Търся електронна книга - тема 5

• 138 107
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Това, че една книга е има в няколко варианта е хубаво и не може да се конвертира. Аз обаче досега нито една книга не съм получил, а съм дал на 10.

# 376
Поисках си и аз 2 книжки - "Under the dome" и "Египтянката"... Стивън Кинг като го няма на български, ще го пробвам на английски.... не се знае кога обаче. Simple Smile Иии какво сега, чакам потребителите да се отзоват и да ми ги пратят на пощата, нал' тъй?  Grinning
Редактирам се: Любезна съфорумка (   bouquet ) ме информира за бутона "Получи", вече съм на ясно Simple Smile
За съжаление не мога да се включа в проекта MailBooks, тъй като дните ми се преброени... така де, ваканцията свършва и е време за лекции, но идеята е добра. Така или иначе, ако дадена книга се качи в MailBooks, предполагам е въпрос на време да се появи и по сайтовете, най-малкото във Флибуста, а след Флибуста следва Рулит... и т.н. и т.н.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 16:07 от Вилли

# 377
Поради временната неизправност на програмата, ще помоля момичетата, които са поискали дадена книга вчера и не са я получили, да я поискат наново.  Simple Smile

# 378
  • София
Аз пък получих мейл че имам заявка от един потребител, но после като влязох да изпратя книгата и ми изскочиха 6 известия, но тоя потребител не фигурираше в тях  newsm78

# 379
  • Благоевград
Хайде да не ме линчувате, но аз пробвах програмата, поисках си книга и ми я пратиха, качих една, не съм обработила другите  Embarassed, засега само опцията аз да изпратя не съм пробвала, но не мисля и, че с нея ще има проблем. А относно това дали е удачно да има такава програма при наличието на толкова много сайтове и дадена книжка да е качена няколко пъти, ами нека го кажем така - програмата е замислена като алтернатива на тези сайтове и сигурен вариант, ако те бъдат спрени по някакъв повод. А затова колкото повече пъти е качена дадена книга, толкова повече се увеличава вероятността, ако даден потребител не може да отговори на заявката на дадена книга да се намери друг, който да го направи.

# 380
Аз пък получих мейл че имам заявка от един потребител, но после като влязох да изпратя книгата и ми изскочиха 6 известия, но тоя потребител не фигурираше в тях  newsm78
Вероятно, защото вчерашната версия на програмата използваше имейлите за известяване на получено искане, а при сегашната версия(доколкото разбирам) проверката на имейла не е необходима. Известията се получават и се виждат, когато се кликне на изпрати и след това 2.Изпращане на произведение, за което има заявка към Вас. От списъкът, който се показва се вижда кой и каква книга иска.

# 381
Момичета, сега ставам и гледам че сте напреднали доста... Ще се опитам да отоговоря на някои въпроси.

Първо. Не изпълнявайте стари заявки за книги, генерирани от старата версия на програмата - няма кой да изпълни тези заявки. Повторете си заявките с новата версия, за да получите книгите.

Второ. На практика имйлите стават напълно излишни, но на този етап няма да ги махам, може би по-нататък.

Трето. Програмата беше писана доста набързо и някои неща не са оптимизирани. Виждам, че някои хора се затрудняват, затова ще върна стария бутон Поискай - вероятно довечера ще пусна нова версия.

Четвърто. При пъвото получаване на книга програмата автоматично създава подпапка Books в папката на MailBooks - там ще се получават всички книги, които са ви изпратени (това е отговор на доста питания).

archduke, програмата е писана на Visual Basic 2010. Няма проблем да се сложи авто ъпдейт, но пушилката ще е десетина дни още, след като се налади програмата нови версии ще има много рядко. А автоъпдейта забавя стартирането... Но ще помисля.

За сайт не ми се мисли, не виждам много смисъл. Да се скрият имената на потребителите? Никакъв проблем, но идеята беше малко по-друга. Например, като си поискаш 10 пъти книга от даден потребител и той ти праща книгите редовно, на 11-я път пак ще поискаш от него, т.е. той ти става фаворитен доставчик. Препоръчах в програмата да не се ползват имената от форума, но доста хора не ме послушаха. Разбира се, името в програмата може да се смени лесно...

zuzulinaaa, тази идея за потребителите он-лайн си я имах още от началото, но все не стига време. Важното беше да тръгне основната функционалност. Може би тази вечер ще има нещо в тази посока...

