Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 365
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 735
  • Linz
Мисля, че не й трябва моето съгласие за да прави каквото си е наумила- просто ще ме излъже. Не искам да съм прекалено ограничаваща за да не губи доверието си в мен. Така ми споделя, а и съм по-спокойна като ми е пред очите. Говорила съм с нея много като майка и като приятелка и вярвам, че ме "чува" добре. Нямат интимни отношения, девствена е.
Самотна майка съм, сама нося отговорност за нея и исках да си "сверя часовника".

# 736
  • София - Рим и обратно
Да афишира за мен означава това - да спят официално заедно, да водя гаджето по почивки с нас, ей такива неща. Да има връзка и да ходят на кино, в парка, тук-там целувки и прегръдки (не пред мен) е нормално. Другото не е. Самото съчетание на думите "дете" и "връзка" в едно изречение е смешно.

# 737
Мисля, че не й трябва моето съгласие за да прави каквото си е наумила- просто ще ме излъже. Не искам да съм прекалено ограничаваща за да не губи доверието си в мен. Така ми споделя, а и съм по-спокойна като ми е пред очите. Говорила съм с нея много като майка и като приятелка и вярвам, че ме "чува" добре. Нямат интимни отношения, девствена е.
Самотна майка съм, сама нося отговорност за нея и исках да си "сверя часовника".

Чудесно, че споделя, но тук за мен границата е прекрачена. Абсолютно споделям мнението на Кафе. Младежът няма място у вас.

# 738
  • Linz
Случаят е такъв, че те поддържат дългогодишна връзка по интернет, ежедневни разговори по няколко часа. До сега не се бяха виждали и аз в желанието си да я предпазя от разочарование все и повтарях да не възлага големи надежди в това момче. Наскоро изявиха желание да се срещнат очи в очи. Момчето предложи да дойде. Можех да го пратя на хотел... и нямаше да го опозная, а докато съм на работа тя пак щеше да е в стаята му.
А как трябваше да постъпя?
Пп Момъкът дойде от далече, пътувал е 10 часа до нас.
Ппп Не се целуват пред мен, само се държат за ръка.

# 739
  • Бургас
не споделям консервативните виждания, че трябва да дундуркаме тийнейджърите като "деца" до 20 години, като се сещам аз какви неща правех тайно  от родителите на 16-17г., сега предпочитам моето дете всичко да "афишира", имам младеж на 14г., от 9-10 меесеца е гадже с момиче на 15г., излизат,  знам, че са идвали у нас, когато ме няма,  момичето е умно и сериозно, искам да ме запознае официално, но младежът ми се дърпа, още няма секс най-вероятно, но до 1-2 години знам, че ще се случи, със или без моето позволение, на 16г. го намирам за нормално, но не бих правила трагедии око се случи малко-по рано, има младежи, които съзряват по-рано, а други са по-"задръстени" мноооого години, да не кажа цял живот
 иначе мога да ви кажа, че от наблюдения на съучениците на моя - които са 14-15г. и не са някакви пропаднали младежи от някое гето, а умни деца, учещи в Математическа гимназия, почти всички здраво са ги треснали вече хормоните и връзките с другия пол са от първостепенно значение

# 740
  • Linz
Именно... Мен ме държаха изкъсо и само като се сетя как съм лъгала... Майка ми и до сега не знае истината за "училищните ми екскурзии" във възрастта около 15 г. Не искам това от моите деца.

# 741
  • София - Рим и обратно
Не знам, аз ли нещо не обяснявам като хората. Едно е да го правиш тайно (пушене, пиене, секс, натискане). Съвсем различно е това нещо да е "официално прието", т.е. мама да дава карт бланш и всичко да се случва "на светло", да е афиширано. Нарича се изграждане на някакви морални ценности - кое е редно, кое не е. Всички сме правили разни неща скришом. Но сме били наясно, че това не е редно. Впоследствие нещата си идват на мястото и ти на свой ред знаеш как аджеба се върти светът. Не детето ти да ти го диктува. Защото то самото има нужда от насока, колкото и да се прави на ербап и самостоятелно. А когато и родителят не е наясно....
Не знам, не мога да го обясня по-ясно, мислех, че тия неща се подразбират.

# 742
не споделям консервативните виждания, че трябва да дундуркаме тийнейджърите като "деца" до 20 години, като се сещам аз какви неща правех тайно  от родителите на 16-17г., сега предпочитам моето дете всичко да "афишира", имам младеж на 14г., от 9-10 меесеца е гадже с момиче на 15г., излизат,  знам, че са идвали у нас, когато ме няма,  момичето е умно и сериозно, искам да ме запознае официално, но младежът ми се дърпа, още няма секс най-вероятно, но до 1-2 години знам, че ще се случи, със или без моето позволение, на 16г. го намирам за нормално, но не бих правила трагедии око се случи малко-по рано, има младежи, които съзряват по-рано, а други са по-"задръстени" мноооого години, да не кажа цял живот
 иначе мога да ви кажа, че от наблюдения на съучениците на моя - които са 14-15г. и не са някакви пропаднали младежи от някое гето, а умни деца, учещи в Математическа гимназия, почти всички здраво са ги треснали вече хормоните и връзките с другия пол са от първостепенно значение

Ами те СА деца! В много отношения. Това че ги тресат хормоните не е довод да им се дава карт Бланш. Напротив. Не съм консервативна, но секс на 14-15 ми идва вповече. За моето дете това. Иначе всеки си решава за себе си.

# 743
  • Ямбол
Ако Абсурт надуши темата, ще ви разкаже играта. Веднага да си заведете децата на лекар да им изпише противозачатъчни, задължително!!!

# 744
  • Linz
Ясно. Аз обаче не искам нищо да се случва скришом, от това най-много ме страх- нещата лесно могат да излязат от контрол, ако родителят не е в течение на някои неща. Граници съм сложила, не съм го обърнала на слободия. Държа да се иска моето разрешение и да се спазват моите наставления. Но за първи път минавам през това и съмнения винаги остават, с второто ще е по-лесно.

Пп Софи, къде прочете, че съм позволила секс?! Дъщерята му е обяснила още преди да дойде. Всъщност той сам й е казал, че не очаква.

# 745
Ясно. Аз обаче не искам нищо да се случва скришом, от това най-много ме страх- нещата лесно могат да излязат от контрол, ако родителят не е в течение на някои неща. Граници съм сложила, не съм го обърнала на слободия. Държа да се иска моето разрешение и да се спазват моите наставления. Но за първи път минавам през това и съмнения винаги остават, с второто ще е по-лесно.

Пп Софи, къде прочете, че съм позволила секс?! Дъщерята му е обяснила още преди да дойде. Всъщност той сам й е казал, че не очаква.

Не говоря за теб. Говоря по принцип. Peace

# 746
  • София
palemoonlight, и аз бих постъпила така. По-добре е да ни имат доверие и глупостите да стигат до нас, отколкото да ги вършат тайно незнайно къде.

# 747
  • Linz
Слава Богу, взех да си мисля, че въобще не съм в час.
Противозачатъчни не бих допуснала да пият и след 10 години- много са вредни.

# 748
  • Ямбол
Слава Богу, взех да си мисля, че въобще не съм в час.
Противозачатъчни не бих допуснала да пият и след 10 години- много са вредни.
Добре е, че мислиш така. Имаше една, която се хвалеше, че завела(забележи!!!) приятелката на сина си при нейния гинеколог за да ѝ изпише противозачатъчни. Та, внимавай много и предупреди дъщеря си да внимава кой къде я води и да не пие нищо без твое разрешение, че всякакви откачалници има.

# 749
Случаят е такъв, че те поддържат дългогодишна връзка по интернет...
Колко дългогодишна? Дъщеря ти е на 15. Значи ли това, че на 12-13 е започнала връзка по интернет?  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт