АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 622
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Колко време прекарвате навън сега?
И друго се бях сетила.. от къде пазарувате дрешки? Ние станахме фенове на h&m ..
Излизаме за час-2 до обяд и евентуално след обяд, ако успея. Иначе от другата седмица големия тръгва на градина и ще имаме по 3 излизания, щем-не щем.

Дрехи имаме доста от баткото, иначе от h&m доста купуваме, от некст поръчвам, от зара, от къде ли не, най-вече по намаления Crazy

Цикъл и аз нямам Peace Докато кърмех Никола ми дойде на 11тия месец след раждането, така че не го чакам скоро Flutter

lindichka, честито зъбче!

Шаварче, бързо да се оправя малкото! Много е неприятно, може да отказва да суче, ако му е запушено нослето. Промивай с физ. р-р преди да го сложиш на гърда Peace Иначе и ние вкъщи(без баткото) изкарахме един вирус със сополи..

А ,какво става с Jos  изчезна нещо?
Мисля, че пише в майската тема.

# 331
И ние да се похвалим с пьрво зьбче Stuck Out Tongue

# 332
  • Велико Търново
Хей, честито за озъбените бебоци.    bouquet Ние още чакаме, имам чувството, че никога няма избият. Вчера ща не ща купих Дентокинд, но явно има ефект. По-спокоен ми се вижда, или вече свикнах  Mr. Green Дано скоро се покажат  Praynig

Излизаме си следобед за 2-3 часа. Сега както не спи нито нощем, нито денем, ми е голямо спокойствие навън като заспи в количката. Вчера в големия вятър, за 40 мин, но си спа като къпан Simple Smile

А цикъл и аз нямам. Не съм се разтревожила много, но знам ли...уж се пазим с таткото! Sunglasses

# 333
Dzhigova и lindichka  честито ви зъбчета ние още няма индикации за никнене при нас.
По въпроса с цикъла на мене ми доиде 20 дни след като спях да се чистя от раждането.
Шаварче  и ние бях ме болни преди 2 седмици ама със зачервено гърло температура и сополи слава бога се отървах ме без антибиотик а само с хомеопатия и адреналинови капки за нос.
Не знам дали сте писали предишните теми ама искам да питам някой майка от вас имали хемороиди вследствие от раждането и как се бори с тях и дали се е справила че много ме мъчат мене

# 334
Valari86 по въпроса с хемороидите мисля че се лекуват само оперативно, а иначе има разни кремове които да те облекчат. След двете раждания и аз имам проблеми с тях, купих си един крем на Хималая казва се Пайлекс( струва към 4лв)и съм доволна от него, също така трябва да внимаваш какво ядеш, гледай да не са много сухи храни за да не се спичаш и да се разраняват хемороидите.

За дрехите и аз често пазаря от Н&M, бодитата там са скъпи за това ги поръчах от Продавалник, там има доста жени които продават нови стоки от Англия на ниски цени Simple Smile
Цикълът ми дойде 1 месец след като ми спря кърмата.
Зъби още нямаме, но страшно много се лигавим. Виждат се леки бели точки и горе и долу, но едва ли скоро ще излязат.

# 335
Dzhigova и lindichka  честито ви зъбчета ние още няма индикации за никнене при нас.
По въпроса с цикъла на мене ми доиде 20 дни след като спях да се чистя от раждането.
Шаварче  и ние бях ме болни преди 2 седмици ама със зачервено гърло температура и сополи слава бога се отървах ме без антибиотик а само с хомеопатия и адреналинови капки за нос.
Не знам дали сте писали предишните теми ама искам да питам някой майка от вас имали хемороиди вследствие от раждането и как се бори с тях и дали се е справила че много ме мъчат мене

Здр и аз имах хемероиди след раждането беше ужасно ,мн упорито трябва да се третират ,още в болницата след раждането ми донесоха цикратидинанатрии(май това беше)свещички ,после си купих още една опаковка , след това ги мажех и с прокто гливенол(сутрин и вечер),макар че педи каза ,че не е мн хубаво да се мажа докато кърмя,но въпреки това се мажех,изчезнаха ми напълно  към 3-4 я месец след  раждането   Simple Smile

# 336
  • Велико Търново
По въпроса с хемороидите - на мен ми бяха голям проблем. Няколко часа след раждането ми се появи топче колкото първата фаланга на кутрето ми  smile3518 От аптеката дали на таткото Прокто-Гливенол. Ефекта беше невероятен, е, мина един месец докато изчезне, но не ме болеше. Сега се мажа като се възпалят вътрешни, които си имам още преди да забременея. Облекчението настъпва мигновено. Хаха голяма реклама му направих  Laughing, но съм доволна.  Mr. Green

# 337
Здравейте Simple Smile За цикъла - аз също още нямам,кърмя. Малкия много го мъчат зъбките,постоянно ръката в устата,има дни, в които много киселее,много е нервен и мрънкащ. Вчера и днес като че ли е по-спокоен. Но за жалост нощното спане е ужасно. Бях свикнала да си спи в легълцето,да се събуди веднъж през нощта за хапване и пак да го пренеса в легълцето. А от известно време не иска да си е в леглото,слагам го уж заспал,усети ли,че е там почва да реве, да се кисели. За да можем да спим го взимам при мен, спи при нас, но се буди често ,през около два часа,усещам го как се върти, вдига крачетата нагоре,главата наляво надясно. Дали са зъбките не знам....ВИе как си приспивате вечер бебоците? Аз не мога да го оставя в легълцето и да чакам да заспи там,а много би ми се искало. И ми прави впечатление, че похапва по много малко. Едва го прилъгвам да засуче, а засуче ли се пази пълна тишина,нищо да не го разсейва. Преди не беше така, сучеше си, аз си гледах телевизия,говорех с таткото....Сега докато го кърмя съм все нащрек да не чуе някой шум, че веднага пуска. Понякога сученето е от рода на 4-5-6 минути. Направо се чудя какво количество поема за това време. А кърма има още,но той започва да се лигави, да гука, да гледа към мен или някъде другаде и не иска повече. Чудя се колко ли ще наддаде така...

# 338
Приспивам го на гърда обикновено в неговото легълце, което е допряно до нашето. Като се събуди нощем, го притъркулвам на спалнята да ми е под ръка (гърда  Laughing), за да мога уж да спя, докато кърмя, ама не мога да спя и пак си будувам  Rolling Eyes

# 339
И аз го приспивам на гърда, а после го оставям в леглото му; за първото нощно хранене (към 12-1ч) аз още не съм легнала, а той яде в полу-сън и пак си го оставям в леглото; за второто ядене (към 3ч) вече го взимам при мен на спалнята и продължаваме да спим до към 6ч Simple Smile

# 340
И моят бебок напоследък много се буди нощем - през 2-3ч (както беше първите месеци);

По темата за дрехите - точно днес ходих да търся дрехи за есента, че вече всичко му е малко...гледах разни бодита 6-9м...разликата между всички беше огромна - някои едва щяха да му станат сега, други са много широки...не знам как ги шият тия дрехи, но купуването на дрехи си е чиста лотария...затова не обичам да ми подаряват дрехи, а аз да си ги купувам - да видя какви са. Да не говорим, че шапките са истинска мъка - нищо не му става  Crazy
Последните дрешки са от Бокал и съм доволна Simple Smile

Да се разпиша, че го водих на ортопед (най-после) - всичко му е наред Simple Smile
Препоръча до 6м (навършени) никакво сядане, след това - лазене/пълзене (колкото повече, толкова по-добре) и сам да си се учи да ходи (без държане за ръце, проходилки или каишки за бебета) Simple Smile

animal, на нас ортопеда ни препоръча абсолютно същото. За това мисля изобщо да не купувам проходилка и бънджи. Наистина те са голямо улеснение за майката, но са вредни за детето, всеки родител си знае най-добре, но аз лично ще ги спестя на моето.

Наистина много пъти вече се е говорило за захранването и има много статии по въпроса, но искам да попитам майките, които започнаха захранване след 4-ия месец. С какво започнахте, как давате пюретата и по колко хапват априлчетата?

# 341
Тъкмо и аз щях да питам за цикъла. Не за друго, но ние вече не се кърмим. Чак се притесних да не се налага да се записвам и в Априлки2014.
Нашият бебок го къпем към 8 часа, яде 8.30 и като му се приспи, го слагаме в леглото, като някой лежи до него. Почти винаги заспива с чаршафчето в ръка.

# 342
  • Пловдив
И аз цикъл нямам и не искам и да ми идва скоро Mr. Green
С баткото ми дойде някъде около година и половина след раждането, но той до година и месец нямаше заместено хранене Mr. Green

Малката заспива сучейки на спалнята. Нейното легло е долепено до нашето, с махната решетка и9 като приключи само я претъркулвам там hahaha Ако не заспи докато суче, си я оставям в леглото и заспива, когато се реши Mr. Green

Разходки имаме поне 2 на ден - сутрин една кратка за 30тина минути, и след обяд (след 5) - една дву- или три-часова - според това на батко и колко му се играе Mr. Green

# 343

И моят бебок напоследък много се буди нощем - през 2-3ч (както беше първите месеци);

По темата за дрехите - точно днес ходих да търся дрехи за есента, че вече всичко му е малко...гледах разни бодита 6-9м...разликата между всички беше огромна - някои едва щяха да му станат сега, други са много широки...не знам как ги шият тия дрехи, но купуването на дрехи си е чиста лотария...затова не обичам да ми подаряват дрехи, а аз да си ги купувам - да видя какви са. Да не говорим, че шапките са истинска мъка - нищо не му става  Crazy
Последните дрешки са от Бокал и съм доволна Simple Smile

Да се разпиша, че го водих на ортопед (най-после) - всичко му е наред Simple Smile
Препоръча до 6м (навършени) никакво сядане, след това - лазене/пълзене (колкото повече, толкова по-добре) и сам да си се учи да ходи (без държане за ръце, проходилки или каишки за бебета) Simple Smile

animal, на нас ортопеда ни препоръча абсолютно същото. За това мисля изобщо да не купувам проходилка и бънджи. Наистина те са голямо улеснение за майката, но са вредни за детето, всеки родител си знае най-добре, но аз лично ще ги спестя на моето.

Наистина много пъти вече се е говорило за захранването и има много статии по въпроса, но искам да попитам майките, които започнаха захранване след 4-ия месец. С какво започнахте, как давате пюретата и по колко хапват априлчетата?
Ами аз захраних със оризова каша даже днеска и купих и от елда каша ,преди това и бях дала пюре от тиква ама се по дриска и затова реших да е с каша
Момичета да се похваля май проблема с гърдите се реши днеска ги усещам както преди надявам се и за напред да е така и да продължавам да имам кърма   newsm44

# 344
ние пием по около 100мл сок, разделен сутрин след 10ч и следобяд. като давам пюре - една четвъртинка круша, праскова или 2-3 сливи, давам половината количество сок.

Общи условия

Активация на акаунт