Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 163
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Надявам се, Фея Peace

Днес смятам да си избера подходяща четка Laughing и мисля да почна още довечера.
Уж четох внимателно, но все пак да попитам (извинете ме, но не успях да изчета всичко написано докрай):
Току що купената четка трябва ли да се обработи предварително, преди първото четкане, или мога да почвам директно?

Фея, тъй като съм те признала за експерт в тази област,  реших да не експериментирам, а да  потърся от магазинната мрежа продуктите, които ти самата ползваш и явно смяташ за най-ефикасни. Разбрах, че след четкането не е задължително винаги да се ползва сапун или душ гел. Лично аз смятам да не ползвам такъв всеки ден. От дерматолози съм чувала, че е вредно честото му ползване. Ще си потърся някакъв натурален сапун. Само ми припомни, моля, какви точно съставки трябва да има. Повече ме притеснява това откъде бих могла да си набавя подходящото масло от ему за след четкане. Живея в Пловдив и се надявам някой да ме насочи към подходящ магазин или верига магазини, откъдето мога да си го купя. Колкото до противоцелулитното масло на Bodecare , предполагам че с него няма да имам проблеми Laughing И аз имам целулит, с който смятам да се преборя Laughing, така че ще ви бъда благодарна за всякакви съвети в тази насока.

Фея, спуканите капилярчета са ми голям проблем и започнаха да ми излизат все по-често. Има ли някакво средство против тях? Може би трябва да се пие нещо вътрешно?

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 09:10 от simpatikonia

# 436
  • София
Момичета пуснете си по едно изследване за преброяване на тромбоцитите щом лесно се пукат капиляри и получавате микрокръвоизливчета под формата на червени точици.

# 437
Момичета пуснете си по едно изследване за преброяване на тромбоцитите щом лесно се пукат капиляри и получавате микрокръвоизливчета под формата на червени точици.

Тромбоцитите са ми в норма. При мен явно е наследствено. Майка ми има същата предразположеност. Повече ме притеснява това, че и на подбедриците се появяват едни синкави жилки, които са естетически много неприятни.

Не успях да си намеря хубава четка в Кауфланд. Ще трябва да ходя до DM-а явно Thinking
Но си купих дървена четка за коса и съм много доволна Laughing

# 438
  • София
simpatikonia важното е, че е само козметично, не  медицински проблем  Grinning
В Кауфланд нямат всички четки на Агива, пък и честно казано, не съм сигурна колко са качествени, на моята косъмчетата й падат малко по малко, на dm ми се видя по-добре направена четката.

# 439
Аз засега съм доволна от моята четка на Агива. Не съм забелязала да падат косъмчета - четкам от 3 седмици. Единственото, в което има промяна е основата на четката, където влизат косъмчетата - потъмняло е дървото, от прането според мен.

# 440
Имах една четка от Карфур, не помня марката. Косъмчетата и се бяха заплели, след като тогавашният ми мъж/вече бивш се беше поизчеткал явно по-стабилно.  Grinning

# 441
От арсенала на Агива имаше изложена само един вид четка - с много дълга дръжка, но не беше с косми, а с една доста груба гъба. Както и да е - не ми допадна. Утре ще посетя DM-а и дано там имам малко повече късмет Laughing.

Ако някой от вас е пазарувал скоро в DM-а може ли да ме насочите към някаква натурална козметика - сапун, душ-гел и евентуално някакво подходящо масло за след четкане. Не ми се иска утре да отида и да прекарам повече от час време в чудене Laughing.
Препоръчайте ми нещо конкретно Praynig

# 442
  • най-шареното място
Виж сапуните на Алверде. Изглеждат добре.
За масла, масла за тяло течни с помпа има няколко вида и body butter в големи кутии, същата серия с по-не натурален състав, но приличен. Виж ги на dm.de.

Четката си я измиваш и чакаш да изсъхне преди първат аупотреба.
Ако нямаш масло от чаено дърво, можеш и него да купиш от там. После в помапа с вода, за след четкане дезинфекция на четката.

# 443
Благодаря, арт мама!
Успях да се ориентирам Peace.

# 444
Симпатикония, не приемам никакви добавки, които да са предназначени специално за червените точки. Кръвните ми изследвания са в норма откакто се помня. При мен също е генетично и не ме притеснява.

За лилавите жилки. Можеш (също като фотомоделите) да ползваш фон дьо тен на краката. Вземи си тип "овлажняващ крем", който да е по-издържлив на триене (спортните са точно такива, например тази много уважавана от мен марка).

За сапуните. Важно е както какво съдържат, така и какво не съдържат. Аз ползвам тези на Pure Attitude, защото в тях НЯМА "triethanolamine, triclosan, citric acid, acetates, peanut oil, sodium lauryl sulfate (SLS), sodium laureth sulfate (SLES), preservatives, and color dyes". Сигурно на българския/европейския пазар има аналози. Щом кожата ти е много подобна на моята, търси сапуни, които са high to mid linoleic (с високо до средно ниво на линолеева киселина). Аз ползвам сапун при всяко къпане.

За маслото от ему. Не знам дали и къде го има на българския пазар. Ако не успееш да го откриеш, можеш да ползваш арганово, ший, лайково, жожоба, кокосово или зехтин.

За целулита. Сухото четкане, в комбинация с правилно хранене и спорт, ще доведе до изглаждане на кожата. Четкай по-усърдно проблемните участъци - вместо по 7, по 14 или по 20 пъти, да кажем.

# 445
Благодаря, Фея!

Това за фон дьо тен и на краката не ми беше хрумвало Laughing Със сигурност ще го ползвам, когато стане неизбежно. Засега се забелязват съвсем слабо (аз самата се взирам, за да ги видя), но предполагам ще се изявяват все повече и повече. Просто виждам при майка ми как са. Но, какво да се прави, наследствеността е неизбежна.

За утре отложих голямото пазаруване. Надявам се в DM да открия каквото ми е нужно.

# 446
Момичета, някои от вас(ако не се лъжа) ползват и копринена ръкавица.
Е, копринена ръкавица тук, копринена ръкавица там.... и ме запалихте Rolling Eyes....та някой от вас знае ли къде във Варна може да се намери такава ръкавица newsm78...
Гугъл не дава достатъчно инфо по въпроса, та реших да питам тук. Embarassed

bouquet

# 447
  • най-шареното място
Имаше преди време реклама на вратата на първа частна аптека /червеният под булчинския магазин/. Вероятно още имат. И големите аптеки/дрогерии може да пробваш.

# 448
  • в 1001-та нощ
Привет Дами,

моля за информация - дали има значение от какъв материал е четката - примерно естествени, да не се наелектризира и ръкавицата - ест. коприна или?

Четките - виждам, че взимате от ДМ? Ръкавицата всеки, където намери ли?

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 23:31 от a.l.e.n.a

# 449
  • най-шареното място
Препоръките са за такива, да. Вероятно може и изкуствена, но идеята е да е максимално истинско и еко.
А ръкавицата, за която пишем е също естествена.

Общи условия

Активация на акаунт