Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 385
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Момичета,и аз нещо не мога да ги оправя тези седмици.Последният ми МЦ беше на 01.06,според мен съм в 11 седмица,а доки каза 12-ста newsm78

# 91
Завъриена 11та, започнала си 12тата преди 2 дни. Значи си в 12та.

# 92
  • Пловдив
Благодаря ти Hug
Може ли линк към сайта в който мога да проверявам  Hug

# 93
Към Феята и други трениращи: Simple Smile според вас с ходене, примерно 5-7 км на ден, може ли да се намали целулита или да изчезне? 3 месеца общо взето лежах и ядях и ми се образува целулит. Само че не ми се правят упражнение, само с ходене мога ли да постигна нещо? Вие как сте?

# 94
  • София

-True Blue- аз не съм от трениращите,но въпреки че съм с рискова бременност, не съм седнала на задника,ни легнала, с малко дете съм и всеки ден сме по разходки,благодарение на това съм супер, не съм качила нищо, никаква промяна освен на корем, така че от моя гледна точка и ходенето си е ок за поддържане на форма. Peace

# 95
Трю, храни се правилно (почти никакви бързи захари, много зеленчуци и плодове, бобови, кълнове и пр), движи се колкото можеш, а след раждането ще се бориш с целулита. Не го мисли сега, особено ако не си спортувала активно преди бременността.

# 96
Благодаря ти Hug
Може ли линк към сайта в който мога да проверявам  Hug

Най удобно излиза в календара на зачатие. Когато отбележиш бременност, той ти смята седмици и дни. Иначе чета калкулатора в мама и бебе. Напиши в гугъл, ще ти излезе. Блазе т, че си вече в 12та седмица.

Към Феята и други трениращи: Simple Smile според вас с ходене, примерно 5-7 км на ден, може ли да се намали целулита или да изчезне? 3 месеца общо взето лежах и ядях и ми се образува целулит. Само че не ми се правят упражнение, само с ходене мога ли да постигна нещо? Вие как сте?

Ходенето е мн полезно и за раждането. Така че ако си добре, ходи. Тези дни попаднах на една диета за бременни. 5 хранения, две са свежи, неограничени салати, два плода на ден, месо, млечни, варивА - всичко е застъпено, без пържено и сладко.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 05:38 от Botten Mary

# 97
МОже ли да я споделиш цялата?

# 98
Ето я - http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/

На мен ми звучи разумно и здравословно. Друг е въпросът, че аз не бих могла да спазвам диета. Слаби са ми ангелите.

# 99
Момичета,и аз нещо не мога да ги оправя тези седмици.Последният ми МЦ беше на 01.06,според мен съм в 11 седмица,а доки каза 12-ста newsm78

Ако ПРМ е била на 01.06. към днешна дата си 11+3 г.с.

Да не би по ехографски изследвания да си 12 г.с. Почти винаги има разминаване в седмиците по ПРМ и по ехографски измервания. Разлики от около 2 седмици се считат за нормални.

# 100
11г.с +3дни си е точно 12 г.с, лекарите така казват и моят така го изчислява, станеш ли тук по лентичката 11 г.с вече си почнала 12 г.с

# 101

Ако ПРМ е била на 01.06. към днешна дата си 11+3 г.с.

Да не би по ехографски изследвания да си 12 г.с. Почти винаги има разминаване в седмиците по ПРМ и по ехографски измервания. Разлики от около 2 седмици се считат за нормални.

И аз да попитам и дано да мога да обесня че да ме разберете  Wink
Последният ми цикъл е 20.05 .  Тази седмица на 24-ти съм на първа ФМ . Би трябвало да съм в 13 г.с , но досега винаги на ехографа доктора ми е казвал че вървя напред с 6 дни.

Кои г. с се взимат предвид , според последната дата на МЦ или според ехографските изследвания.

Притеснявам  за първата ФМ - да не се окаже че съм 14 г.с и да е късно за изследването.

# 102
A защо ще е късно, ако си в 14 г.с.?

# 103
По принцип се взема датата на ПМЦ, по ехограф не винаги е точно, зависи как е застанало бебето, може да е по-едро или дребно и т.н

# 104
A защо ще е късно, ако си в 14 г.с.?

Защото навсякъде чета , че се прави между 12-14 г.с , но най добре в 13 г.с.
И като всяка психясала бременна , искам да е в 13 г.с   Wink

Общи условия

Активация на акаунт