150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 064
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Едно е да отглеждаш -1,2,3 деца, съвсем друго е да виждаш стотици такива.
Едно е да прекарваш 24 часа с едно дете, друго е да го видиш за 10 минути Wink Педиатърката на Боби не е особено обезпокоена от езиковите му умения, но друга реши да ми се облещи, само след 10 минути с него.

имаше и допълнение, но...

Мнението на всеки учител ми е ценно, мнението на специалист - два пъти повече. Което не означава автоматично, че ще го приложа на 100%.

Пожелавам на всички да не се налага да се срещат със специалисти. Знам само, че когато стане страшно тичаме при тях и сме готови и Менделеевата таблица да дадем, само да му мине. Адски ми е наприятно това пълно отричане и тотално неуважение... и аз се оттеглям  Peace

# 76
Едно е да отглеждаш -1,2,3 деца, съвсем друго е да виждаш стотици такива.
Едно е да прекарваш 24 часа с едно дете, друго е да го видиш за 10 минути Wink Педиатърката на Боби не е особено обезпокоена от езиковите му умения, но друга реши да ми се облещи, само след 10 минути с него.

И 25 часа в денонощието да прекарваш с него, това не ти дава база за сравнение с други деца.
Има си таблици долу-горе определящи на каква възраст детето какво трябва да умее да прави и ако не може специалистите са хората, които търсят причината. Открита на време, може да се коригира много по-лесно.
Всеки сам определя как да се грижи за детето си, и по-добри родители от собствените си няма.

Аз лично предпочитам да се вслушвам в специалисти.
Тяхното мнение е обосновано на години учене, моето е обосновано не четене в нета.  Peace

Дай Боже на никой да не му се случва да компенсира невзети на време мерки, защото само човек, който го е усетил може да разбере за какво иде реч.  Heart Eyes

Ван, писали сме едновременно  Laughing

# 77
Адски ми е наприятно това пълно отричане и тотално неуважение...

Не виждам тук пълно отричане и тотално неуважение. Ако правилно чета, Терминатор казва, че изправена пред противоречивите мнения на двама специалисти, тя избира това, което и на нея интуитивно ѝ изглежда правилното. Аз правя същото. Не го схващам като неуважение, а като избор на който имам право.

Не съм специалист по интервенции, но съм специалист по обучение и проверка на знания за възрастни и затова знам, че колкото по-неопитен е един специалист, толкова повече вижда тревожни знаци и проблеми там, където ги няма. Затова аз лично, изправена пред хъса на една млада, начетена и наперена педиатърка, и пред лежерното спокойствие на моята с десетгодишен опит, винаги избирам втората.  Peace

# 78
Адски ми е наприятно това пълно отричане и тотално неуважение...

Не виждам тук пълно отричане и тотално неуважение. Ако правилно чета, Терминатор казва, че изправена пред противоречивите мнения на двама специалисти, тя избира това, което и на нея интуитивно ѝ изглежда правилното.

а аз нямах предвид случая на Терминатор, Яна  Peace

# 79
Що спорите бре  Grinning, нали ви казвам, че истината е някъде по средата?

На това мнение съм, въпреки поставената ни диагноза за сериозно хронично 'заболяване'. То заболяването си е съвсем сериозно, но диагнозата в нашият частен случай беше 'леко' пресилена, затова кавичките. Вкратце - излекувахме се.  Въпреки това, което каза педиатърката. Защото така пишело във книгите. Можеше и да я послушам, но вътрешният ми усет ме кара да преценявам хората по умението и желанието да мислят, а не по тапията.

Всяка майка прави това, което смята, че е най-добро за детето и и взима решението, което я кара да се чувства най-комфортно. Понякога решенията са грешни и имат последици - мога да давам примери от тук до края на света за неадекватни лечения предписани от доктори и самопредписани от родители; част от живота, всеки си има глава на раменете и решава и после децата му носят последствията, добри или лоши.

а сега мога ли да ви върна на темата за щурците, не вярвах, че така скоро ще имам какво да кажа по въпроса!

Записахме се по една програма за помощ на бедни камбоджански семейства и днес ходихме да помагаме. За обяд ни гостиха с ястие, носещо звучното название - brahok chegn chram, чийто основен ингридиънт е

червени мравки. Ядат се сурови в щедри пропорции. На снимката е the queen ant, белите неща са яйцата на мравките. Вече не сме инсект върджинс  Laughing, но нямаше как да откажем - това било тържествено ястие, което се приготвя за сватби и други специални случаи, хората са много бедни и в еджедневието си ядат само ориз. Слага в перспектива последната ни дискусия за здравословното хранене  Grinning

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 23:22 от Лeни

# 80
За обяд ни гостиха с ястие, носещо звучното название - brahok chegn chram, чийто основен ингридиънт е

червени мравки. Ядат се сурови в щедри пропорции. На снимката е the queen ant, белите неща са яйцата на мравките.

Ее, Лени, стига дееее... Не съм сигурна, че искам да знам дали сте го яли... Иначе изобщо не се изненадвам - моя приятелка тайландка ми беше казвала, че пържени скакалци са и любим снак. Сигурно е нещо като цаца.  Laughing Но тези живите дето са ви ги сервирали... звучат доста по-зле...

П.С. Лени, сега видях, че си редактирала и сте си хапнали от мравките...

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 07:31 от Zоie

# 81
Е, стига де, не са били живи, само сурови  Laughing

# 82
Е, стига де, не са били живи, само сурови  Laughing

Оо, извинете, недоглеждане... Така е много по-добре.  Laughing Not!

# 83
 smile3544  - това относно мравките.  Лени, хвала!  Вие сте герои!

Агент, благодаря за темата!

По другите въпроси не мога да се изкажа, все още сме в така наречения "инкубационен" период.   Laughing

# 84
Здравей, Жълта Роза! Къде си? От кога? Сама ли си?
Мерси за топлото посрещане! Hug
Живеем в Калифорния, от 2007 съм в САЩ. С мъжа ми сме, имаме бебче на 5 месеца.

Фея, и аз съм голям фен на зеленчуково-плодовите смутита. Избягвам ги сега обаче, защото кърмя, а малчо се посира от зелениите. Grinning

# 85
Що спорите бре  Grinning, нали ви казвам, че истината е някъде по средата?

червени мравки. Ядат се сурови в щедри пропорции. На снимката е the queen ant, белите неща са яйцата на мравките.   
Сосче нещо имаше ли поне Grinning. Кажи как беше на вкус.
Ние пък бяхме на гости на комшийката ни етиопка. Съответно виждам някакво червено месно, страхотно ухаещо блюдо. Щедро си насипвам, пробвам и установявам, че въпреки че е вкусно, нещо не е точно така. Споделям със съседката ми по маса, и тя ми казва "о да! ако нямаш против да ядеш сурово месо"  Sick (обикновено си поръчвам всичко "well done")

# 86
Няма да ви казвам колко пъти започвам да се изказвам, но ме домързява и трия. Laughing

Може да звучи леко хипохондрично, но съм на принципа better safe than sorry.
Моето го следим за разни неща, от както се е родил, но е още рано за диагноза. Благодарна съм на подхода на последният педиатър и помощта от страна на учителите да го наблюдаваме заедно и да се взима адекватно решение за момента. Много симптоми са едни и същи за различни заболявания и трябва време да се постави точната диагноза и да се намери правилните медикаменти за даден човек.
Това че имаме интернет достъп, не ни прави специалисти и не бих самолекувала детето си, нито бих отказала лекарска намеса, когато знам/ чувствам че е правилно за нас, пък нека някой в интернет да се е излекувал от същото с чай от шипки.

Не ми пречи ничий избор за начин на хранене, дразнят ме разни ненужни подмятания от различно хранещите се от мен. Да ви цитирам библията Mr. Green-модерейшън във всичко е ключа. Ама много са ми слаби ангелите. Laughing

Лени, кефиш!

Жълта роза, добре дошла и честито бебе.  Hug

# 87
Ама много са ми слаби ангелите. Laughing

И на мен.  Hug Аз съм на конференция в Балтимор и много трудно да се устои на всичко, което сервират, пък после на бира с колегите...

# 88
Ааа, Лени, биеш ме по всички параграфи на инсектояденето!

Терми, не го ли бяха мариновали поне? А от какво животно беше месото?

Хиър, в Харбъра ли сте? Обичам да ходя там, но Анаполис ми е още по-мил.

Роза, поне млечно-плодови можеш да пиеш, нали?

# 89
Фея, мариновано беше, не съм питала за технологията, но беше значително "по-живо" от нашата пастърма. Всъщност си беше направо живо. Сигурно е било телешко.

Общи условия

Активация на акаунт