Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 202
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Тинтина, не знам къде гледаш за четкането на лицето. Посоките не са винаги отгоре надолу.

Елсссс, сезалът и луфата са различни растения. Първото е кактусоподобно, от рода на агавето. Второто е соленоводно. Четки от луфа, доколкото ми е известно, не се правят, защото няма как да оформиш влакната под формата на четка. Луфата се реже на парчета, като шкурката.

Мегислава, добре е при четкане да се зачервява кожата. Така се подобрява кръвообращението. При мен, дето се четкам всеки ден от месеци, все още се получава зачервяване. Вярно, с по-голям натиск и с повече повторения от преди, но се получава.

Краката ги деля на стъпало, подбедрица и бедро, когато четкам. Просто така ми е по-лесно да правя движенията.

# 646
  • Бургас
Благодаря ти за клипчето!
Бях гледала една схема, подобна на тази от първата страница. Някой май я беше пуснал в темата.

# 647
  • най-шареното място
...
Върнах се назад и видях, че Плачолина си е взела тази четка https://www.dm.de/linkableblob/de_homepage/32840/data/bild-ebeli … g?v=1373265816000.Тя изглежда като да е от кактусови влакна.

Не. Писах назад в темата - средна я дават, но е почти мека.
Нищо не пише никъде за косъма. Дървото е наистина е страхотно, но само за него пишат.
Прилича си на четина...

# 648
...
Върнах се назад и видях, че Плачолина си е взела тази четка https://www.dm.de/linkableblob/de_homepage/32840/data/bild-ebeli … g?v=1373265816000.Тя изглежда като да е от кактусови влакна.

Не. Писах назад в темата - средна я дават, но е почти мека.
Нищо не пише никъде за косъма. Дървото е наистина е страхотно, но само за него пишат.
Прилича си на четина...

Тюх! Да му се не знае, тук има такъв богат избор от четки, а в БГ - почти нищо...

# 649
Да споделя и моя скромен опит с четкането и вендузите.Тъй като нямах хубава четка,първоначално използвах една ръкавица за масаж за четкането.После си поръчах вендузите,страхотни са силиконови,правят невероятен вакум и според мен въпреки че не го правя всяка вечер,стриите на бедрата ми почти станаха невидими.Поръчах си четка с естествен косъм от едната страна и бобчета от другата и започнах да си правя с нея масаж от няколко дена.Смятам че кожата ми стана по-гладка и нежна,целулита има леко подобрение.До този момент обаче си мисля че вендузите имат по видим ефект за стриите.

# 650
  • София
stasy_f би ли обяснила по подробно, какво се прави с вендузите, как се поставят, колко често и т.н.

Вярвам, че за всички ще е интересно и Фея няма да има нищо против, Hug щом е посветено на здравето и красотата. Simple Smile

# 651
stasy_f би ли обяснила по подробно, какво се прави с вендузите, как се поставят, колко често и т.н.

Вярвам, че за всички ще е интересно и Фея няма да има нищо против, Hug щом е посветено на здравето и красотата. Simple Smile
Разбира се, че нямам нищо против Simple Smile За пръв път чувам, че вендузите повлияват стриите положително.

# 652
Момичета и аз продължавам упорито с четкането Laughing
Е, пропускам понякога ден, два, но не спирам. Кожата ми определено стана по-гладка и приятна на допир, по-овлажнена и подхранена. Забелязвам приятни промени и в областите с целулит, макар че се четкам само от месец и половина.

Бих искала да ви попитам какви допълнителни грижи полагате за премахване на целулита - диета и гимнастика (ефективни упражнения, храни, които са абсолютно забранени и т.н.)? Нямам, за съжаление, изградени навици да спортувам, но смятам, че мога да спазвам някаква 10 или 20 минутна дневна програма. Все ще ми е от полза.
В Ютуб има различни клипчета с упражнения, може би ще ме насочите към нещо подходящо и не толкова трудно за изпълнение.

Благодаря!

