150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 100
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • USA
Ами, много близо до Глендейл.  Joy

Да ви кажа, тези дни ми прави впечатление, че обслужването много се е влошило в сравнение с това в Бг. Или там са се оправили.. Не знам кое от двете, но има разлика от преди време.

# 151
Здравейте, някоя от вас случайно да е правила скоро процеса по промяна на статуса? Гледам виза джърни форума и пак имам въпроси. Явно не съм от най-умните ли, и аз не знам, уж човек с магистратура Simple Smile Толкова много бумаги!

# 152
Winx, влошило се е обслужването и според мен. Май се жалвах скоро и тук.

Лени, при нас луксъри се смята попкорн сийлинг, мокет и coil stoves. Rolling Eyes За вашата ситуация (ако е още както преди) наистина не си заслужава да купувате, но за нас е направо мъст. Grinning

Терми, не знам дали споделих преди, но в Арлингтън има kengaroo farm с разни екзотични животни. Може да се хранят уолъбис и кенгуру.

Сиатъл е прекрасен град. Има много какво да се прави, музеи, океан, планини.

Остин е хубав, ако не е проблем че не е близо до никъде, освен Сан Антонио. Аз се чувствах там в средата на никъде и не ми беше добре. Работният маркет е тайд, университета на Тексас е в града  и много от завършилите искат да останат и за работа. Хипстър град, с много кръчми и музика.

НЙ е друг свят. Simple Smile Зависи къде живее човек, не е задължително да прави 300К. Много хора ежедневно пътуват до града за работа от Ню Джързи. Има експресни влакове, с които до финаншъл дистрикт се стига за по-малко от час. А има много по-близки места в сити метрото от които да се пътува, където наемите са по-нормални и с хубави училища.

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 09:18 от benson10

# 153
Здравейте, някоя от вас случайно да е правила скоро процеса по промяна на статуса? Гледам виза джърни форума и пак имам въпроси. Явно не съм от най-умните ли, и аз не знам, уж човек с магистратура Simple Smile Толкова много бумаги!

От какъв на какъв статус? Аз съм променяла няколко пъти в последните 5 години. Кажи си въпросите все ще се намери кой да ти помогне.

# 154
Има експресни влакове, с които до финаншъл дистрикт се стига за по-малко от час. А има много по-близки места в сити метрото от които да се пътува, където наемите са пи-нормални и с хубави училища.

Аз пътувах така три години и ми писна от тълипите и вечното гонене на влака и вечните технически проблеми.

Обслужването, според зависи. Сутрин си купувам кафе в Прет, където всички задължително се усмихват и понякога ми дават кафето безплатно. После се качвам на работа и там в собствения ни HR офис има хора, които не са способни да напишат един професионален имейл и да си свършат работата от А до Я без да им дишаш във врата. 

# 155

От какъв на какъв статус? Аз съм променяла няколко пъти в последните 5 години. Кажи си въпросите все ще се намери кой да ти помогне.

От Н1В на зелена карта чрез брак. Решихме да си правим документите сами, понеже би трябвало да е всичко доста праволинейно, не сме сложен казус тъй като аз от 1999-та съм си легално в страната, сменяла съм от студентска на работна без проблем. Обаче не мога да разбера нещо за доходите - освен такс транскрипт, какъвто взехме, трябва ли и W-2 или не?

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 00:20 от elenna

# 156
Elenna, не ви трябват W-2.

Хиър, вярно не е лесно, но е вариант и явно доста хора правят това с години. Ние колко пъти смятахме дали можем да се преместим в НЙ и мъжа ми да прави ревърс комют, но така и не постигнахме съгласие.

Руми, моето е от същата партия.

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 09:16 от benson10

# 157
Solley, от OfficeMax взехме chairmat за мокет със зъбци, които уж се забиват в мокета. Избирай обаче възможно най-дебела/плътна. Нашата се е огънала под колелцата и съответно столът пак трудно се движи. Мокетът ни е дебеличък, не прецених добре.

Привет, момичета! (не съм се мяркала отдавна)

# 158

Мерси много за бързия отговор. Може пак да дойда с глупав въпрос.

# 159

Да ви кажа, тези дни ми прави впечатление, че обслужването много се е влошило в сравнение с това в Бг. Или там са се оправили.. Не знам кое от двете, но има разлика от преди време.

И двете по малко. Зимата на мен ми се стори подобрено обслужването в БГ. Е, пристигането на храната  едновременно на масата все още е висш пилотаж явно.

# 160

не забелязвам влошаване тука, но определено има подобрение в БГ

С удоволствие бих поживяла в Манхатън по причините изброени от Хиър (но не и в другите предградия, вкл НДж), тясно не ме плаши, но трябва да е новичко и 'модерно' (no coil stoves  Laughing Benson!), което автоматично ме изстрелва в стратосферата на наемите там. Освен това трябва да съм достатъчно заможна, за да не стъпвам в гето метрото или пък да имам достатъчно свободно време да махам гащи пеша напред назад.

Затова - в някой друг живот  Grinning

# 161

Аз съм прясна, преди няколко месеца подавах за промяна на зелената карта в постоянна, което е същите документи, сега ще подавам и за гражданство до месец-два. И аз правих промяна на статут, от студентска виза в зелена чрез брак, така че ако имаш още въпроси или искаш някой да хвърли второ око на списъка с бумаги, съм насреща... Хич не ми се почва процеса наново и бях решила да чакам петте години за гражданството, за да не се занимавам с един тон документи да доказвам брак за трети път, но като ще се местим е добре да съм го отметнала, че току виж опра до government job  hahaha

# 162
ако имаш още въпроси или искаш някой да хвърли второ око на списъка с бумаги, съм насреща...

Ооо, много ти благодаря, пускам ти на лични Скайпа ми!

# 163
Аз съм новоизлюпена американка Simple Smile От преди 8 дни, дори международния си паспорт получих вече. Всичко мина за точно 2 месеца.
Някой да е превозвал куче през океана? Честно не знам какво да правя с кученцето си Sad. Трябва да летим с Луфтханза заради нея, защото кучета със сплескани носове, повечето компании отказват да качват като карго. Това ок, но ако вземе, че умре Sad Чудя се дали да не се опитам да й намеря дом, обаче сърце не ми дава Sad.
Лосанджелките, каква е вероятността температурата след средата на септември, в 9 вечерта да е над 80Ф? Гледах по сайтовете, рядко през септември температурите се качвали над 80, но пък според друг сайт, седмица около датата ни на заминаване ще е 86Ф  newsm78

# 164
  • USA
Терми, вероятността температурата вечер да е над 80 е много малка, да кажем 5%. Много малко са топлите вечери в ЛА. През деня е жега, но вечер дори през лятото е хладно. Пустинен климат. Това, което гледаш е мах температура за деня, която е по обяд.

Общи условия

Активация на акаунт