Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 160
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Прегледах и аз хубавата ви тема  Grinning

Много полезно инфо и въпрос от мен - мога ли да заменя копринена ръкавица със стар шал 100% коприна, че ме хващат дивите вече от нови и нови вещи?

Иначе съм се четкала преди години, беше ОК, чудеса с мен но станаха, но по това време и много се поддържах, та честно не си спомням какво съм очаквала да се случи. За мазане обичам много масло от авокадо, от гроздови семки, от жожоба и всякакви смески забъркани на око със съставки добри за целулит. Добавям масла и в любими лосиони и масажни кремове. А най-обичам изчеткана и изкъпана вечер да се намажа с маска (кална от Мъртво море  Heart Eyes например) и да се пъхна за 20 мин под одеалото. После кожата свети!

# 466
Пропуснах да се похваля, че вече имам дървена четка за коса.
Е, няма такова удоволствие Hug. Като започнах да си четкам косата, направо не можех да се спра.
Сто разресвания ми се струват малко за удоволствието от приятния й допир.

# 467
Маслото от ему не ми мирише на нищо. Мажа с него и лицето си.

Ароматните масла спират да миришат много бързо след нанасяне по кожата. Аз харесвам цитрусовите, но те са фотореактивни и с тях трябва да се внимава при излагане на слънце.

Четкането на лицето помага за нормализиране на кожната функция => за по-добро и равномерно омазняване. Почиства и порите. Гледала съм "преди и след" снимки на тежка форма на акне, която се е повлияла положително от сухото четкане. Ще ги потърся и ще ги кача тук.

Агент! Много се радвам, че си и тук  Hug Коприненият шал ще бъде твърде нежен за целта. Ръкавиците от коприна са по-грубички. Гледах четки и в Ross оня ден, докато обикаляхме със сестра ми. Bed, Bath and Beyond със сигурност също имат. Разбирам те за новите вещи, ама това е като да се откажеш да си купиш четка за зъби...

# 468
 Joy Joy Joy Добро сравнение, Фейо!

Ето това си харесах, че душа трае ли докато чакам нкой да ми отговори!
http://www.amazon.com/Spasilk-Facial-Beauty-Cloth-Natural/dp/B0034XRDXC

А дървена масажна четка за коса ползвам и аз, не много редовно, но опредлено помага за регулиране на мастната секреция (аз съм от щастливките със мазна коса  Mr. Green )

# 469
А, Агент, анджък! Тоя парцал ще свърши работа.

Аз всяка сутрин масажирам скалпа с дървена четка. След това четкам лицето, после тялото. Къпя се и мажа с масла.

# 470
А аз вече направих първото си сериозно четкане Peace

Още не съм се снабдила с истинска четка, но ползвах една ръкавица на Арива (от лен и бамбук, ако не се лъжа), която си взех вчера от Кауфланд. Четкането с нея не е особено грубо, но като за първи път става Laughing.
Длъжна съм обаче да отбележа, че от много ентусиазъм пропуснах да я изпера предварително Embarassed Черна точка!
Иначе изгледах доста клипчета и нямах нужда от пищови за масажните линии Joy Червена точка!
А лицето го изчетках, този път на сухо с ръкавичката за лице. Пак червена точка!

Доволна съм, а сега за награда ще си направя една маска на лицето. Заслужавам го! bowuu

# 471
  • Бургас
Днес след четкането се изкъпах с черен африкански сапун с масло от шеа, а след това се ексфолирах с домашен скраб от утайка от кафе, мед и зехтин. След това даже нямаше нужда да се мажа с масло. Кожата ми стана страхотна.

# 472
... домашен скраб от утайка от кафе, мед и зехтин.

Бях чела някъде, че подобен скраб се ползва и против целулит. Едната съставка със сигурност беше утайка от кафе, а за останалите нямам спомен newsm78.

# 473
Мис Джулай, маза ли се със сапун след скраба или само се изплакна?

# 474
  • Бургас
Мис Джулай, маза ли се със сапун след скраба или само се изплакна?

Не. След като се изчетках се измих със сапуна, за да отмия изчетканите мъртви клетки и след това нанесох скраба. Не исках да смесвам скраба с мъртвите клетки, затова се ексфолирах на чиста и измита кожа.
Да не би да не съм направила нещата както трябва  newsm78

# 475
Бихте ли обяснили защо е необходими да се ползва скраб след сухо четкане? Нали скрабът е за премахване на мъртвите клетки? А те би трябвало да се изчеткани с четката?  newsm78 Питам, защото може и аз нещо да не разбирам.

# 476
  • най-шареното място
Ще има още мъртви клетки. Винаги, ако всичко е наред. Може да искаш да махнеш колкото може повече, или да искаш да се мажеш с кафе Simple Smile Иначе си ги отмиваш и толкоз.

# 477
Ще има още мъртви клетки. Винаги, ако всичко е наред. Може да искаш да махнеш колкото може повече, или да искаш да се мажеш с кафе Simple Smile Иначе си ги отмиваш и толкоз.
А някъде казват, че каквото  и ексфолиране повече от два пъти седмично е вредно. А ние се четкаме всеки ден9което за мен е ексфолиране + масаж) и после ексфолираме и със скраб.  Grinning

# 478
  • София
Определено четкането не е равно на ексфолиране за моята кожа- въпреки, че се четкам всеки ден, когато ползвам и копринената ръкавица, втората сваля доста.
Виж копринената ръкавица не я ползвам всеки ден, нея може би 2-3 пъти в седмицата (както и за лицето).
Обаче вижте може да пробвам и този скраб някой път - има ли значение съотношението на кафето, зехтина и меда?

# 479
  • Бургас
Бихте ли обяснили защо е необходими да се ползва скраб след сухо четкане? Нали скрабът е за премахване на мъртвите клетки? А те би трябвало да се изчеткани с четката?  newsm78 Питам, защото може и аз нещо да не разбирам.

Ексфолирането беше "инцидентно". Просто ми бяха останали две капсули с кафе и реших да ги оползотворя. Иначе само се четкам, измивам се със сапун и се мажа с крем.

Frozy, направих скраба "на око". Сложих две капсули кафе, около 1- 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт