АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 374
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Моята коса започна да капе преди -3-4 седмици и е ужасно, никога не ми е падала толкова коса, дано хормоните се нормализират вече.   Crazy Crazy

Бънджито го видях на едно клипче и много ми се понрави като идея, предвид 8те кила които трябва да нося постоянно. Но ще си помислим все пак. Проходилка няма да ползвам.  Whistling

# 136
Аз също не мисля да ползвам проходила, бънджи или нещо подобно.

Косата започна да ми пада от скоро, но не е по-зле, отколкото попринцип ми падаше Simple Smile Сега с бебо си правим конкуренция кой ще остави повече коса по чаршафите  Joy

# 137
katerina_d, а тези ампули дали пречат като кърмя? т.е. дали не са противопоказни за кърмещи майки?

# 138
katerina_d, а тези ампули дали пречат като кърмя? т.е. дали не са противопоказни за кърмещи майки?
И мен това ме интересува?
С баткото не сме ползвали бънджита и проходилки, не сматам и сега да използвам. Пълзеше си активно по пода, не съм му давала зор, нито да се изправя, нито да ходи, когато си прецени тогава......него го помързяваше и чак на 1г и 2 месеца проходи. Първоначално го слагах на пода върху одеало с няколко играчки, но след като започна да излиза от одеалото директно на пода.
Косата ми пада, но......

# 139
за бънджитата и проходилките - ортопедът ми забрани категорично.даже в нета има една статия- как да отгледаме здрави крачета http://www.letsgym.com/2008/04/04/baby-legs/
ЗА АМПУЛИТЕ момичето от магазина не знаеше и аз ги взех на моя глава,макар че сме само на кърма;те се втриват в измита коса,едва ли дават отражение в кърмата. след 3 тата косата спря да капе,общо използвах 4  за 4 миения и после край на косопада.от тогава- вече 3 мес. нямам проблеми,така че както всеки си реши  Simple Smile

# 140
Моята госпожица пък върви супер фина, наддаваме по 400 гр последните два месеца. Реших, че няма да се притеснявам, изглежда доволна, пъргава  и въртелива, явно ще е лекичка. Сега на 4 м. е 6.600 кг, но за дълго "фъррр с хеликоптера" пак си тежи и изморява ръцете Simple Smile

# 141
Аз също след 6м мисля да ползвам, бънджи или проходилка, но се зачудих коя марка предлага бънджи за такива мъници. Като стане на 6м, ще я пробвам на някоя проходилка и ако и допадне тогава ще взема, има деца които не им харесва. Знам че ортопедите ги отричат, както и кенгуруто, но аз си мисля че ако всичко е с мярка не е проблем, голямата ми дъщеря е носена в кенгуру за малко до магазина, слагах я и в проходилка за малко и си проходи нормално, без да върви на пръсти.

Днес бяхме на консултация, Алекс вече е 6,850кг и 66см

# 142
  • Калифорния
Ние слагаме нашата в бънджи от няколко седмици, но за по 1-2 минути и без да й се опират краката в пода. Седи си като в кенгуру и много се радва на джаджите дето святкат и се натискат по бънджито. Проблемът е, че понякога изобщо не иска да лежи, защото повръща легнала и трябва да я държим на ръце. Затова решихме да пробваме бънджито.

А размерите ни при навършване на 4 месеца миналата седмица бяха: 6060гр. и 62см (според мен е поне 63 см, ама толкова я измери докторката на консултацията). Явно е доста кльощава, защото имам дрешки наследени от други бебета и повечето й седят като торби  newsm35

# 143
Ани, то някои бодита пък просто се разтягат и Яна изглежда като ръгбист в тях  hahaha

# 144
За косата и аз не знам дали ми пада повече от обикновено. Преди 4-5 години спрях да си боядисвам косата и тогава забелязах голяма промяна - тогава вече спря да ми пада толкова много.
За бънджита и тн и нашият ортопед каза след 6-ти месец, така че тогава ще го мисля
А за килограмите и ние сме 6,600кг на 4 месеца. Но аз съм доволна, защото не изглежда слаба изобщо, жизнена е, усмихната така че не мисля, че е проблем. Даже докторката на последния преглед каза, че сме пухкави и ме пита с какво я храня.

# 145
Следобяд ходихме на ортопед всичко е ок, за проходилка и бънджи каза към 7 мес, а за количка (летен кош) каза, че мога да я слагам полулегнала, но не и седнала  Simple Smile
Ставам, за да правя  hang и   food002

# 146
Всяко дете си е различно 6 кг, на 4 мес. според мен с супер. А моят дундю е 8 кг. и вече доста ме боли гърба и много ми умаляват ръцете. Затова да попитам мамите със слингове, носили са такива големи деца и по лесно ли от колкото на ръце? За сравнение  слабо дете ми бебше каката - 8 кг. на 1 г.,другият ми син е бил 8 кг на 6 м. Амам тоя мамин мъник наддава по 1400 първите 3 м. и искрено се надявам да съм го измерила правилно и тоя месец да е наддал само кг.., ама в петък на консултацията ще разберем.
За проходилката, каката ми  я сложих на 6, и нямахме никакъв проблем, на 8 м. вече ходеше нормално. Спомням си братовчетката ми, която никога не е слагана в проходилка, как проходи на пръсти и всички казваха че е от проходилката, ама доказвай че не е Simple Smile. Големият ми син пък отказа да стои в проходилка и си пълзеше на пода, дори и на двора, просто му обувах анцунгови долнища или поларини панталонки

# 147
Моят е 7 кг и го нося в слинг без проблем. Но има и това, че го нося от раждането и свиквам постепенно с тежестта, ако сега го слагам за пръв път,  може и да ми натежи Thinking

# 148
В слинг е много по-лесно, отколкото на ръце - тежестта е по-близо до тялото, а и се разпределя много по-равномерно. Имаме няколко вида, но за момента ние най-много се носим в това: http://www.ebay.com/itm/New-Front-Back-Baby-Newborn-Carrier-Infa … ADME:L:OC:DE:3160
Евтино е, лесно се слага, и сравнително проветриво от страни. Прилича много на кенгуру, но за разлика от него е по-добре за бебето (парчето между крачетата е по-широко и обхваща крачетата до коленцата, а не виси на чаталчето си, това намалява много риска от дисплазия и луксация), и за майката - крачетата не висят и не ги подритваш, центърът на тежестта е по-високо и кръстния колан помага за по-равномерно разпределяне.

# 149
И аз имам подобен слинг като кенгуру но бебка нещо не го харесва и плаче в него. А на мен ми е много удобен. Май са й къси крачетата и плата й стяга отстрани на бедрата Cry Смятам да изчакам да й пораснат крачетата и пак да пробвам с него.

Общи условия

Активация на акаунт