /с пещери и водопади/ но за него съм още на етап събиране на инфо.
а в Бран къде отседнахте?

# 241
  • Пловдив
Не сме пътували откъм Калафат, от Сърбия влязохме през Железни врата. Живот и здраве, другия път  Grinning
В Бран не сме отсядали, а в една близка местност - Фундата. Оттам по прекия път до двореца беше 12 км.

# 242
  • Варна
tky, не знам дали си открила в нета тази информация за пещерите и водопадите, както скални и други природни образувания в Румъния.

http://www.offroad-bulgaria.com/forum/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D … B8%D1%8F?t=156185

Мечата пещера много интересна Simple Smile
Добре, че спомена за пещери и водопади, за да се сетя за този линк и да видя, че близо до Себеш има интересни скали, които могат да се включат, да се видят Simple Smile

Ако искаш, мога да ти дам линк къде ние спахме в Бран?
Бяхме много доволни, но от тогава минаха четири години, май.

# 243
именно за Фундата- харесвам красивата природа ... така че.В Бран/ по скоро е Предеал - то само моста ги дели / съм отсядала в един прекрасен , цветен и чист  пансион /ММ/ -държеше го една бойна баба Стели -много отзивчива и приятна жена без да знае една чужда дума- за съжаление последния път /09.2015/ като ходихме вече доста болнава - мернахме я отдалеч и още държи пансиона -ту една ту друга съседка й  помага но като че ли вече липсва уюта ....

# 244
 jul  не съм прочела точно  Embarassed
missNoir от същия автор съм чела за пътуването му до Румъния- но знам че има базови познания -така че, ще  го прочета ...Не знам защо но когато сме в района на Брашов - спим в Бран -сутрин се събуждаш сред тишина и аромат на цветя - но както обясних по-горе нещата вече не са същите... затова събирам мнения от вас мами -няма по точна оценка..- така че всяко едно инфо  ще ми е от полза....
относно водопада - става въпрос за Бигар - http://www.viralno.bg/vodopadi/-

# 245
  • Пловдив
  Дали има нещо интересно за разглеждане по трасето Арад-Тимишоара-Турну Северин. Минавала съм го веднъж и знам, че няма, но някой може да ме изненада приятно.

# 246
  Дали има нещо интересно за разглеждане по трасето Арад-Тимишоара-Турну Северин. Минавала съм го веднъж и знам, че няма, но някой може да ме изненада приятно.

Аз пътувах по този маршрут през май.Исках да посетя едни от най-красивите  водопади в Румъния Бигар
http://www.blitz.bg/news/article/312932 до град Бозовичи и Главата на Децебал http://www.peika.bg/statia/Nay_golyamata_glava_na_brega_na_Dunav_l.a_i.81405.html край Оршова.Време имахме само за втората забележителност.

# 247
  • Пловдив
   Много ти благодаря, за съжаление преди два дни минахме точно покрай Оршова транзит. Пропуснали сме я тази глава. Живот и здраве, следващия път, ако се прежаля още веднъж да си причиня това изживяване. Simple Smile

# 248
Бяхме на концерта на Мейдън  superuu (в общи линиии си търсим повод-като концерти, за да ходим там Mr. Green)
Бяхме 3дни само в Букурещ. Този път беше дооооста топличко (като навсякъде де) и натоварено с туристи. Най после успях да влезна в парламента-впечатлена съм! Като изключим *цената с която е построена и обзаведена тази огромна сграда, вътре е разкошна като архитектура, майсторлък и мащаб  Peace (мин. година попаднах в нейна задна част на изложба на склуптори и художници във връзка с европейската нощ на музеите..и там беше мега яко; ако имаме възможност-догодина на пролет пак ще отидем, но пък тогава не успях да влезна на обиколка в залите отпред, щото нямат пос терминал, и се плаща само в кеш Crazy)
Впечатлени бяхме от многото бездомници и просяци, които не са толкова нахални и агресивни като при нас.

# 249
  • Варна
Ние сме влизали в Парламента преди три-четири години
и помня, че казаха, че в момента продължава да се достроява
и всъщност строежът му никога не е спирал.
Архитектът е жена, която още е жива и продължава да
работи по него.

Май беше построен върху болница и гробище,
които са били съборени и суеверия свързани с това.

На мен лично залите, които влизаха в посещенито не ми харесаха.
Но, грандоманията е впечатляваща.
Имаше нещо интересно във връзка с едни стълби,
по които е слизал Чаушеско и насреща други стълби за жена му,
но не си спомням точно какво беше.

# 250
Достроявали се подземните нива..иначе поради големите разходи за поддръжка, по-голямата част се отдава като офиси под наем;
Архитектите са към 700, а строителите 20 000...построен след изравняването (с експлозиви) на 3 хълма..и да, нейде там имало и гробище за болни от чума;
Стълбищата са 2-за него и нея  Crazy-щото тя била по-дребна и "нейните" стъпала (на стълбището) били направени по-ниски Mr. Green
Но детайлите вътре са уникални..

Отидохме и до двореца на Чаушеску, но трябваше да чакаме група, и нелюбезните уреднички ни отказаха с отношението си...

# 251
  • някъде ... тук ...
И ние бяхме на Мейдън Simple Smile
Видяхме музея на селото, стария град и природо-научния музей. Музеят на румънския селянин не работеше. Семейният съвет реши да пропуснем Парламента. От вън им стигало. Някой друг път ще е...
Като цяло е интересен град - на контрасти.

# 252
  • Варна
Интересно, на нас друго ни разказаха, но се разрових в нета.
Тя е била главен архитект, а ти си права, че е имало още 700 архитекта.
За стълбите беше нещо свързано с егоцентризма  му.

# 253
  • Варна
Момичета, може ли помощ  Crazy Ще пътуваме от Букурещ и искаме да отидем до там с кола, но не мога да се ориентирам къде можем да я оставим за 1 седмица...Нещо близо до летището  Thinking

# 254
  • Велико Търново
Здравейте, ще пътуваме до Букурещ другата седмица, ще водим децата в Зоологическата градина, но ми се иска да отидем и още някъде, където ще е интересно за деца. Четох за някакви увеселителни паркове, но така и не намерих по-нова информация. Може ли да препоръчате нещо? Благодаря, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт