2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 729
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
да но много пъти майките тук пишат, че от соц. непращат писма и проверяват само в сайта, а там не ги отразяват веднага. Това е което съм чела, аз също чакам утре да видя дали са ме приели и чак януари - живот и здраве ще подавам молба за помощи.

# 496
А не мога ли да взема някакъв документ от университета, че съм приета и имам студентски права?  Rolling Eyes

# 497
е ти задължително трябва да занесеш в соц такъв документ, но явно и те си правят проверка, за всеки случай, питайте ги тях най-добре, или някоя др мама тук да каже мнение....

# 498
Мисля, че някой беше писал тук, че ако ти откажат помощта в случай като този, трябва да се обжалва и тогава щът нещът изпращат писмо до университета и сверяват, че наистина към датата на подаване на молбата си имал студентски права и ти изплащат парите със закъснение.  Rolling Eyes Такъв ми е спомена, но понеже не съм сигурна дали съм запомнила правилно реших да ви питам. Ако някоя мама е имала такъв случай моля да пише!   bouquet

# 499
да така е, ако по такава причина ти откажат обжалваш и пак ти ги изплащат, въпросът е че вече става малко разиграване, нерви и обикаляне, но да така е!

# 500
Здравейте,
сигурно е задаван този въпрос,но не го открих.
През 2010 получих помощта за първото си дете и завърших редовното си обучение.
В момента имам второ дете на 4 месеца-за него полага ли ми се отново тази помощ и има ли от вас такива,които са я получили втори път?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 501
Здравейте! На 20.07. родих, на 26.07 се записах редовно обучение и към 15.08 подадох молба в социалните. Те ми казаха, че на 20-то число пращат помощите и че пращат писмо до ВУЗ-а за справка, което можело да се забави 2 месеца. Т.е. двете ми дати за получаване на сумата са 20.09 и 20.10. Първия месец нищо не получих, ни писмо ни пари. Сега чакам втората дата, но лекциите ми започнаха на 30.09, а нямам възможност да ги посещавам, понеже няма на кого да оставя малкия, пък и той е изцяло на кърма. Ако не посещавам лекциите до следващата дата за получаване на сумата (това са около 20 дена) има ли вероятност да ми откажат? И ако се наложи да прекъсна, понеже в момента се очертава, че няма кой да ми помага с бебчето ще ми направят ли проблем след време? По принцип искам да уча и записах специалност, която ме вълнува, но поне докато бебето не стане на 6 месеца не виждам как ще мога да посещавам лекциите....

# 502
Защо не отидеш до социалните да ти кажат защо се бави помощта - няма отговор от ВУЗа ли, нямаш още заповед ли, имаш и ти отказват ли какво.

# 503
Привет.Днес подадох документите,казаха ми,че ще имам превод на 20.Ноември!
Това са си два месеца  Crossing Arms

# 504
princes86 полага ти се, има майки които са я вземи 2 пъти, просто трябва да си редовно обучение отново
~Natalie~ подай молба за 50% посещаемост, а и няма кой да ти направи проблем... споко

# 505
Да имате някаква информация : На колко време се обновява сайта на МОН
Съжалявам може и да е питано но не откривам.Мерси Simple Smile

# 506
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица

Общо взето май нямаме такава информация, но се очаква този месец да има обновяване  Simple Smile

# 507

Общо взето май нямаме такава информация, но се очаква този месец да има обновяване  Simple Smile

След като нямате такава информация, откъде знаеш, че този месец няма да има обновяване? Thinking

# 508
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Някой беше писал по-напред, че октомври правят обновяване на информацията.
А иначе не знам на колко време правят обновяването.

# 509
И аз чух, че този месец ще е.

Общи условия

Активация на акаунт