Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 135
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Слънце, през интернет съм купила всичките си неща за сухо четкане. Предпочитаната от мен фирма е Bodecare, а те са в Австралия.

# 496
  • най-шареното място
simpatikonia, аз също измивам лицето, но преди четкане. Много обилно с вода, ако няма причина да е мръсно. Иначе може и със сапун достатъчно по-рано. Независимо кога се четкаш, по него има или крем или масло, или мръсотия и няма смисъл да четкаш отгоре ако е много. Другото, което е важно е, че самото четкане ще доведе то попиване на мазнината в косъма на четката. Или мий четката си често или хубаво плакни и попивай лицето преди четкане. Аз използвам бяла кърпа вместо четка и много ясно си личи кога има омазняване, кога има прах. Така бързо свикваш кога има нужда да измиеш и кога само да изплакнеш преди четкане.

Не знам при мазна кожа как ще дозираш маслото. Ще ти трябват леееко омазнени пръсти, а то си е почти изкуство Simple Smile Моята не е мазна, а по-сложна и затова си ползвам крем. Много по-лесно е.

# 497
Принципно си ползвам тоалетно мляко за сваляне на грима и винаги обработвам с него лицето си, след като се прибера вкъщи. Така едновременно почиствам и хидратирам. Почистващите гелове доста изсушават, затова ги избягвам. Понякога ползвам гел/маска 2 в 1 на Neutrogena, но не всеки ден.

Фея ми подсказа варианта за измиване с хума. Ще пробвам с нея на първо време. Това ми се струва най-щадящо, а със сапуните все още нямам голям опит - може би след време ще открия подходящия за моето лице. За момента просто не съм търсила. В ДМ-а нямаше голям избор, а други магазини не съм посещавала. Знам, че има много видове. Вероятно има подходящ и за мазна и проблемна кожа. Ако някой има по-голям опит, нека сподели.

# 498
  • най-шареното място
Има съседна тема за мицелраните води /малко затлачена напоследък/. Те са чудни за почистване. Неприятното е, че откъм състав ако си взискателна винаги има някоя забележка. Иначе дегримират почистват и не сушат. Има и варианти според типа кожа.

# 499
Снощи падна голямо четкане: показвах на децата как да го правят. Процедурата беше приета с огромен ентусиазъм и възгласи "Пак! Пак!", след което бях обявена за "най-добрата майка" Laughing  Heart Eyes

Преди време бях обещала да публикувам снимки на тежка форма на белези от акне, излекувани със сухо четкане. Ето ги:

Скрит текст:

А това е част от оригиналния текст:

Скрит текст:
Below is a testimonial from a customer who was introduced to the Jute dry face brush to help with her acne:

"I have always battled acne but never had more than the occasional break out.  After deciding to go off birth control at 25 my skin went crazy. I broke out in horrible, painful cystic acne that covered my whole face. I was embarrassed to leave the house and no longer felt comfortable in my own skin.

Hormonal acne was challenging because it was a problem inside my body that I needed to sort out before my skin would recover. I went to the dermatologist and was able to get my hormones in balance, which led to my skin starting to clear up. The only problem was, I was left with angry looking red scars all over my cheeks that weighed on my confidence just as much as the acne had.

My friend Alyssa recommended that I try the Jute dry face brush. I had never tried dry brushing before but it seemed simple enough to add to my morning routine. Every morning after I wake up, before my shower I dry brush my face. The first time I tried it I looked in the mirror and could already see a small difference. My face felt smoother and looked less red.

I have been using the Jute brush for about 3 months now and it has transformed my skin. The scars that were once red and noticeable are now barely visible. My skin feels younger, smoother, and the best part is, is that I have not had one zit since I started dry brushing.

The dermatologist had recommended a laser treatment for my scarring but I can say with certainty that I know I will not need it if I continue my dry brushing. I never thought that I would be able to love my skin again and feel confident, but after only 3 short months of dry brushing, I have never felt better about the appearance of my skin."

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 17:14 от Фея Кръстница

# 500
  • Пловдив
 Shocked Shocked Shocked
Лелеееееееееееееееее!!!!!!!!!!

# 501
Фея, много показателни са снимките!

# 502
Shocked Shocked Shocked
Лелеееееееееееееееее!!!!!!!!!!
Нали?

Хората се мажат с какви ли не неща, правят какви ли не скъпи процедури или просто се примиряват и живеят в депресия.

А решението е толкова лесно и просто!

Като всяко гениално решение, всъщност.

# 503
Но все пак едва ли е универсално решение.  Peace Като всяко нещо, това че помага на комшийката, не означава, че ще помогне и на теб. Simple Smile Но пък не пречи да се пробва. И да навреди, колко повече да влоши нещата.

# 504
  • най-шареното място
Много смела жена е била да експериментира. Или е имала добра защита под ръка.
Не препоръчват да се четка кожа с нарушена повърхност. То се вижда на първата снимка защо.

# 505
Пък и при акнето винаги има известно количество болестотворни бактерии   Thinking

# 506
Да, и аз съм чувала, че кожа с обриви не трябва да се масажира...
Макар че има известна разлика между четкане и масажиране newsm78
Във всеки случай резултатът опровергава всичко, което съм чувала и знам до момента Laughing.

Съвсем встрани от въпроса - бях много изнанадана, когато разбрах, че с лечебно гладуване се лекува и болезненото слабеене Laughing. Невероятно, но факт.

# 507
От текста под снимките ми се струва, че момичето е започнало четкането, след като дерматологът е излекувал акнето, и са останали белезите (2рата снимка)

# 508
От текста под снимките ми се струва, че момичето е започнало четкането, след като дерматологът е излекувал акнето, и са останали белезите (2рата снимка)
Точно така.

И Риъл е права - няма универсални решения. Всеки организъм реагира различно на различните техники/практики/подходи. Човек винаги трябва да се вслушва в тялото си.

# 509
Аз се преборих с мързела си и си направих първото сухо четкане на почти цялото тяло и ми изникнаха някои въпроси.
1. След четкането е хубаво да се къпем с натурални продукти - това включва ли разпространените в търговската мрежа душ гелове и сапуни с био сертификати. Кои са най-добрите сапуни, които мога да си купя свободно в София? И Касиопея натурални ли са или не?
2. Хубаво е след четкане да се мажем с олио за тяло - не мога да си мажа цялото тяло с олио или масло, просто ми е много противно, с времето сивкнах да си мажа краката и дупето до кръста, мажа си лицето и деколтето, но не мога да се преборя със себе си да си намажа и торса. Може ли да заменя олиото с лосион с био сертификат?
3. Имам гръбначна операция, големи белези на гърба, татуировка, която ги покрива и като цяло мястото ми е доста изтръпнало и неприятно при допир. Мисля, че в моя случай сухото четкане хич не е удачно за тази част на тялото - освен, че ще ми е безкрайно неприятно, току виж съм изчеткала татуировката, която прикрива големия белег  Mr. Green Направо ще си пропусна тази част, но ако все пак имате някакви съвети и напътствия, ще се радвам да споделите. Същото е положението и ниско в коермната област - имам белег от секцио  Sad и там не мога да се четкам, много ми е неприятно.
4. Знам, че се обсъжда, но вече забравих - почистването на четката - изплаквам с топла вода и 1-2 пъти седмично пръскам с разтвор от вода и чаено дърво. Нали така беше? Колко капки чаено дърво във флакона с водата?
5. Броя на четканията, които правя е 7 на зоната на краката  и по 4 около гърдите, ръцете и торса - добре ли е така? Трябва ли да увеличавам? Само кожата на деколтето ми се раздразни.

Ами май това са ми първите чуденки. Отделно не съм научила още движенията, запомних само тези на краката, на торса и около гърдите, ама ръцете нещо не можах да ги запомня - пак ще гледам клиповете.
Лицето съм си го оставила за най-накрая - първо да усвоя тялото, че и без това съм такъв мързел... Embarassed
Извинявам се ако имам разместване на букви, ползвам 10 пръста и понякога мисълта и пръстите не удрят на една честота  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт