2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 867
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Да попитам,малко се отклонявам от темата,но...
ако запиша 2-ра магистратура редовно обучение-мога ли да получавам И стипендия за отглеждане на дете до 6г възраст
Каква е тази стипендия? Само за обучение по държавна поръчка ли важи?

# 346
регистъра го обновяват ноември
Наистина ли? Аз почнах вече убечната си година и съм платила семестър и съм навсякъде в списъците като редовен студент, но в сайта http://www2.mon.bg/adminureg/ още си седи последно обновяване 12.09 и не мърдам от 1 курс Mr. Green . Зная, че един ден ще бъде обновено това нещо, ама чак пък ноември... newsm78

Вече е актуализиран днес, но това няма никакво значение, защото данните там са актуални за учебната 2012-2013 година  Peace
Аз днес си взех уверение и ще ходя да го подам, до колкото знам в нашите социални пращат запитване в университета ( а и почнахме вече ученето)

Сияна,има ли те в регистъра като редовен студент?

# 347
отчитам се ,че днес ми преведоха паричките.
Veni, къде си записана? Би ли казала колко време чака за паричките и ходи ли редовно на лекции? Simple Smile

# 348
регистъра го обновяват ноември
Наистина ли? Аз почнах вече убечната си година и съм платила семестър и съм навсякъде в списъците като редовен студент, но в сайта http://www2.mon.bg/adminureg/ още си седи последно обновяване 12.09 и не мърдам от 1 курс Mr. Green . Зная, че един ден ще бъде обновено това нещо, ама чак пък ноември... newsm78

Вече е актуализиран днес, но това няма никакво значение, защото данните там са актуални за учебната 2012-2013 година  Peace
Аз днес си взех уверение и ще ходя да го подам, до колкото знам в нашите социални пращат запитване в университета ( а и почнахме вече ученето)

Сияна,има ли те в регистъра като редовен студент?

Няма ме, по-точно ме има, но в предишния, където съм прекъснала  hahaha . Сега подадох документите и жената ми каза следното: До края на другия месец да си проверявам сметката и ако НЕ са преведени тогава да отида да видя какво се случва. Аз й викам, ама не трябва ли първо да ме одобрите, тя каза, че ще пратят писмо до уни-то и ако отговорят бързичко те веднага ще ми преведат парите. Това е от мен!  Hug

# 349
Здравейте и от мен!

Имам следното питане - редовна форма за обучение на БАКАЛАВЪРСКА степен ли е или може и на МАГИСТЪРСКА??
Записана съм редовно обучение за тази година, но за МАГИСТЪР, термина ми е ноември /второ дете, ако има значение/, имам ли право да кандидтствам за помощта?

Благодаря предварително!

# 350
  • Бургас
Може и магистър, и доктор.

# 351
Ivet_baby  кандидатствай без никакъв проблем, ще ти бъде отпусната Simple Smile аа само че доколкото разбрах май е само за първо дете, виж темата 2880лв накуп за майки-студентки - 11 и питай там мамите Simple Smile

# 352
  • София
Ivet_baby  кандидатствай без никакъв проблем, ще ти бъде отпусната Simple Smile аа само че доколкото разбрах май е само за първо дете, виж темата 2880лв накуп за майки-студентки - 11 и питай там мамите Simple Smile
Това е тази тема, в нея пишем в момента...  newsm78

# 353
хахаха ами аз от няколко теми вече се обърках, извинявам се Simple Smile

# 354
Благодаря, момичета!
Ще опитам с тази помощ, дано се получи.

И съответно сега си питам пак - дали може да се кандидатства, при второ дете??
В молбата - декларация, има една табличка - Деца, за които се иска помощта, но незнам това дали важи за майки с близнаци само?!
Също и тази заповед на директора на дирекция “Социално подпомагане” /решение на съда за настаняване на детето в семейство на роднини - задължително ли е детето да е настанено някъде другаде?! Не може ли мой роднина да се настани вкъщи и там да ми помага с гледането на детето  newsm78 newsm78

И всъщност помощтта твърда сума ли е /2880/ или 12 минимални заплати?!

Благодаря ви много за отговорите, аз вчера научих за тази възможност и още много неща не са ми ясни!  Embarassed
Успех на всички с бебетата и с ученето  Hug  bouquet

# 355
Също и тази заповед на директора на дирекция “Социално подпомагане” /решение на съда за настаняване на детето в семейство на роднини - задължително ли е детето да е настанено някъде другаде?! Не може ли мой роднина да се настани вкъщи и там да ми помага с гледането на детето  newsm78 newsm78
Това горното изобщо не се отнася за теб.
Сумата е твърда - 2880 лв.
Не мисля, че има ограничение кое поред дете ти е.

# 356
  • София
Момичета,здравейте!бях писала и преди,но ще ви помоля да ми кажете как да действам.Днес става точно месец от подаването на молбата ми,в СП ми казват,че чакат отговор от университета (подали били писмото на 26.08),а от университета ми казват,че писмо за мен не е получавано!На въпросът ми към СП да не би да се е изгубило или да има някакъв проблем,получавам отговор,че те са го изпратили,да чакам и срокът за отговор по молбата ми бил 14 дни след получаване на заветното писмо като отговор  Sad Излишно е да ви казвам колко бяха "любезни".Та,какво да правя,да чакам просто или...?

# 357
Според мен отиди до социалните, обясни им, че в университета писмото не е получено и им поискай копие  на това писмо. Занеси го в Университета и ги помоли да изпратят отговор. Не знам дали ще има успех това начинание, но пробвай. Другия вариант е, да почакаш още, но то едно писмо пътува 2-3 дни, а не 1 месец.

# 358
  • София
Така,имам развитие по случая.След като безумно се ядосах и реших,че има нещо гнило,драснах едно писъмце до шефа на Дирекцията,в която съм подала,в което му обясних,че ако не изиска инфо от подчинените си защо не е получено никакво писмо за мен в унито,следва жалба в РДСП и то жалба към него и служителите му,защото аз реално нямам отказ,че да го обжалвам примерно.И да видите как ми звънят след 2 часа на мобилния,че ми били объркали фамилията и оттам се е получило недоразумението и бля бля,още в понеделник да съм отидела да си взема решението.Та ще видим сега в понеделник,дано вече всикчо е наред.

# 359
 newsm09 да и точно за два часа как пък успяха да изпратят писмо и да получат отговор от университета. И как пък изведнъж видиш ли, разбраха че са ти объркали фамилията. Според мен изобщо не са изпращали никакво писмо Twisted Evil егати и служителите в СП Crossing Arms

Аз другата седмица се записвам в университета, надявам се да не ми спретват номера, че ще беснея.

Общи условия

Активация на акаунт