Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 276
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Щом имаш един спонтанен аборт, почвай Утрогестана и хич недей се чуди. Той е прогестерон и може единствено и само да ти помогне, не и да навреди.
Но- шпа знаеш какво е,но все пак ползите са повече от вредите, така, че на твое място бих ги почнала веднага.
Аз почнах Утрогестан веднага след положителния тест, защото имах проблеми с първата бременност/ въпреки, че както виждаш от подписа тя завърши успешно/.
След още 2 седмици почнах и папаверин.
При първата бременност не пиех нищо първите дни и имах адски болки, чак тогава почнах Утрогестан и Но- шпа.
Но не смятам, че трябва да чакаш да възникне проблем, още повече , че имаш един аборт зад гърба си.

П.П. - За намесата в природата ще ти кажа, че при първата ми бременност изкървих, много сериозно и в продължение на 2 месеца, отлепи ми се плацентата и т.н и т.н Тогава един такъв доктор, който не щял да се меси в работите на природата ми каза , че е сигурно детето е увредено и  едва ли не вместо да рева, да съм благодарна, че природата ще ме отърве от гледане на болен човек цял живот.
Е, повярвай ми, родих живо, здраво и умно детенце, като слънчице е./ не щото е мое/ Grinning

# 316
Айде да си кажа и аз "мъката".Този месец(първи с опитите) изобщо не подходих сериозно,нищо не съм следила,че и какво смятах,какво правих..объркала съм явно и сметките,кога трябва да ми дойде.. Embarassed Embarassed
Та в крайна сметка трябва да ми дойде на 30 август.Гърдите ми бяха малко по-болезнени(явно около датата на Ову,и сега от два дни са доста твърди и чувствителни.Днес направих тест,отрицателен.Оставих го и чак след няколко часа го видях,тя контролната чертичка даже беше поизбеляла малко.Ама като се вгледах..ми то май има втора чертичка  newsm78 newsm78
Кога се е появила и има ли я въобще или си въобразявам,незнам Shocked
Утре ще направя със сутрешна урина,няма да издържа до закъснение аз  Mr. Green
Ами това е,споделих,дано не си въобразявам само и да не се разочаровам  Simple Smile

# 317
И аз мисля, още повече и лекарят ти го е предписал, започвай утрогестан. Утрогестанът е прогестеронов препарат, т.е. протектор на бременността. Подпомага лигавицата (ендометриума) да храни и задържи бременността. Обикновено лекарите го предписват да се приема до образуването на плацентата (12-14 г.с.). Също така успокоява/отпуска стените на матката. Но шпа - отново за отпускане стените на матката.

Сигурно повече от половината бременни са пили или пият утрогестан, а всяка пие но шпа.

# 318
Оф, все още вярвам, че съм в състояние да бременея без употреба на задържащи химии. Първи и единствен спонтанен не дава основание да се считаq че и следващите бременности ще са такива (така поне ми каза АГто, че първа бременност често завършва така). Струва ми се, че лекарите се презастраховат с тези лекарства. Дано да съм права и да не ми се налага някога пак да ги вземам. Благодаря ви за мненията!  Peace

# 319
pokita, в крайна сметка решението и отговорността дали ще взимаш лекарствата са изцяло твои. Никой не може да предвиди как ще се развие бременността ти този път.

# 320
Писана, ако на теста за бременност се е появила още една чертичка след няколко часа, това не е доказателство за бременност, а по-скоро страничен ефект от дългия престой. Затова се препоръчва тестът да се интерпретира в рамките на 3-4 минути от момента, в който е влязъл в досег с урината.

# 321
Аз като видях една чертичка и го оставих,незнам втората кога точно се е появила Simple Smile
Ама ще поживеем,ще видим Peace

# 322
pokita, аз също бих си взела медикаментите, които са ти изписали, не бих рискувала, а това, че често първите бременности завършват с аборт не мога и не искам да се съглася, аз лично не познавам хора с аборт, само от форума знам, друго аз като чаках 5 години това бебе не искам да си мисля такива неща, на мен ми е първа бременност.
Писана, защо не направиш втори тест и този път да гледаш кога ще се появят чертите.

