Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 127
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
 Hug

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 18:00 от REAL_WOMAN

# 526
Да, разбира се, Риъл.

Благодаря!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 19:34 от Фея Кръстница

# 527
Отсъствах от дома няколко дни и сухото четкане ми липсва.
Сега отивам да си наваксам Wink

Да не забравя да попитам, ако някой от вас ползва четка с масажор, нека сподели какви точно масажни движения прави в проблемните зони за целулита. Опитвам се да правя нещо, но ми се иска да е и ефективно Peace.
Благодаря ви предварително Hug.

# 528
  • София
Мили  дами, защо поръчвате хидролат от чаено дърво, а не си го правите, по описания по напред в темата метод /вода + 20-30 капки масло от чаено дърво/?

Или аз нещо не съм разбрала, и това не е точния разтвор newsm78

# 529
Иллейн, поръчвам, защото съм сигурна, че получавам правилния продукт. Иначе ще ми е много трудно да постигна точно 0.02% масло във водата, нито ще мога да набавя точните органични киселини в правилните пропорции.

Казано по друг начин, избирам битките, които водя, за да спечеля войната  Wink

# 530
  • най-шареното място
На розовата вода и казват розов хидролат /дестилат/. Та при дестилацията на маслото, правят и водата.
Така и за чаеното.

Аз обаче съм виждала 3-4- води и никоя не е била от чаено дърво.
Процентното съдържание се нацелва с голямо тоност ако решиш. Или правиш по-силен концентрат /така правя, че не го ползвам само за четката/. Феята, ще обясни защо е важен процента. Само мога да потвърдя, че си се изпарява.

# 531
Само мога да потвърдя, че си се изпарява.
Нали за това е етерично.

# 532
  • най-шареното място
Да така е. Написах го за притеснените, че ще предозират Simple Smile
Освен това, и чисто върху кожата, ако няма чувствителност към него, маслото не е противопоказно.

# 533
На розовата вода и казват розов хидролат /дестилат/. Та при дестилацията на маслото, правят и водата.
Така и за чаеното.

Процентното съдържание се нацелва с голямо тоност ако решиш. Или правиш по-силен концентрат /така правя, че не го ползвам само за четката/. Феята, ще обясни защо е важен процента.

Точно така се получава истинският хидролат/дестилат/hydrosol. На практика това е течността, която остава след като се обере маслото от повърхността. Сиреч, това не е просто вода, нито дори дестилирана вода, в която е добавено 0,02% етерично масло. В нея има и други елементи, извлечени по време на дестилацията и реагирали с водните молекули по някакъв начин.

Концентрацията е важна, за да не се омазняват влакната на четката.

# 534
  • София
Момичета благодаря за отговорите  bouquet
Но те ме объркаха още повече Embarassed
сега съм направила около 200 мл. вода с 20 капки,
масло  от чаено дърво, това ОК ли е в крайна сметка или не?
Трябва течността да се сложи на парна баня ли,
за да се изпари или нещо друго, което аз не съм направила?

Съжалявам, ако въпросите ми са елементарни, но за първи път
ползвам масла по този начин и нещо не ми е ясно Thinking

# 535
  • най-шареното място
Не, няма нужда от нищо повече. Слагаш в помпа /пулверизатор и пръскаш след употреба четката.
Според мен е значително по-концентриран разтвора от 0.02%, което е писала по-горе Фея. Можеш да разредиш.
Не съм забелязала проблеми от високи концентрации.

# 536
  • София
арт мама Благодаря за бързия отговор!
Оставям нещата така Simple Smile

# 537
Сега, като покрай щерките имам опит с три модела четки за тяло мога да ги степенувам по скорост на съхнене от най-бавното към най-бързото:

3.

2.

1.

# 538
  • в 1001-та нощ
За хидролат - сега научавам, т.е. купува се хидролат от чаено дърво с концентрация 0.02% и след като измитите четки изсъхнат се пръскат за дезинфекция.

От къде поръчвате и може ли да го изпишете на англ.? Има ли такъв с други концентрации и флаконът с пулверизарор ли е?

bouquet

# 539
Аз, до колкото разбрах - с този разтвор се пръска след всяка употреба четката, а се пере веднъж седмично с топла вода и сапун и се оставя да изсъхне с космите надолу.
И мен ме интересува от къде може да се купи и достави до БГ готов разтвор?

Общи условия

Активация на акаунт