Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 200
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
и аз си живеех спокойно, докато не ги научих тези неща. Момичетата са по-добре, обаче мъжката хромозома прецаква всичко. единственото, на което можем да се надяваме е децата ни да излязат читави по природа.

# 1 051
Аз да не ви отчайвам, ама и на 23 имат мозък на 3-годишни. Мъжете това. За жените, живот и здраве, ще докладвам след 13 години.  Laughing

# 1 052
  • София - Рим и обратно
За момчетата, май наистина е по-трагично положението. Бърди, не чети Simple Smile. Наскоро позната ми се оплака - синът й завършва СМГ, отличник пълен, влиза в университет и....решава, че вече му е писнало да учи. Почва да се мотае, поработва тук-там, повтаря вече втора година първи курс.. Страх ме е, честно. Имам девойки, но знае ли човек.

# 1 053
  • София
Че аз само ще се радвам, ако с момичетата е по-лесно, сега съм с момче-пубер и още имам сили и нерви, ма след 10 години като дойде ред на момичето, мисълта, че може да е по-лесно ще ме крепи  Laughing

# 1 054
  • София - Рим и обратно
Бърди, нашите не са се счупили от учене засега, така че макар и разнополови, остава си надеждата, че ще им дойде акълът, когато е нужно. Непоправима оптимистка съм си аз  Grinning.

# 1 055
  • Linz
Най-психопатското, на което съм пападала, са изказвания в този форум.
В такъв случай, защо именно в него търсиш верифициране на взетите от теб решения?

Това, което търсих беше конструктивна дискусия по въпроса. Но получих куп упреци и нито едно разумно предложение за реакция. В крайна сметка не мога да забраня на дъщеря ми да изпитва любов, а да не познавам обекта на чувствата й ми се вижда по-лош вариант.

# 1 056
  • София
Честно ли не виждаш никакви междинни варианти между "непознаване на обекта на чувствата ѝ" и "приютяването на въпросния обект вкъщи"?

# 1 057
  • Linz
В така описаната ситуация- не.

# 1 058
  • София
Очевидно за теб конструктивно означава хората да са съгласни с постъпките ти. Е, да, ама не - цялата ситуация, която описваш не изглежда нормална на доста от писалите в темата. Направо си е "ела, вълчо, изяж ме" - сама поощряваш отношения и поведение, опасно и непприемливо за дете на описаната от теб възрааст. За мен това, което описваш е неразумно родителско поведение, поддаващо се на страх от емоционално изнудване и отхвърляне от страна на детето, ако не му се водиш по акъла. Пълнолетен младеж при силно непълнолетно момиче, под покрива на мама и връзка, започнала още от малолетска възраст. Ако едно момиче забременее в подобнна ситуация, направо социалните те питат къде си била и защо си позволила рисково поведение. май на някои родители майтап им се струва тая работа, само и само да не си отворят очите за рисковете.

# 1 059
  • Linz
Добре де, аз исках да знам кое е нормалното и разумно поведение? Не ми казвайте, че вашите деца не комуникират с непознати в интернет- това няма как да знаете.
Ако бях отказала да го допусна в дома си, щеше да наеме хотел, но тогава вероятно нямаше да се запозная с него. Може би въобще нямаше да знам, че е дошъл. Така по-приемливо ли изглежда?

# 1 060
  • София
Не, на 13, че и по-късно не са комуникирали с непознати. В най0лошия случай е било с приятели на техни приятели, които познават лично - съученик на приятел или нещо подобно, и то от същата възрастова група. И, да, знаем, поне някои от нас знаем, защото сме хвърляли по едно око на списъците. Това, което ти опиваш никога не би се случило у дома на такава възраст, ако ще светът даа се беше обърнал. Не зная що за приятели и приятелки е средата при вас, но в обкръжението на моите на тази възраст никое познато дете не е  имало такива контакти, да не говорим мама услужливо да покани... дори не зная дали да нарека гадже... на малката пуберка с преспиване. Дори на хотел нямаше да се случи, а такъв контакт на 13 щеше да бъде прекъснат още в зародиш без право на обжалване, и изобщо нямаше да се стигне до дългогодишна комуникация, а за запознанство вкъщи дори дума нямаше да става.

# 1 061
Добре де, аз исках да знам кое е нормалното и разумно поведение? Не ми казвайте, че вашите деца не комуникират с непознати в интернет- това няма как да знаете.
Ако бях отказала да го допусна в дома си, щеше да наеме хотел, но тогава вероятно нямаше да се запозная с него. Може би въобще нямаше да знам, че е дошъл. Така по-приемливо ли изглежда?
Дъщеря ми е по-малка от твоята, но поне засега не комуниккира с непознати в нета. Има как да знам. А защо да не се запознаеш с младежа, ако наеме хотел?

# 1 062
Не, на 13, че и по-късно не са комуникирали с непознати. В най0лошия случай е било с приятели на техни приятели, които познават лично - съученик на приятел или нещо подобно, и то от същата възрастова група. И, да, знаем, поне някои от нас знаем, защото сме хвърляли по едно око на списъците. Това, което ти опиваш никога не би се случило у дома на такава възраст, ако ще светът даа се беше обърнал. Не зная що за приятели и приятелки е средата при вас, но в обкръжението на моите на тази възраст никое познато дете не е  имало такива контакти, да не говорим мама услужливо да покани... дори не зная дали да нарека гадже... на малката пуберка с преспиване. Дори на хотел нямаше да се случи, а такъв контакт на 13 щеше да бъде прекъснат още в зародиш без право на обжалване, и изобщо нямаше да се стигне до дългогодишна комуникация, а за запознанство вкъщи дори дума нямаше да става.

+1, дума по дума.

# 1 063
  • Linz
Един тийнейджър няма как да е под 24-часов контрол. А има достатъчно акъл да прави някой неща тайно от родителите си. Когато сме ограничавали интернета вкъщи, пак е намирала начини да влиза.
Ако младежът беше на хотел, просто нямаше да има мотив да дойде и да ми се представи. Вероятно щяха да се виждат докато съм на работа, без мое знание. Сега поне съм втечение на всичко, предстои среща и с неговите родители. По-полезен ход просто липсва, и двамата са полудели. И той премина през драма с неговите родители заради нея.

# 1 064
Ако младежът беше на хотел, просто нямаше да има мотив да дойде и да ми се представи.
Това  е проблем. Но ти казваш, че имаш близка връзка с дъщеря си, че си имате доверие, приятелство и т.н. Ако поговориш с нея, тя няма ли да се съгласи да ти го представи, ако той отседне в хотел?

Общи условия

Активация на акаунт