Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 133
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Слънце, през интернет съм купила всичките си неща за сухо четкане. Предпочитаната от мен фирма е Bodecare, а те са в Австралия.

Мерси. Аз намерих такава от магазин Двата щъркела и се почнах, много са хубави тези четки, не знаех за тях.

1. След четкането е хубаво да се къпем с натурални продукти - това включва ли разпространените в търговската мрежа душ гелове и сапуни с био сертификати. Кои са най-добрите сапуни, които мога да си купя свободно в София? И Касиопея натурални ли са или не?

Аз ползвам душ гел, но можеш да си вземеш натурални сапуни от някой био магазин Simple Smile .

# 511
  • най-шареното място
Да, действала е по правилата дамата с акнето. И аз уж четох текста, но нали първата снимка не е от началото на четкането така съм го възприела в крайна сметка. Тя е започнала да четка известно време след първата снимка. Прекалили са с рекламата хората Simple Smile

# 512
Анбибиан,

1. Душ геловете в магазинната мрежа обикновено не са подходящи за целта - затлачват порите и ги пълнят с химия, която получава достъп до организма ти. Търси сапуни на калъп или течни, които са неизсушаващи (вероятно в аптека?)

2. Същото важи и за лосиона. Био или не, важно е какви други вещества има в него. Ако обаче не можеш да се мажеш с естествени масла, мажи се с това, което ти допада.

3. Татуировката няма да се "изчетка" - тя е в много по-вътрешни слоеве на кожата. Но ако не ти е приятно да четкаш корема и гърба, недей. Най-важното нещо на всичко, което правим е да се чувстваме добре.

4. Четките се перат с топла вода и сапун (мек, антибактериален) веднъж седмично и не се ползват, докато не изсъхнат напълно. Хидролатът се пръска по влакната след всяко ползване на четката и обикновено съдържа 0,02% масло.

5. Дали ще четкаш 4, 7 или 20 пъти зависи единствено от теб. Както казах, най-важното нещо е да изпитваш удоволствие.

# 513
Фея Кръстница благодаря за отговорите   bouquet
Възможно ли е стар белег да се повлияе от четкането положително? Престраших се да четкам белега от секциото, без да натискам, ако помогне дори само да се притъпи това неприятно чувство на изтръпнало, пак ще е много голяма полза за мен.
Ако кожата ми се чувства добре и няма нужда от лосиони и масла, може ли да пропусна частта с мазането? При мен само кожата до колената е суха, навсякъде другаде ми е нормална и няма нужда от мазане, пък и навика ми е да мажа целите крака и ръцете, деколтето и край и то ако не ми е студено и имам време  Crazy

# 514
Ан, можеш съвсем спокойно да пропускаш мазането.

За белега. Моето предположение е, че по време на операцията нервните окончания са били увредени, вследствие на което се е получило изтръпването. В този случай четкането няма да помогне.

# 515
  • София
С излющването на клетките, евентуално би могло да помогне за заличаването на белега. Иначе казват, че до две години се връща нормалната чувствителност около белега от секцио. При мен от второто секцио минаха почти 7 години и в момента има съвсем малка разлика с чувствителността на останалата кожа. Докато в началото имах чувството, че не пипам себе си.  Crazy
И аз не се мажа след четкането, освен с антицелулитен крем на проблемните места.
Хидролат на масло от чаено дърво продават ли в България или само онлайн може да се поръча?

# 516
Това с липсата на чувствителност около белега не знаех, че и при други го има.  Embarassed

# 517
  • София
Това с липсата на чувствителност около белега не знаех, че и при други го има.  Embarassed
Е как, при абсолютно всички. Simple Smile Но при едни се възстановява, при други не.

# 518
  • София
Е как, при абсолютно всички. Simple Smile Но при едни се възстановява, при други не.
Успокоихте ме:))
А по темата - много ли греша като използвам четката за тяло и по лицето? Временно - докато се снабдя със специална за целта.

# 519
Днес си взех тази четка Titania

Вече съхне, но с главата надолу, не можах да измисля как да я закрепя с космите надолу да е и да не се смачкат  Rolling Eyes
Надявам се и така да е добре и да не се деформират  Whistling

И нямам търпение вече да я използвам  Laughing
Само чаеното ми дърво още не е пристигнало ама надявам се да е ок няколко дни без него  Simple Smile

# 520
Аз също имам белег от операция и чувствителността в зоната около разреза не се е възстановила. Минали са далеч повече от 7 години.

Клеми, новата тъкан, която е довела до изграждането на белег от стандартна операция няма да се махне чрез четкане. Тези белези обикновено са силно релефни, а релефността е резултат от много повече, отколкото промени в повърхностния слой на епидермиса.

Би трябвало да има хидролат на чаено дърво и в България, но в разните билкови магазини. Ако не - онлайн. На английски се казва tea tree hydrosol.

Мегислава, стига да не четкаш лицето всеки ден, проблем няма. Просто четките за тяло са с по-твърди влакна, които не са подходящи за ежедневно четкане на лицето.

Джизив, не се безпокой толкова за хидролата. Четкай си се, пък когато го получиш, ще започнеш да пръскаш четката си с него.

И един трик, който не бива да се прилага често: можеш да изсушиш четката си със сешуар, но гледай да е на най-ниската възможна температура, за да не прегориш влакната Wink

# 521
  • София
Фея Кръстница , не съм убедена, че няма да помогне. Поне на външния вид на белега, натрупаната тъкан във вътрешните слоеве на кожата, естествено, няма да изчезнат. Има едни лепенки за заличаване на белег. Бодят до излющване на епидермиса и изглаждане. На този принцип предполагам (мои разсъждения), че четкането може да има подобен ефект. Евентуално. Може и да няма.
Честно да ви кажа нямам никаква идея защо при едни се връща чувствителността, при други не. Май си е до организъм. И до това как е затворен разрезът - лепен, шит, с "тел бод"...

# 522
  • UK
Аз моя белег от секциото не го четкам, той е много лек и вече малко забележим, но си ми е изтръпнало там и хич не ми е приятно Outta Joint

# 523
Всичко си зависи от типа на белега - дали е изпъкнал, вдлъбнат, пигментация, относно това дали ще се махне. Моят беше шит, беше само пигментация и вече почти го няма.
Чувствителността вече е почти като другаде, след 5.5 години.

# 524
Да, прави сте. До вид белег е.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 19:35 от Фея Кръстница

Общи условия

Активация на акаунт