Ясмина, мислиш ли, че броят на книгите в списъка има значение? Дали ще са 1000 или 100000 е все едно. Но ако са 100000 най-вероятното е да намериш това, което търсиш. Системата за търсене позволява много бързо да ограничиш списъка до няколко реда и да стигнеш до търсеното заглавие, автор или поредица. Момичета, не разглеждайте целия списък, а търсете...

ally_80, благодаря, приблизително такива бяха мотивите да направя програмата...

# 382
Колега аз, за да разпространя книги примерно искам програмата да ме защити и да ми гарантира анонимност. Утре не искам да ми дойдат на вратата и да ми почукат за авторски права. А това е абсолютно реална опасност. Програмата трябва да стане анонимна и криптирана, така че да не може да се проследяват обикновените потребители.

# 383
вече 2 книги от поисканите ми бяха изпратени в MailBooks ,но не разбрах къде отидоха.Нямам подпапка Books ..къде ли бъркам

# 384
Другото, което трябва да се добави е рейтинг на потребителите...Сега забелязах, че ако една книга съм я качил, после е качвам същата само, че с английски език не ми дава, а ми дава грешка за дублаж. Прогарама не проверява книгите по език, а трябва да се направи да прави проверка. Другата забележка е, че програмата не помни заявките и не казва вие имате 10 заявки, 2 са изпълнени 8 са чакащи. Искате ли да изпратите покана отново. Нещо такова трябва да се направи.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 19:28 от archduke

# 385
вече 2 книги от поисканите ми бяха изпратени в MailBooks ,но не разбрах къде отидоха.Нямам подпапка Books ..къде ли бъркам

Не разбрах, ти получи ли книгите? Ако да, би трябвало в папката, където ти е програмата да се е създала папка Books, поне при мен така стана. Ако не си приела книгите, няма да имаш такава папка.

# 386
PanJoro, първоначално всичко беше наред с програмата,докато не изпратих 3-4 книги от получени заявки, но вече като кликна да ми покаже списъка със заявките ми дава следната грешка: Sad
Процедура OpenTable:

Грешка при извличане на записи от базата данни.

Системна грешка 5:
Timeout expired.  The timeout period elapsed prior to completion of the operation or the server is not responding.

# 387
Другата ми забележка, е че програмата не известява кога една заявка е изпълнена. Това е много важно, за да бъде получена книгата.

# 388
Скрит текст:
Успях да изпратя успешно три книги, дала съм заявка за една, но още няма нищо. Сега получих тази грешка при проверка дали няма желаещи да получат още нещо... Няма проблем с другите бутони и функционалности.

# 389
archduke, програмата е криптирана и обфускирана. Ако се опиташ да я "разбиеш" ще се убедиш, че е така. Какво по-анонимно от това? Никъде няма данни за никой. Ти от твоя компютър инициираш връзката - нито аз те знам кой си, нито някой друг. Трябват много специални средства за да се стигне до теб, но се съмнявам. Пък и ти не вършиш нищо незаконно - имаш книга, даваш ми я - дали е хартиена или електронна, каква е разликата...

Има един сървър, който изпълнява ролята на междинна станция. На него реално няма книги, които да се виждат от всички, както е по сайтовете. Книгите престояват на сървъра докато бъдат получени, след което се изтриват. Засега не съм определил срок на изтегляне на книга, но ще сложа - примерно 3 дни и книгата се изтрива, щом не е получена. А сега си представи, че сървъра не е в България...

Известяването за получени книги и заявки се прави в момента - не може всичко наведнъж...

За всички. Не забравяйте, че това е интернет. Може по някакви причини връзката със сървъра да прекъсне временно. Ако програмата започне да ви дава някакви грешки, просто изчакайте и опитайте по-късно. Скоростта на качване и изтегляне на книги много зависи от скоростните възможности на вашия интернет - сървърът има достатъчно капацитет и скорост...

jinchen, има бури тук там... Вероятно в момента нямаш връзка със сървъра. Опитай пак малко по-късно...

Общи условия

Активация на акаунт