150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 157
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
На мен пък ми е чудно до Истанбул директно ли летите и после още един полет до София, така ли? За тези в източната част на страната ми е ясно, че им е по-удобно.
Аз се опитвам да гледам полети за следващото лято, но като гледам май съм подранила, защото няма от август натам. Кога е най-добрият момент да се пазруват билети?

# 541
Ние летяхме директно до Истанбул и после с кола/автобус до Варна ( нямаше удобен полет София - Варна). След това пуснаха полет, но ние вече имахме купени билети.
А и за хора само с американски паспорт трябват визи за Турция.

сега съм си харесала полет до Москва и после директно до Варна, но след последните полети не ми се иска да рискувам.

# 542
Сега гледах сайта на турците. Ами с $1000+ по-евтино ще ни излезе ако летим с тях, но трябва да караме до Хюстън, после някакъв безкраен полет до Истанбул и от там за София. Децата са само с американски паспорти, ще им трябват визи, ама те няма да излизат от летището, може и да не им трябват ?

# 543
За транзит няма нужда от визи, само ако ще слезете в Истанбул и оттам някакъв друг транспорт до БГ хващате.

Малко битов въпрос, ама откъде си купувате чаршафи и завивки и тем подобни? И в мен  ли е проблема, че вдигам вежда на 3цифрена сума за един смотан плик за завивка?

# 544
Мис Нели, тъкмо разглеждам сайта на Колс.  Имат доста неща на клиърънс.  Ако имаш карта към тях, мога да ти дам купон за 30% офф за пазаруване онлайн.  Намерих си в нета и за безплатен шипинг.  Поръчвам на дятитУ плейярд и дрешки.

Познат скоро летя с турските, и той е много доволен.  Последно като проверявах, на нас ни излизаше по-скъпо, отколкото до Сф.

# 545
Браво на вас, че имате опции за полети! При нас курсът е само един с Делта/КЛМ до Амстердам и след това до София. Гледам най-краткият полет и само с едно прекачване. А, и ако може да не е през Лондон или Париж, които са ни единствените други опции за директен полет до Европа. Нямам сериозни оплаквания. Установих обаче, че ми е по-ефтино да купувам билетите директно от КЛМ, въпреки че Делта изпълнява полета най-често. Плюс, че така мога да променям дати на връщане, ако потрябва, в смисъл някакъв вид отворен билет е.

Агент, шашна ме с това зъбче! Кога им растяха млечните (всеки изстрадан един по един), кога започнаха да сменят зъби! Да ти е жива и здрава девойката!

# 546
Ами Атти, то уж има опции, но всъщност няма, защото повечето полети с по 1 прекачване са с по 16-20 часа престой и пристигат в някакви безумни часове в София. От тук единствения читав полет последните години е с КЛМ, но и е доста по-скъп.

Мис Нели, трицифрена сума за чаршаф няма шанс да дам. Купували сме в Икеа и Anna's linens, също Росс, Маршалс, Тдж Макс в добрите райони имат хубави неща. В Колс също съм виждала нелоши, но не знам цените как са. Какво точно си търсиш?

# 547
  • The QC to be!!!
MisNellie био памук има и в Таргет и др. от рода му магазини. Къде ги гледаш тези пликове по 3 цифри?  Thinking

Лени, то към няколко от азиатските държави полетите с 4ри класи са в пъти по, по, най... като обслужване, храна и т.н. Опита който си описала е нещо нормално, ако да кажем полета е за Яп. или Сингапур. Това лято летях с 2-те национални Яп. аеролинии, но ДЖАЛ са класа над да кажем АНА или ЛХ, а пък Сингапур еър.... са и на ДЖАЛ. Що не бяха и другите като ДЖАЛ поне.  Confused А цените има са горе долу съпоствими ако ги вземеш 3-4 седмици преди полета билетите.

# 548
Сега гледах сайта на турците. Ами с $1000+ по-евтино ще ни излезе ако летим с тях, но трябва да караме до Хюстън, после някакъв безкраен полет до Истанбул и от там за София. Децата са само с американски паспорти, ще им трябват визи, ама те няма да излизат от летището, може и да не им трябват ?

Полетът до Истанбул е много дълъг, но полетът до София е колкото да изпиеш едно кафе. Ако човекът не беше получил инфаркт, щеше да е супер удобен полет. Излетяхме в 12 през нощта, аз моментално заспах и щях да спя сигурно в една голяма част от полета. После престоят в Истанбул щеше да е 2 часа, колкото да си купиш локум. Полетът в София пристигаше в 9 вечерта и можеш да си легнеш.

# 549
Мис Нели, освен от Икеа, чаршафи съм купувала и от West Elm.
3-цифрени ми се свиди да дам, за това само въздишам по ленените на Mateo, мисля да пробвам тези на ХМ.

Летя с всякакви авиолинии, стига да може мъжа ми да си позволи почивка. Та ако някой има на американските авиолинии мили и не иска да ги използва, може да ми ги donate-не. Mr. Green

Хиър, последният път като пътувахме жена припадна в нашия самолет, чакахме да дойдат парамедикс да я вземат, доста закъсня и нашият полет, но поне успя да навакса и стигнахме навреме за връзката ни.

До Истанбул бих летяла, но Плевен не е най-удобното място от там и като се съберат разходите и часовете се обезсмисля.

# 550
Мишки, мерси за предложението, разгледах, нищо не хвана око като за редовната цена ( а нямам карта).

Clairette нямам много претенции, не е нужно да е 8000 нишки египетски памук, искам просто плик с кънтемпъръри принт, даже за цвят ще направя компромис. Тдж макс и подобните около мен имат винаги хубави бед-ин-а-баг и чаршафи, но пликове само като за моя размер почти никога.
Досега вземах все ново бед ин а баг от там,  под $100 и хубави, и избор има. Сега реших с пухена завивка и само пликове да сменям + хубави чаршафи, е, не очаквах такова чудо.

Бейби, департмънт магазините, ББендБ + каквото се сетих от магазините за мебели и декор все са по около $200 за плик и евентуално 2 калъфки. Неоправдано ми е...Ама ако толкова са си, ще ги дам. Проверявам в мен ли е грешката, за някои неща нали от БГ така си носят някои път хората нагласите че еди какво си е евтино, пък тук просто не е.

Бенс, отворих пак West Elm сега, най-сетне са пуснали сейл, май от там ще отнеса нещо. Иначе на редовни цени и те се отплесват в 3те цифри.

# 551
# 552
Мис Нели, имаше един сайт, но пусто не мога да го намеря, цените бяха поносими, но да, по принцип масово са трицифрени Sad. Не знам дали някой вече е споменал http://www.hm.com/us/product/96920, аз когато търсих не попаднах на тях и си купих от Икеа. Свършиха ми работа, и качеството не беше лошо. За легло на Боби също търсих, но тогава така и не открих нищо под $100.
За билетите, цените са най-добри около два месеца преди отпътуването, месец преди това започват съвсем неплавно да се качват. За директен полет до Европа бих дала до $200 отгоре, но те така или иначе обикновено са по-евтини. Това с летенето до Турция бих го пробвала без деца, в момента не съм на вълна авантюризъм Simple Smile. Нервно потръпвам при мисълта, че ни очаква 11 часов полет, на всичкото отгоре през нощта, дано оцелеем.

# 553
  • USA
Терми, през нощта е много по-лесно. Заспиват си децата и спят през целия полет. На мен ми е сравнително прясно. И в двете посоки нямахме проблем.
Чаршафи имаме от Икеа и Таргет, за мен най-важно е да са 100% памук, нишките не ме вълнуват много. Много ме дразни, че вече традиционни продукти, които бяха памучни са масово от полиестер, вкл. на Икеа чаршафите. Трябва вече и етикетите на дрехите да чета  ooooh!.

# 554
Много вярно това за полиестера. Днеска се засилих към някакви евтини детски пижами в таргет, мекички, хубави и отварям етикета и гледам 100 полиестер. Даже не си правят труда и да го мешат вече.
Чаршафите и на мен много скъпи ми се струват. Ние се завиваме с куилта и направо го пера него в пералнята, не се занимавам с торби, пък и пари спестявам. Зимата слагам още едно одеало. Но то като задишаме тримата в тази малка спалня и през зимата не ни трябва печка.

За билети аз се оглеждам до Букурещ, че после до мама в Русе в 1,5 час път с кола. Мислим през Амстердам, но престоят е само 50 мин и се притеснявам, че няма да успеем. Да попитам за двегодишните нали се плаща пълен билет? И като му платим пълен билет можем ли да му вземем голям куфар. Никак нямаме опит в пътуването...

Общи условия

Активация на акаунт