Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 317
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 195
Само че непълнолетни могат да спят с непълнолетни също и ние за такива си говорим. И при положение, че 16 годишни могат да правят секс легално с други 16 и 17 годишни, определено пред това да го правят на пейките в парка, аз предпочитам да е в стая. Другото за мен би било родителско безхаберие както казах вече.
Ами, ето че опира до различни възприятия и възпитание....
За мен е абсолютно родителско безхаберие и безотговорност да осигуриш терен за всекидневен секс на 14-15 годишната си дъщеря, мислейки, че тя едва ли не ще умре, ако не се сексува с гаджето спокойно и комфортно.

# 196
Само че непълнолетни могат да спят с непълнолетни също и ние за такива си говорим. И при положение, че 16 годишни могат да правят секс легално с други 16 и 17 годишни, определено пред това да го правят на пейките в парка, аз предпочитам да е в стая. Другото за мен би било родителско безхаберие както казах вече.
За мен е абсолютно родителско безхаберие и безотговорност да осигуриш терен за всекидневен секс на 14-15 годишната си дъщеря, мислейки, че тя едва ли не ще умре, ако не се сексува с гаджето спокойно и комфортно.

+ 1 Peace

Никой не обясни каква е идеята да се подтикват децата на 14-15 ,  към секс , осигурявайки им удобства в къщи ?
Това , че те имат някакви неясни желания , не означава ( за мен ) , че трябва от такава ранна възраст да  го правят .

# 197
Хм, абе много са си ясни на някои.... желанията те.  Thinking
Деликатен е въпросът и, айде, да не е 14-15, но 16-17... Че аз на 17 бях студентка вече, на квартира. Не мога да си представя на тази възраст родител да ми диша във врата що се касае до личния ми живот.

# 198
  • Под сянката на разлистените кактуси
Уау! Като гледам какви ги пишете, направо косата ми настръхва...Дъщеря ми е на 14 години и не може и да си помисли за свободата, която имат нейните връстници в България...( и слава Богу)! Тук, в пуританска Америка, въобще не е като по филмите, поне за нормалните деца от добри семейства. Първо, не може да отиде никъде без кола, просто защото градски транспорт няма и ние я караме навсякъде, така че знам винаги къде е. Била е на преспиване при приятелки, родителите винаги са били в къщи. Никога не е оставала сама да спи вкъщи. Никога не е била на купон с алкохол и няма и скоро да й се случи. До 21 год не можеш да си купиш алкохол, винаги искат лична карта, и на мене даже ми искат. Ако купиш алкохол на непълнолетен или намерят в къщата ти пияни деца, рискуваш затвор и социалните да ти вземат детето. Те не че не пият, де, но обикновено след 17 год, ако докопат нещо отнякъде. Ходи с приятели на кино, сладолед и т.н, обикновено в 10 се прибира. Детски дискотеки няма, има специални клубове, в които могат да ходят над 18 до 21, но не се сервира алкохол. За да влезеш в клуб или дискотека, също искат лична карта. Познавам родителите на всичките й приятели. Преди да отиде на гости, обикновено се обаждам на родителите. За да не го ожалите клетото затворниче, да кажа че всички наоколо са така и тя не се чувства по никакъв начин ощетена. Ако ти излезе име в гимназията, лошо - обикновено децата странят от леките девойки. Виж с наркотиците работата е по-зле, намират се. Затова в банята има домашен тест, казали сме й че при най-малко подозрение ще я тестваме. Иначе вкъщи е имала възможност да опита алкохол, засега няма интерес. За секс изобщо не се е замисляла, гадже не сме имали, само въздишаме по някакви певци и артисти и никой друг не е достатъчно готин.

# 199
  • София
на 17 моят набор навремето излизаше с диплома за средно образоваание. По0скоро 17-18 е някакъв вододел по отношение на съзряването и секса. Всъщност големи и относително зрели хора изглежда гимназистите в единайсти клас, тогава не можеш да ги сбъркаш с десетокласници или деветокласници, на тях физиономиите и поведението им изглажда по-зряло. Осмокласниците и деветокласниците са  точно с детска визия и акъл. Те направо си просят проблемите. Десетокласниците, когато точно са на по 16 са ни риба, ни рак, и точно тогава им се иска, ама не им стиска, и ако има кой да ги поощри мълчаливо, хич не им прави добра услуга. Може да се твърди, и в повечето  случаи и за повечето неща е вярно, че забраненият плод е по-сладък, но за алкохол, секс и други неща в много млада възраст ефектът е обратен - достъпността засилва интереса, а особено за алкохора и други пристрастяващи субстанции и поведения. Затова ритуалите за младежите навремето са били много ограничаващи личността, защото яввно хората от житейски опит са виждали какви ветрове им веят в главите. А момичетата са ужким по-зрели, но тогава падат в най-сериозните капани, на момчетата по не им пука.

# 200
На 17 е съвсем различно .
За 14 е темата .

# 201

За да подсили аргументацията си всеки измества мъъъничко нещата и уж набира превес, но така спорът не се решава.
Всъщност говорейки за секс и защитавайки идеята за собствената стая имаме предвид 16+ годишните, а не 14 годишните;
Освен това никой не говори за официално разрешение за правене на секс. Говорим за спазване на правото на собствено пространство - детето си има своя стая, в която може да си кани гости, а ние не бива да нахълтваме сегиз-тогиз за да ги надзираваме. Влизане само по изключителен повод и след чукане на вратата. И накрая ако на 16+ годишните им се досекси те все едно ще сексят, но къде и как ме е страх да си помисля. По-добре да е на безопасно място у дома, защото по паркове и пейки може наистина да бъде опасно.

Както виждаш изобщо не става дума за сводничество, покана за сексене и т.н.

# 202
Не дипломата е важна, важна е възрастта. За мен 16-17 си е жива подготовка за пълнолетие и на тази възраст определено не бих държала животинките на къс повод. Осмокласници и деветокласници има много различни. Едни са бебчовци, други- приличат по- скоро на мъже и жени, зависи от това, как са били "обгрижвани" най- вече. И не е и до пол- познавам и момчета и момичета, които имат поведение далеч от детското още на 15.

На 17 е съвсем различно .
За 14 е темата .
Именно, много е различно. Темата е "14-15" с "+", не "14". За 2-3 години разликите стават огромни- и при едно и също дете, и между самите деца- от пълни инфантили до направо големи зрели младежи. 

# 203
Именно, "15+" е и 16 и 17. Това, че някой вижда зад темата само своето дете, е друг въпрос. Мисля обаче, че темата е принципна за непълнолетните и плавната подготовка за пълнолетие.

# 204
  • София
Хубаво, нека си кани гости, да се сексят на по 16, ама трябва и да им стига акълът дотолкова, че да не се държат като младоженци след сватбата. Мисля, че повечето младежи се усещат и не афишират пред родителите любовните си мераци, а дори обратното -  срамежливи са и не искат родителите им да знаят. Пък и, каквото и да си говорим, има някаква незаменима романтика в краденето на любовни моменти, в криенето, в тайните срещи и уговаряне. Защо един родител да им го отнема като им отваря широко вратата на спалнята?

Не е въпросът в дипломата, а че на практика на 17 ни признаваха за самостоятелни хора - след гимназията някои отиваха да учат в друг град, а други се женеха или започваха работа, т.е. навлизахме с двата крака във възрастния живот, което наред с житейските отговорности дава и своите права.
Едни гимназисти са такива, а други онакива, но най-непредставително човек да застане пред една гимназия и да понаблюдава, ще започне да различава кои младежи кой клас са, то се виждат някои разлики във вида и поведението. Все пак, говорим за група хора на определена възраст, и повечето си приличат.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 09:28 от Andariel

# 205
Хубаво, нека си кани гости, да се сексят на по 16, ама трябва и да им стига акълът дотолкова, че да не се държат като младоженци след сватбата. Мисля, че повечето младежи се усещат и не афишират пред родителите любовните си мераци, а дори обратното -  срамежливи са и не искат родителите им да знаят. Пък и, каквото и да си говорим, има някаква незаменима романтика в краденето на любовни моменти, в криенето, в тайните срещи и уговаряне. Защо един родител да им го отнема като им отваря широко вратата на спалнята?

Тук вече съм съгласна. Нека си извървят пътя, да се крият и пр. Никъде не съм казала за явна покана за сексене или за официални разрешения. Говорех единствено за гарантирано право на лично пространство в стаята на детето. Т.е. да има къде да се събират ако се налага, а не да скитосват по парковете.

# 206
Явно нещата са се променили и свалките са между набори, по мое време беше изключение.
Тогава 14-15+ годишните момичета, които  правеха секс, го правеха предимно с по-големи, изключения бяха връстниците.
А и като направя справка в приятелския кръг, единици, загаджили се като състуденти са набори, всички останали семейства, поне около нас, са с разлика във възрастта поне от 2-3 години.
И не се и сещам за приятелки, на които съученици да са им били първите мъже в живота.  newsm78

# 207

Тук вече съм съгласна. Нека си извървят пътя, да се крият и пр. Никъде не съм казала за явна покана за сексене или за официални разрешения. Говорех единствено за гарантирано право на лично пространство в стаята на детето. Т.е. да има къде да се събират ако се налага, а не да скитосват по парковете.

Ами, ето че и ти изместваш нещата, в опит да защитиш позицията си.    Laughing
Почти 17-годишният ми син има лично пространство у дома, има си стая.И ако завъди гадже, има къде да се съберат....и дори и други работи да правят, ако нацелят момент да не съм у дома.   Grinning
Дори и да разбера впоследствие, нищо няма да кажа.
НО:няма да заменя единичното му легло с двойно, щото си имал гадже.И категорично гаджето му няма да преспива у дома.

# 208
........................
Почти 17-годишният ми син има лично пространство у дома, има си стая.И ако завъди гадже, има къде да се съберат....и дори и други работи да правят, ако нацелят момент да не съм у дома.   Grinning
Дори и да разбера впоследствие, нищо няма да кажа.
НО:няма да заменя единичното му легло с двойно, щото си имал гадже.И категорично гаджето му няма да преспива у дома.

Аз съм малко по-ларж - легло двойно - да, ако иска нещо друго (и ако разбира се заслужава!) - също да. Ако трябва посрещам, поднасям и т.н всички екстри както си се полага.
Но в къщи нощно време девойки под 18г - само с писмено разрешение на родителите й !  Mr. Green не признавам тренировки, подготовки, обучение, любов, идеи изкуство и абсолютно нищо. Едно дело за секс с малолетни / непълнолетни струва сигурно 2000.... не че девойката над 18г е по-безопасна....  Party

# 209
И аз не бих сложила спалня, нито харесвам да ми остават да спят заедно нощес. Но иначе няма да им правя проверки в стаята какво правят.

Общи условия

Активация на акаунт