# 653

Разбира се, че нямам нищо против Simple Smile За пръв път чувам, че вендузите повлияват стриите положително.
И аз не знаех че вендузите повлияват стриите,но като се загладах тези дни в бедрата ми установих че стриите са станали доста по-малко видими.Самите вендузи са силиконови и като натиснеш нещо като бутонче правят много добър вакум и с леко издърпване изместваш засмуканата кожа ,все едно правиш масаж с отлепване.Самите вендузи купих от тук:
http://www.aliexpress.com/item/3-Piece-Cupping-Glass-Silicone-Va … ga/916430902.html
Правя си и четков масаж,но първо нямах хубава четка и с тази ръкавица сякаш не се получаваше , аи не бях толкова постоянна в масажа с ръкавицата,докато веднзите ги правих всеки ден.Затова си мисля че е от тях ефекта.Вендузите се използват и за масаж при настинка

# 654
Стейси, затова не си видяла ефект и от четкането - просто е нужно постоянство.

Симпа, аз съм на 80% сурова храна (зеленчуци, плодове, ядки, семена) и минимално количество празни калории. Ако търсиш разнообразни, интересни, динамични и ефективни тренировки, които да правиш в домашни условия, разгледай този мой любим сайт www.fitnessblender.com. Можеш да си избираш комплекси в зависимост от тип тренировка, мускулна група, ниво на трудност, времетраене и необходими уреди. Редувай силови и кардио тренировки, за предпочитане в различни дни. И винаги разгрявай преди и отпускай след тренировка.

Ако имаш нужда от още съвети, питай.

# 655
Фея   bouquet

Не се справям много добре с английския Embarassed и ми се струва, че ще имам затруднения с този сайт, освен ако не ме насочиш към нещо съвсем конкретно, с линк, ако е възможно.

Преди време си имах любима 10 минутна тренировка на Синди Крауфорт - много лесна и приятна, сигурно ще започна с нея, докато вляза във форма. Фея, имаш ли някакъв опит с програмите на Синди? Не съм се задълбочавала много в тях. Целта ми е да сваля малко мазнинки от коремчето, бедрата и паласките, и да се постегна малко. За съжаление на тези места натрупвам бързо, лесно и главното - неусетно Sad

Миналата година бях по-строга и стриктна в храненето (повече салати, по-малко готвена храна и то повечето варива, домашен хляб по малко и главно никакво сладко, освен малко фреш и фурми вместо шоколад Laughing). Е, трябва да отбележа също и факторът стрес, който също даде положителен ефект върху тялото ми. Така в резултат на стрес и здравословно хранене бях отслабнала до желаната от мен форма - 3-4 кг надолу, които задържах доста време, и всичко беше ок. После се поотпуснах - тук бонбонче, там пица и главното, че съм без гимнастика доста време Embarassed...

Мисля си, че ако към четкането добавя някои промени в диетата и в дневната програма за движение, бързо ще възвърна изгубеното.

# 656
Симпа, с леки, но постоянни промени в хранителния режим + достатъчно сън + тренировки ще постигнеш нужния резултат.

ФитнесБлендър предлага една осем седмична програма, която е оптималната комбинация кардио и силови тренировки. Аз съм правила първата от-до и съм много доволна. Струва $8 и ти дава PDF с линкове, които те отвеждат до тренировките за деня. Предимството е, че ти дава структурираност и отнема лутането от това каква тренировка да избереш. Също така проследява развитието ти, като те кара да правиш фитнес тестове в началото, по време на и в края на програмата.

Ако предпочиташ български треньор, пробвай с Румяна (http://fitnesinstruktor.com). Аз не харесвам стила й (до степен да ме изнервя и да не съм в състояние да довърша тренировката), но за теб може да е удачен вариант поради езиковата бариера.

Със Синди опит нямам.

# 657
Съжалявам, ако вече е отговорено, но бих искала да попитам дали това заменя пилинга и доколко е подходящо за суха кожа?

# 658
  • в 1001-та нощ
Да се похваля, че от днес и аз най-накрая имам четка  bowuu Нямаше избор в ДМ - само две - взех тази с дръжката, че сгъването ще ми е все по-трудно  Blush

Мисля да действам навсякъде - без корема и гърдите. Гледам схемата за лимфотока на 1 стр и виждам, че стъпалата не са показани, а като че ли съм чела коментари, че ги обработвате - заблуждавам ли се?  Rolling Eyes

Като начало - 7-8 движения за всяка "чертичка"? Rolling Eyes

# 659
бих искала да попитам дали това заменя пилинга и доколко е подходящо за суха кожа?
Не само, че заменя пилинга, но и е по-полезно.

Да, подходящо е за суха кожа, защото оптимизира производството и отделянето на себум.

Алена, честита четка! Аз съм споменавала стъпалата, но ги четкам само от горната страна. 7-8 "тегела" на "чертичка" ще са добре за начало, да.

Общи условия

Активация на акаунт