Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 124
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Аз си го имам като ритуал вече - ... сухо четкане ...
Просто всичко си е част от сутринта и не го възприемам като нещо досадно.

И за мен четкането е единствено източник на удоволствие.

# 421
За четкането,какви четки ползвате и каква им е цената ? Благодаря за отговора на отзовалите се .

# 422
  • София
Продуктите на Агива са между 3 и 8 лева, на dm четките са 10-12 лева.

# 423
Продуктите на Агива са между 3 и 8 лева, на dm четките са 10-12 лева.

А може ли да ги видя за ориентир как изглеждат ?

# 424
  • най-шареното място
Извикай си темата не по страници, а "всички" до странирането и ще видиш картинките като скролнеш Simple Smile

Иначе за 40-70 лева видях и четка подобна на ДМ-ската без дръжка с дълга махаща се дръжка.

# 425
  • София
Не съм попадала на толкова скъпи четки. Къде я видя, любопитна съм да я видя и аз Grinning

# 426
  • най-шареното място
Щъркелите. Много ми беше интересно как се хваща - само се плъзга на мястото си.
Лентата за ръката беше синтетична- плътна и гъвкава, пластмаса вероятно, а не текстилна лента като на ДМ-ската

# 427
  • UK
А какъв крем ползвате за лице? Домашен или купешки? Аз ползвам на Алверде (натуралната козметика на ДМ), но тук в ЮК всъщност няма ДМ и крема ми скоро свършва та съм в чуденка. Като че ли ми се ще да си забъркам някакъв, че тук натуралната козметика е доооста скъпа Mr. Green newsm78

# 428
Аз ползвам натурални масла, Дрийми. Единствената химия, която мазах бяха кремовете против изгаряне по време на скорошната ни почивка.

# 429
Miss July благодаря за предложенията.  bouquet
 Първото сапунче го бях гледала , но не бях сигурна- е, вече съм Wink

# 430
  • София
Момичета какво ще рече глицеринов сапун  newsm78

# 431
Момичета какво ще рече глицеринов сапун  newsm78
Глицериновият сапун се прави с глицерин вместо с животинска мазнина. Обикновено е прозрачен. Ето да видиш какви са предимствата му: http://www.livestrong.com/article/87954-benefits-glycerin-soap/

Ето и рецепта как да си направиш глицеринов сапун в домашни условия: http://www.marthastewart.com/270599/homemade-glycerin-soaps

# 432
  • TX
Искам да попитам как и на колко време хигиенизирате четките, съжелявам ако въпроса е бил коментиран, но от това което изчетох не попаднах на  такива коментари, освен за  четка мухлясала в основата на косъма.

# 433
И аз се присъединявам към вас Hug.
Специални благодарности към Фея Кръстница Heart Eyes за хубавата тема и полезните съвети.
Не успях да ви изчета (стигнах до към 17 стр. ), но утре ще продължа с "обучението си" Laughing.

Единственото, което ме притеснява, че моята кожа е много чувствителна, склонна към образуването на разни пъпчици и се притеснявам да не ми се появят някакви обриви. Въпреки това ще пробвам смело. От това, което прочетох съм повече от убедена, че няма да има отрицателен ефект и при мен. Или поне се надявам Thinking

# 434
Симпатикония, сухото четкане ще помогне на кожата ти. Моята също е суха и чувствителна, много тънка, склонна към образуването на спукани капилярчета под формата на червени точки. При мен има огромна разлика в качеството на кожата, откакто се четкам. И на допир, и на реактивност към средата, и на вид. И на теб ще се отрази добре, ще видиш!

Мърка, четките се перат веднъж седмично с мек антибактериален сапун (примерно кастилски с масло от чаено дърво). Оставят се да изсъхнат напълно преди следващо ползване.

Ежедневната поддръжка изисква след всяка употреба влакната да се пръскат с хидролат от чаено дърво. Четките трябва да се държат на сухо и проветриво място, за да не мухлясват влакната.

Общи условия

Активация на акаунт