# 323
pokita, аз също бих си взела медикаментите, които са ти изписали, не бих рискувала, а това, че често първите бременности завършват с аборт не мога и не искам да се съглася, аз лично не познавам хора с аборт, само от форума знам, друго аз като чаках 5 години това бебе не искам да си мисля такива неща, на мен ми е първа бременност.
Нищо не са ми изписали към настоящия момент, изписаха ми ги когато имах пробрем и ми казаха някой ден като видя две чертички да ги започвам. Именно това ми се струва несериозно - да се вземат лекарства, без да са направени изследвания, дали са необходими. Все още не мога да се добера до гинеколога, за да ме прегледа, да ми види ЧХГто (предполагам че това трябва да се гледа, за да се изпишат допълнително хормони) и да каже какво да правя.
Това, че ти не познаваш "хора с аборт" не е представително. Не всеки споделя такова преживяване. На мен лекарят ми каза, че при първото оплождане е често срещано явление. Може и да не е, надявам се при теб всичко да е наред. Ако приемем, че има такава статистика, ти ще започнеш ли да вземаш хормони превантивно?

# 324
Нищо не са ми изписали към настоящия момент, изписаха ми ги когато имах пробрем и ми казаха някой ден като видя две чертички да ги започвам. Именно това ми се струва несериозно - да се вземат лекарства, без да са направени изследвания, дали са необходими. Все още не мога да се добера до гинеколога, за да ме прегледа, да ми види ЧХГто (предполагам че това трябва да се гледа, за да се изпишат допълнително хормони) и да каже какво да правя.
Това, че ти не познаваш "хора с аборт" не е представително. Не всеки споделя такова преживяване. На мен лекарят ми каза, че при първото оплождане е често срещано явление. Може и да не е, надявам се при теб всичко да е наред. Ако приемем, че има такава статистика, ти ще започнеш ли да вземаш хормони превантивно?

б-ЧХГ и прогестеронов препарат, какъвто е утрогестанът, са два независими един от друг показателя. В предния си пост се опитах да ти обясня защо се изписва.

Всички, които ти отговорихме, го направихме, защото помислихме, че ни питаш и имаш нужда от съвет, още повече, че и лекар ти е назначил терапия.

Щом имаш мнение по въпроса и отказваш да правиш каквото и да е, остави на природата и не искай съвети.  Peace

# 325
Да, подкрепям поста на Бебе дж. Аз бих взела превантивно, да, ако съм имала такъв проблем, сега също вземам лекарства превантивно, защото лекарят ми е казал, че е по-добре.

# 326
  • Варна
Да, подкрепям поста на Бебе дж. Аз бих взела превантивно, да, ако съм имала такъв проблем, сега също вземам лекарства превантивно, защото лекарят ми е казал, че е по-добре.

Да, но наистина е идиотско да се назначава лечение без да има проблем, без никаква причина. тези лекарства все пак не са съвсем безвредни. С което обаче не давам съвет да не се ползват лекарствата, това може да реши единствено бъдещата майка и то след като се консултира с лекар.

# 327
б-ЧХГ и прогестеронов препарат, какъвто е утрогестанът, са два независими един от друг показателя. В предния си пост се опитах да ти обясня защо се изписва.
Аз мислех, че естествено произведеният хормон има същата функция... 
Всички, които ти отговорихме, го направихме, защото помислихме, че ни питаш и имаш нужда от съвет, още повече, че и лекар ти е назначил терапия.
Щом имаш мнение по въпроса и отказваш да правиш каквото и да е, остави на природата и не искай съвети.  Peace
Разбира се, че имам мнение и отказвам да правя каквото и да е, както и се интересувам от вашите мнения. Чудех се доколко се случва и дали е редно да се вземат тези лекарства ей така за профилактика (без проявени симптоми за конкретния случай). Струва ми се, че се препоръчват масово, но дали се вземат толкова масово без нужда  Thinking В САЩ ако не греша не правят нищо "задържащо" дори при симптоми, а тук и без симптоми за всеки случай. Здравият организъм би трябвало сам да може да си задържи каквото трябва.  Peace Благодаря ви за дискусията.   bouquet

# 328
Както си решиш, надявам се, че всичко ще е наред  Hug

# 329
Аз лично pokita бих отишла на лекар, имайки предвид, че съм получила преди това аборт и да поискам мнение на лекар нужно ли е да пия тези медикаменти. Това не е профилактика, а превантивна мярка след предишна неуспешна бременност. ТЪова си е мое мнение. Както и си мисля, че докторът, казал ти, че често се случва първа бременност да завърши с аборт, просто е искал да те успокои, защото си здрава жена, която не бива да се отчайва, но просто понякога се случват такива неприятни неща. Ти обаче си гледай здравето и се следи. Имай предвид, че химията и намесата в работата на природата са спасили не едно и две деца и майките им. всичко хубаво ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт