ЯНУАРСКАТА дружина в 5-ти месец вече влиза :-) Тема 8

• 26 859
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!
 Благодаря че ме приехте сред вас  Flutter  Hug
Честито на всички мами с потвърдени гащета!

Да се представя с няколко думи,  първа бременност ми е и съм на 24. До сега бременноста ми протича леко,  като изключим някои дребни неразположения,  но добре че ги има иначе забравям че съм бременна  Mr. Green
А и имам проблем с ТСХ,  което се опитвам да вкарам в релси,  дано се получи по скоро,  че послледния ми резултат ме притесни ...

Като вляза в час се надявам да  се включвам често!
 На вас приятна среща  Wink

# 61
  • София
S@NDR@ welcome

# 62
  • София
Добро утро!
 Благодаря че ме приехте сред вас  Flutter  Hug
Честито на всички мами с потвърдени гащета!

Да се представя с няколко думи,  първа бременност ми е и съм на 24. До сега бременноста ми протича леко,  като изключим някои дребни неразположения,  но добре че ги има иначе забравям че съм бременна  Mr. Green
А и имам проблем с ТСХ,  което се опитвам да вкарам в релси,  дано се получи по скоро,  че послледния ми резултат ме притесни ...

Като вляза в час се надявам да  се включвам често!
 На вас приятна среща  Wink

Добре дошла! Кога ти се появи проблема с ТСХ и колко ти е сега? Имаш ли принципно проблеми със щитовидната жлеза? Питам те, защото и аз имам проблеми.

# 63
Айде един бебешко петъчен поздрав! hahaha

# 64
  • София
Деси, аз малко си удължих уикенда и след като в сряда ми стана зле от жегата, моят започна от четвъртък  Wink. А от понеделник съм официално отпуска. То и без това в института няма никой:)

# 65
babyface76  преди да забременея стойностите ми бяха горе долу добре, като забременях първия месец беше супер ТСХ -то, сслед месец се вдигна на 2.88 и ми изписаха еутирокс 25мг сега на контролата очаквах да е паднало или поне да е сущото, но бях   Shocked от резултата 4.53 и сега съм на 50 мг,  дано на следващата контрола да се е смъкнало!Иначе като ми гледаше щитовидната преди всичко беше ОК!
А при теб какъв е проблема?

Преди малко по канал 1 даваха предаване за раждането и като цяло за бременността, направи ми впечатление че като една от предпосствките за секцио казаха че е предна плацента, това наистина ли е така!?

И аз да си кажа мен до 10 седмица ме глледаха с вагинален ехограф, от там насетне с коремен и се родих направо, не че ме е боляло,  но си е по добре с коремен! Но миналия ден ми гледа шийката и беше много неприятно и малко болезнено!

# 66
Преди малко по канал 1 даваха предаване за раждането и като цяло за бременността, направи ми впечатление че като една от предпосствките за секцио казаха че е предна плацента, това наистина ли е така!?

Предна в този контекст означава превиа, а не по предната стена на матката - тоест, когато плацентата е пред/под главата на бебето и върху шийката на матката, бебето няма как да се роди без секцио.

# 67
Сандре, добре дошла, много се радвам да те видя и тук!  Hug Предлежащата плацента е причина  за секцио, не предна, разлика има. Предлежащата е до шийката на матката, долу.

Панди, аз също съм с предна плацента, но никога не сме имали проблем с коремния УЗ. Той всъщност апарата на доктора ми е един и същ, просто сменя накрайниците за коремен и вагинален. И мен предни бременности (до където изкарвах) са ме гледали на коремен, само последните 2 на вагинален в началото.

Писна ми все да съм недоспала..спя един час, два будувам, после 2 спя, един будувам и така цяла нощ  Crossing Arms

П.П. Ааа, тя Котана обяснила за превиа-та вече

# 68
  bouquet   bouquet   bouquet

Хубав ден на всичкииииии !!!  Hug

И пак да кажа за срещата - мястото е много лесно. Стигате до басейн Спартак. От там само нагоре по Богатица и стигате до Хепи. Много, много е лесно.

# 69
  • София
Приятно изкарване утре!!!И умната ей!! newsm36 newsm36 newsm36

# 70
  • Пловдив
Здравейте момичета и честит петък  Whistling

И предната и тази бременност в началото прегледите бяха с вагинален ехограф, дори и миналата седмица, когато бях в 16-та. Само с този преглед доктора установи че плацентата ми е ниско, но очаква след месец да е по-нагоре и желателно да се пазя малко повече.

И предната и тази бременност успоредно с ехограф винаги ме преглежда мануално (на магарето). И това не е опасно, а препоръчително за установяване състоянието на шийката и преглед за евентуално разкритие (не дай си боже).

Котке, радвам се че си част от темата!

# 71
Ами то едно време прегледите са били с ръка направо ама в днешно време нали от всичко ни е страх.  Grinning

# 72
Ааа добре защото и аз съм с  предна  и ми стана странно!
На последния ми преглед преди два дни , плацентата малко пречеше да видим бебо, но док се справи с наместване на нкрайника  Simple Smile

# 73
все пак сме в 21 век, едно време са слушали през корема със слушалки тоновете на бебето, не е имало УЗ. Аз недолюбвам доктори, които без причина ровят за щяло и нещяло на магарето. Ако има оплаквания съм съгласна, но в тези по-ранни седмици няма причина да се рови (пак казвам, при условие, че няма оплаквания). Шийката обикновено се проверява след 20 и някоя седмица за евентуално скъсяване, а и ако има нещо съмнително, се вижда на ехограф и се прибягва към мануален преглед.

# 74
  • Пловдив
А разкритие вижда ли се на ехограф? А боли ли, сърби ли ако имаш такова? Пък да му кажеш, а той да те прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт