АГ клиника Селена гр. Пловдив- 11!

• 91 862
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
Знаете ли дали ваксината Анти Д Гама глобулин се заплаща допълнително?

# 706
Ето, че вече и моята дата е ясна - 03.02.2014 г. Утре ще направя консултация с анестезиолог (Георгиев) . В крайна сметка ще е секцио.
Стискам палци всичко да мине наред и да си гушнеш едно здраво сладко бебоче. Пиши как е минала срещата с анестезиолога.
Благодаря  Hug
Няма медицинска причина, аз така избрах.. Може и да не е най-правилно така, но много ме е страх и така реших.
Да, Карагьозов  Peace

# 707
Знаете ли дали ваксината Анти Д Гама глобулин се заплаща допълнително?

Ваксината е включена в клиничната пътека и здравната каса я изплаща на заведението, така че не би трябвало да се заплаща от пациента, стига той да е здравноосигурено лице. За твое спокойствие, най-добре попитай директно клиниката (все пак ваксината е 170 лв.)

# 708
  • Пловдив
Аз си платих ваксината, защото касата плаща 30 лева за тази ваксина и на тази цена я осигурява само на големите държавни болници. Е, нали разбирате от кой трябва да се поеме разликата. Може да си купите ваксината от аптеката и да си я занесете. В "Селена" слагат вносна ваксина, а не българската.

# 709
А за какво е тази ваксина?

# 710
  • Пловдив
Ако ти си с  Rh /-/ ,а бебето е с  Rh /+/.

# 711
Напълно възможно е и да се доплаща тази ваксина, то това е парадокса на здравната ни система за съжаление. Това е отговор на НЗОК по въпроса:

"Инжекцията с анти-Д гама-глобулин е включена като терапевтична процедура в Клинична пътека /КП/ №141 „Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение”.
В алгоритъма на пътеката е предвидено, че ако родилката е Rh – отрицателна и няма антитела, а съпругът и бебето са Rh-положителни, до 72 часа след раждането се извършва профилактика с анти-Д гама глобулин. При всички случаи, когато се налага такава профилактика, медикаментът следва да бъде осигурен от болничното лечебно заведение, което е сключило договор с НЗОК и изпълнява посочената КП. Болницата няма основание да изисква заплащане от здравноосигурени пациентки. НЗОК не възстановява средства в случаите, когато пациентите си закупуват медикаменти и консумативи, необходими за диагностично-терапевтичния процес, заложен в алгоритъма на клиничните пътеки."

# 712
А в Селена слагат ли пясък на корема?  Rolling Eyes

Това с пясъка беше при раждането на първото ми дете (не в Селена) най-изумителното за мен нещо в целия абсурд . Бебето го дават на една лампа да го топли, а на майка му дават да прегръща торба с пясък - и така 2 часа. Е до сега нямам обяснение...

# 713
  • Пловдив
Машина, аз предишните си деца ги родих в държавни болници. Преди слагаха пясък на корема, на мен също, заради матката. така ми бяха казали в болницата

# 714
Това с пясъка и аз за пръв път го чувам

# 715
Аз да ви питам - какво ще/носихте като почерпка?

# 716
  • Пловдив

На кой? Къде? За доктора ли питаш или нещо за изписването? newsm78

# 717
  • Пловдив

Нищо не носим

# 718

На кой? Къде? За доктора ли питаш или нещо за изписването? newsm78
Ами при изписването , де да знам.. нещо като почерпка, торта или пък някакви други неща за екипа.....  newsm78
На доктора ще му пратя цветя в кабинета.

# 719
  • Пловдив
Ами при изписването , де да знам.. нещо като почерпка, торта или пък някакви други неща за екипа.....  newsm78

Каквото ти е на сърце.Само имай предвид,че от сладко им е писнало.Радват се на нещо солено.Имаме познат лекар,който казва,ако изяждам всичките бонбони и торти,които получавам,да съм се тръшнал досега
Почерпката никак не е задължителна.

Общи условия

Активация на акаунт