Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 139
  • 742
  •   2
Отговори
# 480
  • най-шареното място
Ще има още мъртви клетки. Винаги, ако всичко е наред. Може да искаш да махнеш колкото може повече, или да искаш да се мажеш с кафе Simple Smile Иначе си ги отмиваш и толкоз.
А някъде казват, че каквото  и ексфолиране повече от два пъти седмично е вредно. А ние се четкаме всеки ден9което за мен е ексфолиране + масаж) и после ексфолираме и със скраб.  Grinning

Принципно, за лице. Четкането е по-мек вариант. И не е травматично.

# 481
Да не би да не съм направила нещата както трябва  newsm78
А, не. Просто ми беше любопитно  Peace

# 482
Най-после се сдобих с четки за тяло и за лице Hug.
Тази вечер ги пера, а утре, живот и здраве, започвам да действам с тях.
Доколкото разбрах от някои коментари, четката трябва да се пере с космите надолу.
Правилно съм разбрала, нали?

За щастие в ДМ наистина имаше всичко, което търсех.
Четката на Ebelin е от типа с дръжка и масажор от едната страна. Не е много твърда и предполагам след време ще ми се иска да намеря нещо по-твърдичко и жулещо Laughing
А четката за лице е тип детска - NUK и е доста мекичка.

Купих си и почистващи тампони на Ebelin за лице, шия и деколте. Някой ползвал ли е такива, защото няма указания как точно да се ползват. Вероятно и те почистват на сухо. Пише само, че трябва да се измиват хигиенно с мека вода и щадящ сапун.

# 483
Извинявайте ако е коментирано, но пускам си въпроса и се връщам да чета темата Simple Smile

Някои от тези четки подходящи ли са за целта?
http://www.iherb.com/search?kw=body+brush&x=0&y=0#p=1

# 484
Някои от тези четки подходящи ли са за целта?
http://www.iherb.com/search?kw=body+brush&x=0&y=0#p=1
Тези са подходящи:

http://www.iherb.com/Bernard-Jensen-s-Natural-Bristle-Body-Brush-1-Brush/5691
http://www.iherb.com/Earth-Therapeutics-Purest-Palm-Body-Brush-1-Brush/21339
http://www.iherb.com/Earth-Therapeutics-Ergo-Form-Massage-Brush-1-Brush/21480

Симпа, четките се сушат с косъма надолу, ако са с твърди влакна. Ако са с меки, тогава трябва да намериш начин или да я закачиш, или ще трябва да я сложиш по гръб.

# 485
Разбрах  Peace. Вече е изпълнено! Laughing
Заредих си и пулверизатора с разтвор на масло от чаено дърво.
Утре ми е големият ден и вече нямам търпение да усетя четката върху кожата си - на допир е страхотна, нито прекалено твърда, нито прекалено мека, с една дума идеална!

# 486
Ще чакам отзиви  Hug

# 487
Днес пропуснах сутрешното четкане и ще се четкам довечера. Нямах време, защото се успах зловещо - от близо месец не съм събирала повече от 6 часа сън...

# 488
  • София
А на колко време е добре да се подменят четките - въпреки миенето и дезинфекцията?

# 489
А на колко време е добре да се подменят четките - въпреки миенето и дезинфекцията?
При добра поддръжка не смятам, че е нужно да се подменя четката. Освен ако не започне да се поврежда или износва.

П. П. Днес пристигнаха нещата, с които ще науча дъщерите си да се сухочеткат.

На принципа съм, че добрите навици трябва се изграждат от ранна възраст, поради което още от утре ще въведа сухото четкане като част от ежедневния хигиенен режим на двете ми щерки. За тях идеята за сухото четкане не е непозната, защото са ме виждали да се четкам. Обсъждали сме вече ползите от тази процедура и нейната важност.

Ето какво съм им купила:

Две четки за тяло: една гъвкава (за гръб) и една статична; четчица за лице; торбичка за ръчно изработения сапун; четка за нокти (не е истина как изглеждат пръстите на децата ми понякога...); хидролат от чаено дърво и детоксикиращо масажно олио.

Идеята ми, когато избирах нещата за сухото четкане на децата е първо, че тяхната кожа е още нежна. Затова се спрях на четки, които имат по-мек косъм. Второто нещо, което взех предвид е, че момичетата ми ще се четкат в тяхната си баня. Затова купих пълен комплект от неща.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 17:53 от Фея Кръстница

# 490
Фея, страхотен арсенал си подготвила!

Много ме впечатли четчицата за лице. Аз си купих една бебешка, но като я ползвам сега усещам само едно леко погалване по лицето и все си мисля, че няма никаква полза от подобно четкане. Затова съм решила да редувам четкането на лицето с ползване на специалната ръкавичка за лице, която имам. Веднъж я изпробвах на сухо (до тогава все мокра съм я ползвала, без да употребявам други гелове за измиване на лице) и останах доволна. Кожата направо "скърцаше" на допир след това, което за мен означава, че е почистена Laughing. Но пък ме притеснява това, че с нея кожата повече се разтегля. Или пък може би трябва да я ползвам по-внимателно.

И още нещо - забелязах, че след бебешката четчица все още усещам върху кожата си следи от олиото (от гроздови семки), което съм нанесла предната вечер и това малко ме притеснява. Може би четката наистина не "работи" както трябва? Та исках да те попитам твоята четка колко е твърда и дали тази за тяло не може понякога да се позва и върху кожата на лицето (съвсем лекичко, разбира се)?

Аз вече се четкам редовно Simple Smile.
Все още не съм си изградила навик - дали да е сутрин, дали да е вечер. От понеделник почвам първи смени и ще видим дали ще ми стига времето. Като начало предпочитам да се четкам на спокойствие, за да имам повече време и да изпитам цялото удоволствие от процедурата. Кожата ми не се зачервява еднакво на всички места, макар че в областта на бричовете жуля по-здраво. Зачервява ми се само корема и деколтето, макар че там броя стриктно броя на четканията.

Моята четка има от единия край и масажор, затова ще ви бъда благодарна, ако ми дадете съвет как точно да го използвам и по колко пъти дневно може да се ползва (отделно от сухочеткането).

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 10:15 от simpatikonia

# 491
Симпа, четчиците за лице са с много мек косъм - от коза. Такива и трябва да бъдат. Ежедневното сухо четкане на лицето трябва да е с нежна четка. Сухото ексфолиране, което се прави с по-груба четка, се практикува само веднъж или два пъти седмично.

Не мога да ти дам съвет за масажора. Само допускам, че е предназначен за разнасяне на целулит и за донлата част на стъпалата.

Вчера сложих изпраните четки да съхнат навън, на слънце. След което се захванах с домакинска работа, и не съм разбрала, че е завалял дъжд. Цяла нощ четките се сушат повторно, така че днес ще е първото сухо четкане за момичетата ми. Много са ентусиазирани.

Да, потготвила съм "арсенал" Simple Smile Ама в края на краищата не обичам децата си по-малко от себе си и щом съм намерила нещо, което е полезно, искам са го предам и на тях във възможно най-пълната му форма.

# 492
Симпа, четчиците за лице са с много мек косъм - от коза. Такива и трябва да бъдат. Ежедневното сухо четкане на лицето трябва да е с нежна четка. Сухото ексфолиране, което се прави с по-груба четка, се практикува само веднъж или два пъти седмично.

Да, разбирам - с лицето трябва да се подхожда деликатно. По-грубото четкане задължително ще го включа веднъж седмично поне.

Само продължава да ме притеснява това, че и след изчеткване лицето ми запазва част от мазнината, която съм нанесла след предишното четкане. Това дали е проблем?

Май ще трябва да уточня как точно действате с лицето, че нещо не ми е станало ясно - сухо четкане, изплакване само с вода (или ползвате някакво измивно средство) и нанасяне на масло. Това ли е само или правите и нещо друго?

Моята кожа е мазна и доста чувствителна, затова си избрах като най-подходящо за нея масло от гроздови семки (регулиращо омазняването и свиващо порите), но искам да съм сигурна, че я почиствам правилно и добре Laughing.

Ако някой има подобен тип кожа, нека сподели какви масла ползва и какви допълнителни грижи полага. Ще ми бъде от полза.

# 493
Аз четкам лицето, след което го мия с неизсушаващия сапун, който позлвам и за тялото си. Накрая мажа лицето с масло от ему.

Ако не ползваш измиващо средство, било то сапун, подобен на моя, хума или някакъв дерматологичен препарат, не премахваш напълно мръсотиите. Това пречи на кожата на лицето ти да диша.

# 494

Две четки за тяло: една гъвкава (за гръб) и една статична; четчица за лице; торбичка за ръчно изработения сапун; четка за нокти (не е истина как изглеждат пръстите на децата ми понякога...); хидролат от чаено дърво и детоксикиращо масажно олио.

Много ме впечатли четката за гръб с дръжки. От интернет ли са продуктите или може да ги намерим по магазините ?

Общи условия

Активация на акаунт