Търся електронна книга - тема 5

• 138 106
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Търся "Под купола" на Стивън Кинг.   bouquet

# 361
Кой направи тази програма?

# 362
  • София
Търся "Под купола" на Стивън Кинг.   bouquet

На български няма да я намериш - прекалено нова е все още.
Има я на английски. Даже я мернах в MailBook-a вече.

Кой направи тази програма?

PanJoro   bouquet !

# 363
  • София
Нормално да се получава това, все пак някои книги са разменяни преди да се появят в читанка. Преди малко това ми се случи и с книгата която четях - открих че е качена в читанка а преди няколко месеца когато съм я сваляла я нямаше.

Съжалявам, но ми се губи смисъла с качването на книги, които са с абсолютно свободен достъп.
За мен това си е излишно натоварване на програмата. Като имам целия им архив трябва ли да го опиша?
Също така ми е изключително странно като видя "pdf необработена" за книга с фен превод качена в Читанката през 2011 г.

# 364
MailBooks - нова версия (13.8.27.1)

Новите неща са описани в документацията (MailBooks_Info_2013.08.27.doc). По-важното е, че вече не се работи с пощи и пощенски сървъри и обменът на книги върви доста по-бързо (субективно). Налага се MailBooks да се включи в изключенията на защитната стена. Оттам нататък би трябвало да няма проблеми, т.е. всеки който успее да стартира програмата, би трябвало да няма проблем с изпращане и получаване на книги. Действайте, момичета, и казвайте какво става...

Линк за сваляне: http://dox.bg/files/dw?a=3e5c98a8ee

Mrs Jan, аки визираш Читанка като свободен достъп, утре може да се окаже, че достъпа не е чак толкова свободен... Да, ще има огледала, ще има и актуални копия, но защо трябва да ходим и да търсим тук и там, когато можем да съберем всичко на едно място?

Имам особен поглед за книгите от Читанка, но ще го споделя по-нататък... Само като идея - отделна обработка по букви от повечко дами и после размяна на екселски таблици...

# 365
Жоро, на какво е писана програмата? Вкарай един ауто ъпдейт вътре и направи някакъв сайт на тази програма. Аз не виждам защо читанка да не мине на такъв режим като тази програма. Другата ми идея е да скриеш потребителите, тоест да си получаваш изпращаш заявката, но без да виждаш реално потребителите.

# 366
Здравейте..пробвах да работя с MailBooks,но не  ми става много ясно как и къде ще получа изпратената заявка,затова моля ако някой може да ми изпрати "Танц с дявола" и "Вампирите и градът" на пощата gero125@abv.bg...Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 12:03 от bubeto10

# 367
Със сигурност не е трудно да се работи с новата версия, но честно казано ми е малко  объркващо.
PanJoro имам въпрос, ако се направи потребителите които са online да са видими за другите, няма ли да става по бърз обмена на книгите? Така всеки, който иска книга ще преценява от кого да я получи най бързо в зависимост от това дали е на линия или не. newsm78

# 368
Здравейте,

направих доста безуспешни опити да поискам книга, както и да кача такава.

Моите предложения: има ли възможност да не се качва една и съща книга по n - на брои пъти и каква е възможността да се подредят по азбучен ред, да речем фамилия на автора. Има книги, които бих желала да изчета, но са дадени в epub формат, моя четец не го чете, не би ли могло да се помисли и затова, книгите да са в един формат(rtf, txt, doc, pdf), който лесно се конвертира в каквото пожелаем след това.

# 369
При мен засега нещата се получават. Поисках книжка и я чакам Simple Smile
wachtelin, можеш да си сортираш списъка по която колона ти решиш. Форматите, които предлагаш (rtf, txt, doc, pdf) са най-орязаните, за който и да е четец. И да ги конвертираш в mobi или epub, пак не получаваш и половината от това, което е в оригинала.
А колкото до еpub,  конвертира се лесно в каквото пожелаеш с Калибре (примерно), без това да е за сметка на качеството.
Иначе, относно дублираните книги - колкото повече, толкова повече...

# 370
моля ако някой може да ми изпрати "Танц с дявола"  на пощата: tonia17@abv.bg

# 371
wachtelin, относно единя формат
Моя четец чете епуб, и аз пазя само такива книги. Лично за мен би било занимавка да пазя 3 формата книги за да има варианти за всички четци. Точно затова е и хубаво една книгад а я ппредлагат 5 човека примерно, защото ще я има в няколко разширения.

Програмата е добре замислена. Все още има неща за доизкусоряване, но не забравяйте че я има едва от няколко дена.. След месец-два версията вече ще е много по качествена и ще работи много по-добре.  Wink
Четете повече и нека знанието бъде с вас! Wink

# 372
  • Варна
Не е необходимо една книга да се качва във всички формати, има програми, които много лесно ги преобразуват. Дали ще е epub, fb2 или mobi няма никакво значение, но нека е само един, да не се дублират. Аз не качвам книги, защото всички, които имам са от chitanka, flibusta, rulit, zamunda. Който се интересува, ще си ги намери. А който не може да се разрови в тези сайтове, едва ли ще си свали MailBooks.

Предлагам ви да се качват само рядко срещани книги, които ги НЯМА в популярните сайтове.

# 373
Много моля някой да ми каже дали книгата Мемоарите на една кучка я има в електронен вариант.  Peace

# 374
Предлагам ви да се качват само рядко срещани книги, които ги НЯМА в популярните сайтове.

Или поне да може по някакъв начин да се отбелязва, че са нови за електронното пространство.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 15:36 от Мapия

Общи условия

Активация на акаунт