Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 144
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • в 1001-та нощ
Благодаря, така и предположих, но все пак да съм сигурна   bouquet

# 451
АленаHug

Четката за тяло трябва да е от растителни влакна.

Тази за ежедневно четкане на лице да от по-меко влакно или косъм. Моята е козя. Веднъж или два пъти седмично лицето може да се четка с по-твърдо влакно (аз ползвам сезаловата за тяло).

Ако ползваш ръкавица, може да е от сезал, коприна, лен или памук.

Ако материалите са изкуствени, те са с по гладко стъбло и по-остър връх. Така хем са по-неефективни, хем могат да прежулят кожата.

# 452
Арт мама   bouquet благодаря за насоката

# 453
За маслото от ему. Не знам дали и къде го има на българския пазар. Ако не успееш да го откриеш, можеш да ползваш арганово, ший, лайково, жожоба, кокосово или зехтин.

това масло от ему е много популярно , чудя се дали да поръчам от нет-а , защото коментарите са , че мирише особено ,
искам и за лице да го ползвам ...
видях , че и у нас се произвежда такова масло , може  оттук да потърся ...
в крайна сметка : мирише ли или не ?

# 454
За маслото от ему... Ако не успееш да го откриеш, можеш да ползваш арганово, ший, лайково, жожоба, кокосово или зехтин.
това масло от ему е много популярно , чудя се дали да поръчам от нет-а , защото коментарите са, че мирише особено ... в крайна сметка : мирише ли или не ?

Като стана въпрос за ароматите на маслата бихте ли казали кои са с най-приятен аромат? И изобщо как ви се отразяват на кожата след мазане. Всеки човек има и специфична лична миризма и  е много важно как си взаимодейства с аромата на маслото.
Лично аз бих искала да ухая цял ден приятно Simple Smile Изобщо много държа на уханието. И определено не харесвам кокосово-ванилово-шоколадовите аромати.

# 455
  • в 1001-та нощ
аз ползвам маслата само за масаж, после измивам и нанасям гел/крем, който не е мазен и попива веднага  Peace

# 456
  • най-шареното място
Simpatikonia, много е индивидуално. Миризмата не е натрапчива, нито прекалено трайна, по-скоро има ефект докато мажеш и за здравето, защото не ги използваш чисти. Но какво ще ти хареса зависи от теб. Може само да се каже, кое за какво помага, обаче ще изместим темата, а и гугъл знае.

# 457
  • София
Маслата по принцип не са ароматизирани или имат много слаб аромат.
Каковото, което ползвам почти не се усеща, и доста трябва да си замириша кожата за да усетя аромата му след нанасянето.
Не търся ароматизиращ ефект от маслата, а както написа и арт мама, ефекта върху кожата - мекота, хидратация, подхранване и прочее.

Не виждам и смисъла да втрия маслото и да го измия за да нанеса друг продукт върху нея - защо изобщо да го втривам, за да го измия?

# 458
Зачетох се за различните видове масла на Икаров. Някой ползва ли ги? Спрях се на маслото от гроздови семена - стори ми се най-подходящо за моя тип кожа.
За салатите също ползвам олио от гроздови семки, сега като се намажа и отвън с масажното масло, съвсем ще затворя кръга  hahaha

# 459
  • София
Взимала съм тяхното жожоба и масло от пшеничен зародиш, но ги смесвам с какаово масло и зехтин.
Жожобато съм го нанасяла и на коса и майка ми е ползвала против подсичане лятно време.

# 460
  • в 1001-та нощ
Frozy, малко неуместно се включих, понеже "обърках" темата с друга, в която намазването с масла е много обилно .....

В тази все още не съм стигнала до мазането - кога - колко се маже и защо  Peace извинявам се  Blush  bouquet

# 461
  • София
Няма проблеми, просто аз замествам конвенционалните кремове с масла и се учудих, защо трябва да измием маслото след нанасянето му.  Simple Smile

# 462
Frozy, доколкото те разбрах, ти правиш смески от различните видове масла, така ли?

Аз тъкмо се чудех на кое от маслата да се спра, защото си набелязах няколко вида Laughing, всяко със специфично действие. Дори си мислех да ползвам различни масла за различните зони - за пшениченото прочетох, че добре повлиява спукани капиляри и синкавите жилки, та се явява идеално за моите прасци.

А някой ползвал ли е маслото за отслабване на Икаров?
Предполагам се явява антицелулитно и е подходящо за проблемните зони newsm78

# 463
  • София
Ами аз прибавям към какаовото останалите и мажа цялото тяло, нямам кой знае какви впечатления от маслата по отделно.
Не ползвам други кремове и лосиони и в комбинация със сухото четкане и ексфолирането с копринена ръкавица съм много доволна.

# 464
Изчетох вече цялата тема, но в главата ми все още е каша-маша от многото информация   Shocked

На първо време ми възникнаха няколко въпроса свързани с поддържане на лицето.

Имам проблемна кожа - мазна, а с възрастта почва да се изсушава и дехидратира, но все още е склонна към появата на пъпчици ("младежки" вече не е най-точната дума hahaha). Много съм резервирана към ексфолиантите, защото преди години бях получила едни обриви от прекомерна употреба на бадемови трици. Харесваше ми как се изглажда кожата след употреба и ги ползвах N-пъти дневно. От тогава ги отбягвам, а и козметичката ми твърди, че кожата ми е прекалено чувствителна, за да ползвам груби средства за почистване (имаше предвид ексфолианти и гелове). От доста време имам една малка козметична ръкавичка за чувствителна кожа, която сваля грим, но почиствам лицето с нея "на мокро". Кожата след това е наистина по-гладка и чиста. Напоследъх я бях позабравила и ползвам само тоалетно мляко - за почистване и вместо нощен и дневен крем.

Ще се радвам, ако споделите как се грижите за кожата на лицето си - сутрин и вечер. Ще ми бъде от полза.

Фея, прочетох, че за лице ползваш не кремове, а само натурални масла.
От това, което прочетох за действието на маслата, за мен се оказва най-подходящо маслото от гроздови семки. Мисля да почна с него, но ще изчакам вашите съвети. Моля, не ги пестете Laughing.
Чета ви с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт