Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 336
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
  • гр.София
Да слагам си възглавница и между краката.ММ се шегува,че така съм се обградила с възглавници,че достъпа до мен е мн.труден  tooth В края на 5ти месец съм и съм качила 4 кг.,сега съм 51кг. Незнам,ако нещата са такива от сега,не ми се мисли по-нататък какво ще става,и май предложението ти за йога е добро..определено ще се поинтересувам.Благодаря

# 211
Момичета,имали ли сте главоболие в началото на бременноста? От няколко дни ме мъчи като днес сутринта беше просто ужасно #Cussing out

# 212
  • София
Да, в началото даже ме болеше с дни и аз чаках да ми мине. Но след един случай, дето ревах от болка, започнах да пия парацетамол или панадол при главоболие, когато е нетърпимо.

# 213
Ще стане ясно след няколко дни дали главоболието е симптом на бременност Simple Smile
А проблема с нетърпението го реших до някъде,дойдох на село,на гости и тук няма от къде да си купя тест  Mr. Green Mr. Green

# 214
  • София
Ооо, ама ти не знаеш дали си бременна! Аз мислех, че говориш за "началото" като за 2-3-ти месец. Толкова рано не съм имала главоболие, или ако съм имала, не съм го отдавала на бременност. Кога трябва да ти дойде?

# 215
Незнам,да. Трябва да ми дойде след 3 дни.И нали знаеш как е,симптоми колкото искаш,и като ми дойде изчезват  Mr. Green

# 216
  • София
Незнам,да. Трябва да ми дойде след 3 дни.И нали знаеш как е,симптоми колкото искаш,и като ми дойде изчезват  Mr. Green
Ооо, повярвай ми, много добре знам как е  Laughing. Особено първия и втория месец бях сигурна, че съм бременна, дори първия, ако не се лъжа, ми закъсня с 10 дни, а тестовете - отрицателни. След това спрях да си давам зор и да го мисля, докато не ми закъсня с няколко дни, но даже и на ММ не казах веднага, а след седмица закъснение. А той: "Спокойно, утре ще ти дойде". Все пак отиде да купи тест, който веднага отчете ясен положителен резултат.

# 217
Мария 13, аз ползвам възглавница за бременни и много ми се подобри съня, тя се слага и между краката и отстрани на корема, не мисля, че може да стане нещо на бебето като се допира възглавницата, много съм доволна от нея  Grinning.

# 218
Да слагам си възглавница и между краката.ММ се шегува,че така съм се обградила с възглавници,че достъпа до мен е мн.труден  tooth В края на 5ти месец съм и съм качила 4 кг.,сега съм 51кг. Незнам,ако нещата са такива от сега,не ми се мисли по-нататък какво ще става,и май предложението ти за йога е добро..определено ще се поинтересувам.Благодаря

Е, ти си слабичка. Ще свикнеш. Явно тази поза на спане ти е непривична и за това тялото ти реагира така. Опитай с йогата наистина. Може да се почувстваш по-добре  Grinning Не се притеснявай за възглавницата под корема. Естествено трябва да е по-тънка - или ако е възглавница за бременни да е по-приплесната на това място. Но ти ще усетиш, кое е комфортно и кое би могло да повдига корема прекалено много.

# 219
Днес цял следобед корема ми се е издул и ми е втвърден, и ме боли Sad От какво може да е това?

# 220
Може да е от много неща, от неходене в тоалетната, колит, може и контракции, но не се хващай в тях, аз конткракциите още много трудно ги различавам. Остри ли са болките и силни ли са, пий но-шпа за всеки случай.

# 221
Болките са в целия корем, не ниско долу като менструални. Дано да е колит нещо, ама си боли неприятно. Ще пия но шпа, дано да помогне.

# 222
По- добият вариант е папаверин. Аз с първата бременност пих но- шпа, но сега лекаря ми каза- папаверин.
Но-шпа може да доведе до изглаждане на шийката на матката, при папаверин няма такава опасност.
А действието им е идентично.

# 223
Да, но на мен много зле ми влияе този папаверин, ужасно почва да ми се гади и изобщо ми се проявяват всички странични ефекти от листовката Simple Smile Не съм прекалявала с но шпато, така че се надявам да не се стигне до там.
Интерсното е , че днес съм ходила до тоалетната , а и не съм яла нещо, което да ми провокира колит примерно. Дано да не са контракции, усещам нещо като дърпане от вътре и като дращене.

# 224
И при мен се проявяват абсолютно всички странични действия от папаверин.
Контракциите обикновено се усещат като стягане и тежест.

Общи условия

Активация на акаунт