АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 623
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета  Simple Smile
За захранването - още не съм започнала,с педиатърката също не сме коментирали. Смятам по-късничко да е. Сега само се информирам как се започва, с какво и т.н. Доста объркано ми се струва, но сигурно като започнем ще му хвана цаката Simple Smile Изцяло на кърма е малкия. Мисля, че му стига,макар че си похапва през 2 часа, но пък много бързо пуска цицата,сякаш бързо се засища и започва да се хили ,да гледа нанякъде...
За пазенето - още нямам цикъл и не се пазим много,много. Второ ще ми дойде в повече, така че дано няма изненади. Иначе малкия човек беше планиран и стана сравнително бързо работата, имайки предвид, че лекари доста ме бяха наплашили с вероятността да забременея въобще. Пиех хормони, искаха лапароскопия да ми правят, нямах цикъл с месеци и така...
Искам да ви попитам за козметиката - сменяте ли я или си карате с една и съща марка? Аз разнообразявам. Слагате ли след всяка баня лосиони, масла, олио? Често пропускам, особено като беше горещо,а олио изобщо не съм слагала. Само на дупето му слагам срещу подсичане кремче.

# 451
Не му слагам козметика освен крем за дупе веднъж-два път дневно - Angel baby или Alteya baby, доволна съм, не се е подсичал досега.

# 452
Относно козметиката като се роди малката ползвах олио за тяло на хип после като стана много топло смених олиото с мляко за тяло на себа мед и сега като стане пак хладно започвам пак с олио иначе главата и тялото я мия с бубхен много съм доволна не знам дали от това ама ние не сме имали крусти по главата

# 453
  • София
Козметика - Разбира се че ползваме. Нашата е на Авен(мляко за тяло) и А дерма (лосион за баня) тъй като сме с атопичен дерматит. До колкото съм запозната трябва да се ползва козметика за тяло до 1 г. на детето, а след това май не е толкова задължително.

# 454
Ние ползваме душ гел и мляко след баня на Бюбхен, и крем против подсичане по рецепта-правено. Доволна съм от тези продукти.

# 455
Ние ползваме лосион на "Мустела" след всяка баня. Дупето мажа с крем "Здраве" за бебета след всяка смяна на памперса.
Когато излязат пъпчици от слюнката - примерно по брадичката и надолу по гушката, както и в сгънките на крачетата и ръчичките, ако са зачервени - с крем "Стелатопия", пак на "Мустела". От този последния крем съм много доволна - пъпчиците и зачервяванията се успоковят само 10-15 мин. след намазване.

# 456
Аз ползвам душ гел  на Биодерма и мляко за тяло и крем против подсичане на Юриаж. Coffee_Break, мерси че сподели за крем "Стелатопия", че се чудя с какво да мажа брадичката!

# 457
и аз от много време не съм писала Simple Smile

за пазенето - бебо беше планиран, но не очаквах да стане от 1-я път (след спиране на хапчета)

за козметика - почти не ползвам - само от време на време мажа крачетата с кремче на себамед или тьопфер (много му е суха кожата по краката...наследство от мен, може би?!)  Thinking

# 458
за пазенето- ами пазим се  Crazy че не мога да си представя точно сега бременност... и след някой месец бебе, не, не  Tired след някоя годинка може би, но сега не бих искала.
Иначе настоящото бебе не беше планирано, стана мнооого учудващо и за нас двамата  hahaha , т.е. то си беше планирано, но не точно сега Simple Smile

# 459
Аз ползвам крем за след смяна на пелени, иначе олио и лосион на нивеа.
Относно пазенето, по-добре се пазете, ако не искате да "свършите" като мен. В моя случай всъщност се пазихме, но пак си стана. Странна работа.... Но още в болницата ми казаха, че дори да няма цикъл просто не знаеш кога може да е първата овулация.....

# 460
И мен това ме предупредиха лекарите да се пазим и да не се надяваме на липсата на цикъл, че много често имало изненади. И то не един лекар, а почти всеки, който идваше на визитация. Явно непредвидените бебета след раждане не са изключение Wink
Bovi, планирано или не, бебето е нещо много хубаво! Имам приятели с деца с под 2 години разлика и те са много доволни, че не са загубили рутината от бебегледането, а и децата им са много близки.  Аз също бих искала да изчакам поне година, че родих със секцио, досега уж се пазим, ама не много, но започвам да внимавам повече. 

# 461
Днес вечер забелязах Боби да прави лицеви опори , повдига се на пръсти, колената и д-то нагоре и се отблъсква с чело все едно се опитва да застане на глава   Crazy

# 462
Баткото го къпя и мажа с Биодерма, а малката с Юриаж.
И двете деца станаха от първият път, когато решихме.

# 463
за козметиката - в началото имах един крем на А дерма, после си купувах Нивеа бейби сензитив, но нещо изчезна и сега си взех лосион и душ  гелче на Биодерма. Всяка вечер се мажем с лосион, по-рядко ползвам душ гела (имам и един Бочко). дупето мажа с Бочко почти при всяка смянана пелените

# 464
Здравейте,ние вчера за 1-ви път заместихме обедното ядене изцяло с пюре,следобедното с каша и плод,но кашата я давам през 3 дни,че да не качва много.Ние се мажем с крема наБюбхен-доволна съм.Ние също се пазим..исках да си сложа спирала,обсъдихме с генеколога,но тази,която избрахме ми идва доста скъпа за сега. Simple SmileЛек ден от нас-отивам да оправя каката за градина и да я заведа докато спи Марин.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт