АГ клиника Селена гр. Пловдив- 11!

• 92 007
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Ако искате да кърмите детето си - от момента, в който ви махнат катетъра и ви го доведат - това става на втория ден - оставете го при себе си, не го давайте в детска стая освен за визитациите сутрин и вечер.
С всичко друго съм съгласна, но не и с това Mr. Green
Операцията ми беше насрочена за 8:00, в 08:21 проплака малката и още на операционната маса ми помогнаха да я сложа на гърда Peace След това бях в реанимация до 16:00, отидох на собствен ход до стаята си и 16:10 малката беше на гърда и чаках да дойдат, за да ми свалят катетъра Peace
В детска стая я взимаха само сутрин за визитация и тоалет и вечер за визитация (за около половин час)

Няма как да се съгласиш или не, защото определено не беше на моето раждане Simple Smile Това, че при теб нещата са протекли по този прекрасен начин, незначи че при мен са били така... Подлагаш думите ми на съмнение, което ме провокира, а нямам намерение да нарушавам добрия тон, но не обичам и да ме обвиняват, че лъжа....

Аз разказвам за моето си раждане.... Simple Smile
Явно зависи от израждащия доктор или този който е на смяна. Не е от натоварения график, защото бяхме само две жени с планувано секцио този ден. Също така да отбележа, че непознавах никой лекар нито акушерка, просто отидох и си записах час.
Както казах ми я дадоха да я видя няколко секунди след като се роди в 10,08 часа, като ме свалиха в стаята - 4часа по късно - я доведоха за малко заедно с тати да се насладим на момента. На другия ден сутринта махнаха катетъра, направихме рехабилитация и ни ги доведоха. Мамата преди мен роди с пълна упойка при д-р Топалова и тя й доведе бебето в реанимацията да го погушка за няколко секунди, но не и да го кърми.
Може да оставите детето за през нощта в детска стая - но това означава, че ще го хранят с АМ, което веднага нарушава процеса на лактация и ще имате проблеми с кърмата.

# 556
  • Пловдив
Ако искате да кърмите детето си - от момента, в който ви махнат катетъра и ви го доведат - това става на втория ден - оставете го при себе си, не го давайте в детска стая освен за визитациите сутрин и вечер.
С всичко друго съм съгласна, но не и с това Mr. Green
Операцията ми беше насрочена за 8:00, в 08:21 проплака малката и още на операционната маса ми помогнаха да я сложа на гърда Peace След това бях в реанимация до 16:00, отидох на собствен ход до стаята си и 16:10 малката беше на гърда и чаках да дойдат, за да ми свалят катетъра Peace
В детска стая я взимаха само сутрин за визитация и тоалет и вечер за визитация (за около половин час)

Няма как да се съгласиш или не, защото определено не беше на моето раждане Simple Smile Това, че при теб нещата са протекли по този прекрасен начин, незначи че при мен са били така... Подлагаш думите ми на съмнение, което ме провокира, а нямам намерение да нарушавам добрия тон, но не обичам и да ме обвиняват, че лъжа....
Написах го с най-добри чувства, а не с цел заяждане... Не подлагам думите на съмнение, в никакъв случай, просто споделям Peace
Просто отбелязвам, че детето се дава на същия ден, а ако се настоява - може и още на операционната Peace

# 557
Запис и аз да следя темата.
Може и да ми е рано още (в 13 г.с. съм), но засега съм се насочила да раждам в "Селена".
Първото си дете родих във ВМИ и повече няма да повторя.
Засега, така като ви чета, се колебая между Ставрев, Матев и Минев (тук прочетох, че В. Даскалов е спрял да изражда). От тях съм ходила само при Минев (при първата бременност - няколко прегледа в частния му кабинет понеже имах известни проблеми) и бях доволна. Сега се колебая между тези тримата, но май вече ми е време да решавам и да отида на първи преглед при някой от тях (първи в Селена имам предвид).
Иначе си ходя при друг лекар, който работи със ЗК (д-р Мерджанов). Знаете ли дали ще ми приемат изследванията, ако за в бъдеще започна да ходя при някой от лекарите в Селена, но паралелно с това си ходя и при Мерджанов и той ми пуска изследванията по ЗК?
Въобще, тези от вас, които са си водили консултациите в Селена, плащали ли сте си изследванията (или само прегледите)?
И последно - ако избера примерно д-р Минев, мога ли да отида на ФМ при д-р Васил Даскалов (четох, че отзивите за него като специалист по ФМ (поне тук) са най-добри).
Благодаря предварително за мненията и коментарите!

# 558
  • Пловдив
Здравейте на всички!
Miruluba честита дъщеричка, да сте живи и здрави да се радвате една на друга!
Ти секцио ли ражда? Моля да разкажеш по-подробно за операцията и спиналната упойка /боли ли като ти я слагат/. И другите може да се включат, които са скоро раждали със секцио.
Първото си дете родих нормално, но сега категорично не ми се минава пак през това и искам секцио. Знам, че ще боли /все пак е операция/, но така съм решила. Предпочитам с пълна упойка, защото ако се случи, да не дава Господ, психически няма да издържа. Но доколкото знам в Селена предпочитат спиналната.
Благодаря на всички, които ще се отзоват и Успех!

P.S.Термина ми е 09.05.2014 г.  

# 559
Здравейте на всички!
Miruluba Моля да разкажеш по-подробно за операцията и спиналната упойка /боли ли като ти я слагат/.  Знам, че ще боли /все пак е операция/, но така съм решила. Предпочитам с пълна упойка, защото ако се случи, да не дава Господ, психически няма да издържа. Но доколкото знам в Селена предпочитат спиналната.
За предпочитане е спиналната анестезия поради много ред пречини Peace няма от какво да се притесняваш.Първо те обезболяват на местото в което се поставя,след това усещаш леко убождане и ще изтръпнеш под гърдите до долу.В Селена работят най-добрите анестезиолози в Пловдив,с най-добрата анестезия,дори и да се види на монитора завишен пулс или нещо притеснително,няма да усетиш кога си упоена.Спиналната е за предпочитане за бебето и лекарите,защото с пълна минутите са само 3,да те режат ли,бебето ли да изкарат???След 4-6 часа си раздвижена и започва веселата част   bouquet свършва почивката

# 560
  • Пловдив
Мимоза2, аз съм си следила бременността само при д-р Минев, макар той самият да ми предложи вариант, да ходя и при някого , който работи с касата, за да минават изследванията без пари, но на мен не ми се разправяше да се мотам на 100 места......Така че едва ли ще има проблем с изследванията. Как е при другите доктори не знам. На ФМ не съм ходила специално, вече съм писала. Но ти можеш да отидеш където си искаш. Не виждам проблем. За Даскалов се приготви, освен ФМ да плащаш и разни други неща: БХС, изследвания..... Това е основен подход при него. Скоро пак имаше дискусия в някаква тема, ама вече не помня в коя. Аз съм писала преди години в някакви теми и те си ми излизат..... Peace

# 561
  • Пловдив
Здравейте на всички!
Miruluba Моля да разкажеш по-подробно за операцията и спиналната упойка /боли ли като ти я слагат/.  Знам, че ще боли /все пак е операция/, но така съм решила. Предпочитам с пълна упойка, защото ако се случи, да не дава Господ, психически няма да издържа. Но доколкото знам в Селена предпочитат спиналната.
За предпочитане е спиналната анестезия поради много ред пречини Peace няма от какво да се притесняваш.Първо те обезболяват на местото в което се поставя,след това усещаш леко убождане и ще изтръпнеш под гърдите до долу.В Селена работят най-добрите анестезиолози в Пловдив,с най-добрата анестезия,дори и да се види на монитора завишен пулс или нещо притеснително,няма да усетиш кога си упоена.Спиналната е за предпочитане за бебето и лекарите,защото с пълна минутите са само 3,да те режат ли,бебето ли да изкарат???След 4-6 часа си раздвижена и започва веселата част   bouquet свършва почивката

Благодаря Дани за информацията!

# 562
  • Пловдив
Днес лекцията в курса за бременни беше чудесна! Много съм доволна! Препоръчвам на всички който имат възможност да посещават часовете! Hug

# 563
да подбутна Joy Joy Joy
днес чакам едно момиче да се разпише с хубави новини

# 564
Здравейте мили настоящи и бъдещи мами! Предстой ми през март да раждам секцио в Селена при доктор Троянчев! Искам да попитам има ли дами раждали при него или такива на който им предстой и вашите мнения и впечатления от него? Брагодаря ви предварително!

# 565
  • Пловдив
 Мимоза2, аз се записах на ЖК при д-р Петрова в Селена, доволна съм, пуска всички изследвания и прави ехограф. Платих си БХС и другите изследвания, които не се покриват от касата. Можеш да си пускаш и в друга лаборатория изследванията.

# 566
  • Пловдив
Здравейте всички,
Вече сме си вкъщи и за всички на които предстои ще разкажа как мина операцията и болничният ни престой в Селена.
Бях планово секцио. Отидох в 6.30 в клиниката с все багаж. В приемният кабинет попълнихме разни документи, взеха ми изследванията, кръв, тонове и ЕКГ, съблякох всичко мое и облякох нощница. После нагоре. Една сестра ми занесе багажа в бъдещата ми стая и ме оставиха в реанимация. Включиха ми система и по средата на втората
Кичуков - анестезиолога каза че съм готова да ме вкарват. От системата ми стана студено, на предното секцио даже зъбите ми тракаха като седнах на операционната (е не само от студ). Първо се поставя местна упойка, само тогава се усеща лека болка. След това спинална, от която малко по-късно усещаш затопляне. И тънкия момент - май пак тогава слагат морфина. Който е такава дрога, много по-силна от обезболяващите които преди вкарваха през епидуралния катетър, че на 6-тия час те изправят.
Затопляш се, изтръпваш и те слагат легнала. И се почва, чувстваш докосване, чуваш кълцане и толкова. На 5тата минута бебето е навън и ти го показват:-) 
Следват довършителни за лекарите неща и после пак в реанимация.

Там ти дават да пиеш вода със сламка. Пие се на малки глътчици, защото обратното води до повръщане. И нещото което ми направи ужасно впечатление и миналият път - реанимация е кафето на сестрите. То си е хан - влизат, излизат, събират се там и си бъбрят - за всичко и без да пазят тишина. Аха си дремнал и нечий смях те стресне.
Към 3 следобед дойде рехабилитаторката и се изправих в леглото, даже няколко крачки направих, но след това неизбежно повърнах вода.
По-късно ми направиха тоалет в леглото, сложиха ми нова нощница, за да съм хубава за първата ни среща с бебето и ме закараха в мойта стая.
Тази нощ се наспах, но следващите бях като изцедена. На втората нощ ни се падна акушерка която с много мек глас каза, че бебетата стоят при майките. Ей така без право на избор. Моят лекар няколко пъти ми каза "оставяй я в детска стая" ама аз не. И на 3 тия ден вече си на ръба. Усетих се чак последната вечер - помолих детето да спи долу и да ми я водят за всяко хранене. Е разликата е огромна. Има паузи от 3-4 часа, когато наистина спиш. Когато е до мен, на всяко пъшкане и звук се изпъвах като струна да я видя какво прави.

Като цяло - всички са много мили и грижовни, санитарки, сестри, лекари, акушерки.
До теб винаги има бутилка вода и сок, храна, всичко за детето. Движението започва още в 5 - мерят температура, кръвно. После инжекции, визитации - пълна програма. Децата имат визитации два пъти дневно и после педиатрите минават с картоните да кажат как са.

Моята съквартирантка беше пациентка на Троянчев. След операцията нито го видя, нито го чу. Неприятно ми стана на момичето, защото моят лекар идваше да ме види и сутрин и вечер.  И пак огромно благодаря на моят д-р Карагьозов за грижите и професионализма!

Има и още, но стана дълго.

Ако някой се сеща за нещо конкретно съм на разположение.

# 567
  • Пловдив
За сетен път се убеждавам ,че вътрешното ми шесто чувство работи безотказно.
Приключих с Троянчев!Очевидно навреме!

# 568
  • Пловдив
На втората нощ ни се падна акушерка която с много мек глас каза, че бебетата стоят при майките.

С още по-мек глас ще й кажа,че няма начин  Laughing .Тя е на работа,а аз съм оперирана и плащам по случая 1300 левченца
Сигурна съм,че ако родилката каже,че иска бебето да прекара нощта в детската стая,няма да има проблем

# 569
  • Пловдив
Това за Троянчев се чудех дали да го споделя. Не искам никой да настройвам, но истината е такава.

Елфи, аз лично исках детето да е при мен, заради инерцията с кърменето която вече имахме през деня. Но съседката по легло не кърмеше. През ноща детето й се разхълца и момичето помоли за малко вода за детето, предполагам същата й отказа (по телефона), и и каза че ще му мине от самосебе си. Момичето толкова се притесни.
Единственото което се сетих е да му дадем малко изворна от нова бутилка, сипахме в шишето от което беше пило мляко.
Истината е че вторият ден е най-тежкият, и организмът има нужда от почивка за възстановяване, за да сте максимално полезни за детето по-скоро.
Комуникацията със детска стая и сестрите е по телефон, бях във новото крило.

Общи условия

Активация на акаунт