АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 370
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
То беше едно мъчение днес с този нос, не може да спи, цяла нощ се буди Sad пък и през деня не е мигнал. А хремата сякаш е някаква гърлена ли, как да я нарека, усещам че не може да диша и има запушен нос, но като погледна в носа, уж е чист, няма нищо.... странна работа...
Мисля, че е задна хрема това. Пробвай с физиологичен разтвор и аспиратор, дано помогне.

# 541
Bovi,
потърси в бг мама темата за хремата. Там бях чела за разтвор с прополис, който много помага за хрема при бебета. Някой правят и капки от лук, ефикасни са, но мноооогоооо щипят. Аз ги ползвах, когато бях хремава през бременността.

# 542
  • Велико Търново
Добро утро, да кажа че момчето ми е пораснало със 600 гр, но на височина не мърда. Та сега сме       8 850 гр и 69 см. На мен ми се струва, че и на височина е мръднал (като съдя по умалелите бодита), но той стои ли мирен за да го измерят  Joy
За тази хрема и аз питах, защото много му хърка нослето а няма нищо. Нито изкихва, нито в аспиратора излиза нещо. А много ми се дави  Rolling Eyes Та каза ми че било така. "Бебешка му работа" така ми каза, ще го надрасте. Често се случвало  в периода на растежа на зъбките и аз се успокоих. Имам и доверие.
За захранването каза ако искам да му давам да си опитва по малко плод, но на 6 мес ще захранваме по-сериозно. Изглеждаше доста изненадана, че все още кърмя. Явно тук са малко майките, които са на абсолютно кърмене.
Хайде стига толкова. Хубав, слънчев, усмихнат и ползотворен ден от нас  Flowers Bouquet

# 543
Хайде и аз да се отчета от днешната консултация - малкият мъж вече тежи 8,240 кг и е дълъг 70,5см Simple Smile Педиатърката препоръча да започна захранване - по избор с плодово или зеленчуково пюре - но аз мисля да поизчакам още и да пробвам ЗВБ  Peace
inka_fe , и моята педиатърка беше леко изненадана, че още не съм захранила Stuck Out Tongue

# 544
Здравейте, леле като ви чета и се депресирам с нашите размери. Тегло - 7320, височина -намаляла  Laughing предния път сестрата не ни измерила правилно и от 66 се връщаме на 64, според мен не е толкова - съдя по умалелите й бодита, но както и да е.
И последно на 5 мес и половина ще захранваме с оризова каша-пълнозърнест ориз, дано да й хареса.
Лека вечер от мен!

# 545
vanitka1985  спокойно ние сигурно не сме повече от 6,600кг сега на 10 ще видим пак и на ръст не сме много последния път беше 61 см.

# 546
inka_fe, ''бебешката работа'' е слюнка, от която се дави, е може ли педиатър да не обясни.
Ние сме 8.00кг и 67,5, биха ни ваксините от 4 месец, нищо, че вече на 5м и 10 дни, но нали все боледуваха с баткото.
За нервността със зъбите слагам свещички вибрукол, това още от баткото, сега педито пак препоръча, не мажа  с нищо венците и не давам хапчета.
Педиатъра днес ми заговори за захранването със сок, но не прясно изцеден, а сварен, но го прекъснах и не разбрах, утре ще се обадя да доразпитам. Обясни ми, че така се усвоява най-добре целулозата и се използва по-скоро за изчистване на организма, не че ще се нахрани дори и да е пюре/ млякото си е основно/.
Днес я изпуснах и падна за втори път :oops:26 ни е критична дата, и миналият месец падна на 26, този път от канапето, но се обърна и претъркули, а аз мислех, че не може......Удари си главата малко, но рева кратко. Бях станала да сложа десерт на баткото, уж за минута и тя туп.....иначе върша всичко с нея, само я разнасям, не иска да стои, батко и беше по-кротък. Педито каза да я подпирам и стои седнала, както и да започне сама да се подпира с ръка, но всичко това тя вече го прави, дори от седнало положение се навежда да си докопа разни играчки и после пак се изправя

# 547
Да се похваля: излезли са ни двата долни зъба едновременно. Мислех, че боцка зъбче, пък те били и двете Simple Smile

ВАЖНО по темата с омалели дрешки и разни дедтски джаджи: дарения за бежанците от Сирия http://solidbul.eu/?p=1871

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 12:25 от beginner_mamma

# 548
Аз също съм приготвила умалелите бебешки дрешки + разни наши за бежанците. Който се интересува, в Пловдив се събират помощи на адрес бул. Пещерско шосе 30, за контакти: 032 395 777, от 09:00 до 18:00.

# 549
Здравейте,ние вече 2 ри ден се мъчим с разтройство-незнам зъб ли е или някакъв вирус??Бяхме на лекар-пием Ентерол и лечебна хумана,слава богу тази нощ не е акал,чак сутринта,и вече е по-добреакото(има цвят) LaughingАма по цяла нощ мрънка,реве-няма спане....

# 550
Да си цитирам мнението от темата за бежанците:

"Имам съсед/дка/ няма да конкретизирам/, които работят точно с бежанци, мога да ви споделя от кухнята:
1. На полицаите им е забранено при проблеми с бежанци да се намесват / това на обществени места/;
2. Влизат много терористи, да, истина е, НО на работещите с бежанци, им е забранено да проверяват документите им, кой какъв е,  защото сме били подписали някаква конвенция /Женевската ли, не помня/, според която трябва да ги приемаме безусловно. Т. Е. управляващите си знаят, че си внасяме терористи/ това съвсем сериозно/, влизат си от Ал кайда и т.н. очакват се нови терористични  актове в страната.
3. От Друго споразумение, пак подписано от Бг, трябва да ги връщаме където пожелаят ooooh! . Някакъв от ......./ да не сме конкретни/, транссексуален, правил си е операции/ с различни паспорти и женски и мъжки/, живял в богата европейска държава, но сега решил да се прибира и дошъл в Бг........ защото ние сме длъжни да го върнем, ще струва 25 000 на държавата, абсолютно вярно и достоверно.
Да не коментирам, че новичкият ни квартал се напълни с разни забулени Crossing Arms Crossing Arms снощи коментирахме, че сигурно един ден на циганите ще се радваме, само да не са араби
""
С две думи, на тази неблагодарни хора, нямам намерение нищо да дарявам, да си ходят където искат, не ги искам в Бг, ние с нищо не сме им длъжни, достатъчно, че хрантутим циганите....

# 551
Политиката си е политика, но човещината си е човещина. Дано и теб някой ден де те съдят по това от къде идваш, че и ти не си родена в "рай на земята".

Извинявам се за off topic-a.  За да не е съвсем спам да кажа - в понеделник сме на консултация и вече нямам търпение да видя колко сме пораснали. Ще обсъдя с педиатърката захранването, което съм предвидила - за начало в този ред: каша, зеленчук, плод. Май няма да мога да дочакам да стане на 6 пълни месеца и след седмица-две ще се почваме Simple Smile

# 552
И според мен си е човещина да помогнеш. Това не са емигранти, а уплашени хора, които бягат от война да спасят живота си. Сред тях може да има и 10% такива, каквито описва ани27, но и нас в западна Европа ни възприемат като цигани или "труженички" от магистралите. Е, ако им хареса в БГ, може и да останат тук за по-дълго.

# 553
ние сме 7260гр и 64см. не знам дали не ни мъчат следващите зъби... няма празно, ей! #Crazy

# 554
Привет Simple Smile И ние днес бяхме на консултация, а и ваксини да ни слагат, че малко назад вървим с тях заради отлагане. Малкия сега заспа, дано леко да мине вечерта и нощта. Досега леко е понасял ваксините. Наддал е близо 600 гр за месец и една седмица и вече е 7340 гр. и 70 см. Според педиатърката е добре, каза, че все по-малко ще е наддаването,не като в началото. На мен това ми е ясно, но въпреки това се чудя дали не е малко това наддаване за бебе на 5 месеца. Изцяло на кърма е. В тази връзка коментирахме и захранването. Каза, че може да започна да му давам зеленчукови пюренца по малко. Мисля да изчакам още малко, може би към 5 месеца и половина да го пробвам. Ако започна примерно с картоф колко време от похапването му да дам друг зеленчук ,да речем морков? Например понеделник лъжичка,две картоф, на другия ден пак малко картофче и така....кога да вкарам следващ зеленчук? И всеки от тях отделно ли като начало и после да правя комбинации?
А също днес ми каза педиатърката показа как да забелвам пишлето. Досега не съм го правила, чудех се дали да го правя изобщо. Четох по темата, но много се обърках...едни препоръчват да не се прави,други го правят. Сигурно ще следвам съвета на педи,но много ми се искаше да не се занимавам с това  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт