150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 125
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • WA, USA
Чета ви и установявам, че не познавам нито едно "нормално" дете, освен Калин на Титина, а Крис на Агентката съм сигурна има някаква рядко срещана форма на "суши"-зъм  Mr. Green

Ами моя малък син си яде и опитва всичко наред. newsm78

Познавам и други деца малки и на възрастта на големия, които ядат нормално, опитват нови неща, и могат да изядат нещо дори и да не им харесва.

# 586
ядат нормално, опитват нови неща, и могат да изядат нещо дори и да не им харесва.

Моето също е такова.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 02:25 от Juturna

# 587
  • USA
И аз познавам много деца, които ядат всичко, вкл. супи, варени зеленчуци, плодове, синьо сирене и т.н.

Моето до 2 годишен ядеше всичко с апетит. Като тръгна на градина стана много избирателен и до ден днешен е такъв. Суровите зеленчуци и плодовете, които яде се броят на пръсти. Яде 5 манджи на кръст, които толкова са ми втръснали, че вече ги готвя отделно само за него. С годините контингента се сменя - някои неща, които обичаше миналата година вече не ги яде, за сметка на други, които прояде. Но пак, много минимално количество и бройка. Може да изкара много дълго време без храна. И е много консервативен към нови неща. Опитвала съм се с уговорки да го карам да опита нещо, повръща го инстинктивно.
При него проблемът не е хиперсенситивност, нито гаглинг, нито проблеми с езика. Проговори много рано, няма други проблеми освен яденето. Ако го оставя може да изкара на бисквити, хляб и макарони. А, и мрази шоколад.  Mr. Green

Много се надявам, #2 да е по-лесна откъм хранене.

# 588
Чета ви и установявам, че не познавам нито едно "нормално" дете, освен Калин на Титина, а Крис на Агентката съм сигурна има някаква рядко срещана форма на "суши"-зъм  Mr. Green

Ами моя малък син си яде и опитва всичко наред. newsm78

Познавам и други деца малки и на възрастта на големия, които ядат нормално, опитват нови неща, и могат да изядат нещо дори и да не им харесва.

Аз мисля, че Терми по-скоро леко ни иронизира, че зорлем намираме проблеми на децата, но не е така. И аз до скоро бях в хора на "всяко дете се развива различно, ще прояде/проговори, когато е готов/а за това", но сега съм на друго мнение по ред причини. Не е толкова страшно да признаеш/приемеш, че детето ти има проблем. Това, че проблемът евентуално си има име не значи задължително, че на детето ще се лепне етикет "спешъл" за цял живот. Много от тези проблеми са разрешими с терапия под формата на игра (т.е. не стресираща) и е важно да се помогне на децата от по-рано.  Peace

# 589
Не иронизирам вас, и не отричам, че може би децата ни имат проблеми, но честно си признавам, че съм втрещена, че са измислили....състояние за Мишо на Оркид. В Сиатъл бяхме групичка от 4-5 майки, които се срещахме относително по-често, и върху чиито деца съм имала по-дълги наблюдения, е няма нито едно "нормално"  newsm78. На две годишна възраст нито едно от тях не казваше повече от 4-5 думи, тук пък повечето, ако случайно са проговорили навреме са с някакви хранителни разстройства. Настръхвам като си помисля, как се прибирам в Бг с тригодишно, което едва срича на английски.

# 590
Прибираме се от Флорида. Изкарахме великолепно по плажове, басейни и живописни селища. Два дни не излязохме от океана Simple Smile

Посетихме само два парка (SeaWorld and Magic Kingdom) през последните три дни. Боженце, не съм виждала толкова много супер дебели хора на едно място. Особено в Magic Kingdom. Акълът ми не побира как живеят тези хора...

Отвратих се и от всичките 4+ годишни деца, които здрави-прави, а се возят в количка, понеже, видиш ли, са много уморени от това да обикалят парка и да стоят на опашки.

Но пък се нагледах на красоти и креативност. Хлапе да си на такова място!

# 591
Терми, учудваш ме с тези наблюдения. Около мен няма нито едно дете, което на 2 г да е казвало само 4-5 думи, сериозно. Броила съм и помня, защото по това време Л. говореше очевадно най-малко от всички, но даже тя спокойно покри нормата от 20 думи и не-знам-колко-си фрази на 2 г.

# 592
Ммм, Фейо, но те наистина са уморени! Ако ти водеше техния лайфстайл и изведнъж те опънат и пеш и на опашка и ти щеше да окапеш, мисля аз  Thinking

Завидях за Флорида!

По колко пъти в седмица хлапетата ви имат физическо, докато сме на темата?

ПС А Крис освен на сушизъм е див фен на ново и точно като съм си купила някое супер скъпо, супер малко парче екзотично вмирисано сиренце идва и ми го изяжда; вчера изяде на съседката печеното едамаме, дето не го и беше помирисвал преди това; обаче Гелето като каже на масата "БЛЯК" нали се сещате колко той изяжда от съответната храна  Twisted Evil

ПС Пастата бива многообразна и далеч не всеки вид се яде (сос не се слага!)... предпочитана е "паста с големи дупки", "кърли спагети" наричани от нея "бизгети" и "бейби паста" демек кус-кус, но не израелски и не арабски  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Бой и глад му е майката май!

# 593
Завидях за Флорида!

По колко пъти в седмица хлапетата ви имат физическо, докато сме на темата?
'Начи, Агент, толкова драматично небе никъде другаде не съм виждала!

Моите имат физическо веднъж в седмицата.

# 594
Да се отчета и аз...
Децата ми ядат всичко...Имат предпочитания, но и да не харесват нещо, мусейки си го ядат.
Големия проговори много ранокъм края на втората имам спомен, че вече си пееше неща, малкия обратното.
На 2 не отлепяше изобщо, ама хич.
Сега е почти на 4 и тепърва взе да мънка някакви трудно разбираеми думи. За сметка на това разпознава буквите и кратки думи като пица  Mr. Green Когато е в настроение и по някое и друго изречение чуваме.
От един месец се забелязва много голяма промяна в положителна посока.
Големия физическо тази година има 4 пъти седмично.
Фей и аз завидях  Hug

# 595
Но пък се нагледах на красоти и креативност. Хлапе да си на такова място!

радвам се, че ти е харесало! моите наблюдения са едно към едно с твоите, бях писала и преди - да не се повтарям...
аз мисля да водя челядта за 7ми път тази година  Laughing другия уикенд.

тропическото небе е феноменално, какъв залез имаше онзи ден, може би топ 5 евър. С мен бяха приятели и добре, че бяха с тяхната камера, за да снимам...снимката е без фотошоп, небето си беше баш такова, направо съжалявам, че нямаше как на 360 градуса една снимка да напраея

по темата за злоядството - моята малката принцеса е избирателна, но не в такива граници на описаното... и въпреки това така ме изнервя това отказване на храна, че процесът на хранене съм го аутсорснала на баби и гледачки вече две години...

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 08:14 от Лeни

# 596
но честно си признавам, че съм втрещена, че са измислили....състояние за Мишо на Оркид.

Нали?! И аз останах учудена, все си мислех, че ще ми кажат нещо от сорта на инат, срамежливост и т.н.
Аз вече си мисля, че той нещо хитрува. Днеска му купихме триколка и той е много щастлив и не спря да "бърбори". Разбира се, неговото бърборене е това, което децата правят на 10 месечна възраст, по оценка на докторката, но все пак се упражнява там, отваря я тази уста...
Друг случай: Преди две седмици баща му донесе пица за вечеря. Мишо в началото беше скептичен, но му хареса да яде връхчетата на парчетата, всичките ги нахапа Simple Smile И снощи баща му пак носи пица и той само като го видя от вратата и започна да търчи и да вика "пита, пита" Бреййй, чудим се ние с ММ как пък е запомнил, че и казва думата, почти правилно, що не запомни да каже "вода" например. Явно като е на кеф може, пък като не е на кеф и не можел бил. Е аз да не съм вариететна програма, че да мога да го забавлявам по цял ден, че да благоволи да мъцне? Simple Smile

Настръхвам като си помисля, как се прибирам в Бг с тригодишно, което едва срича на английски.

Не бой се! Там трябва да му израсте допълнителен крайник, че да забележат докторите по време на три минутния преглед. Пък, ако баба му има претенции (нашата баба щеше удар да получи само като чу, че има някакво име състоянието му Simple Smile) да вземе и да го научи Simple Smile

# 597
Леле, Лени, красота!

Аз не бих могла да ида пак в същите паркове. От всичко, което видях най-много ме впечатли делфинското шоу в SeaWorld и прекия допир с делфини и stingrays.

A, Celebration, FL също ми напълни душата.

Моите деца хич не са злояди. Ако се назландисват, имат право да станат от масата и да дойдат за следващото сервирано ядене.

# 598
Ох, най-ме е страх че сега ще дойде Анет и ще ни начука канчетата Laughing
Олеееее...иди после обяснявай че нямаш сестра  Sunglasses
Анет мноооо се е развила,не знам как сте пропуснали това пивотално инфо! Мълчи си и е в един перманентен оммммммм,примесен със сухо четкане,домашни подскоци,стоящо бюро ,бг класика филмова и литературна и пр."убавини.Ноу хау давам на лични,бай уан -гет уан фри до Коледа!
@
За деца над седем препоръчвам Пърси Джeксън серията филми и книги.Случайно бях поръчала от нетфликс,то се оказа че само аз не съм го чувала ,както винаги.Голям зор ми да е намирам филми за притиин групата дето имат една милимунда смисъл..

Ей това гледахме, имаше страшнички моменти,но в пъти бетър от епик,смърфове,дисни поредиците безумни и пр.
http://www.imdb.com/title/tt0814255/

Сега по кината върви нов филм,sea monsters smth.
Книгите са в тиин секцията на библиотеката и има и адаптирани и огромни томове.
@
Ако някой има сериозна тревога или въпрос,моля пишете съобщение, ще помогна с радост доколкото мога.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 16:25 от anette1104

# 599
 Нямаш сестра, нямаш Heart Eyes

Анет, може ли линк към поредицата филми и книги, че ми излизат на едното Джаксън , на другото Джонсън. И ако може на лични(или направо тук, виждам няколко сме дето имаме нужда) ноу хау-то, щом ти си намерила време с 3 деца за четкане и аз ще трябва, все по- близко съм до кълбовидна мълния и ще го тресне някой ток скоро, я мен, я домашните, я шефа. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт