Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 379
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Момичета,и аз нещо не мога да ги оправя тези седмици.Последният ми МЦ беше на 01.06,според мен съм в 11 седмица,а доки каза 12-ста newsm78

Ако ПРМ е била на 01.06. към днешна дата си 11+3 г.с.

Да не би по ехографски изследвания да си 12 г.с. Почти винаги има разминаване в седмиците по ПРМ и по ехографски измервания. Разлики от около 2 седмици се считат за нормални.
И  аз го изчислявам 11+3,но на ехографа излиза 12..Очевидно няма да мога да ги оправя Grinning

Аз пуснах вчера БХС - в 12 седмица Peace Утре ще имам резултат.

# 106
armira, изчисляването на г.с. е лесно, като това на колко години си. Когато си навършила 23 години и са минали 2 месеца от рождения ти ден ти не казваш, че си на 24 години, а казваш, че си на 23.

Така че от 11+1 г.с. до 12+0 г.с. ти си в 11 седмица и колко дни. Дванадесета седмица започва от 12+1 г.с. до 13+0 г.с.; тринадесета седмица - от 13+1 г.с. до 14+0 г.с. и т.н.

Дано да съм била ясна.   bouquet

А ехографа определя възрастта на фетуса (плода) според измерванията, които е направил лекаря. Неточно измерване, още повече в такъв малък срок от бременността, може да ти даде големи отклонения от действителната гестационна възраст. Затова ти бях писала, разлика м/у действителна и измерена по ехограф възраст почти винаги има и се приема за нормално. Ти си брой седмиците по ПРМ.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 14:19 от bebe dj

# 107
Момичета,и аз нещо не мога да ги оправя тези седмици.Последният ми МЦ беше на 01.06,според мен съм в 11 седмица,а доки каза 12-ста newsm78

Моят последен МЦ също беше на 01.06 вчера бях при лекарката, която ми каза, че съм в 11 г.с. но сега като се замислих потърсих калкулатор в интернет и резултатите са - два ми показват 12 г.с., а 1 - 11 г.с............

# 108
Marissa_ ,когато си 11г.с.3д означава,че вече си в 12г.с.Аз съм 26г.с.1д и съм 27 г.с. защото вече съм влезнала в нея и в момента я карам.Не знам дали стана ясно. Simple Smile

# 109
Marissa_ ,когато си 11г.с.3д означава,че вече си в 12г.с.Аз съм 26г.с.1д и съм 27 г.с. защото вече съм влезнала в нея и в момента я карам.Не знам дали стана ясно. Simple Smile
Да, и аз това написах по-рано и гинеколозите така го изчисляват, а накрая като си 39 г.с и 2 дни например си в 40 г.с, която е последна и свършва с деня на термина, по логиката на бебе дж  излизат 41 г.с. Абе всеки да си го смята, тук ще излязат много спорове май, на мен така ми го обясни АГ-то и аз съм направила в една тетрадка за всяка седмица и дата и излиза точно до термин  Grinning

# 110
kadrova4kata няма място за спор,варианта за смятане е само един.Видях,че назад и ти си го написала правилно.  Peace На мен също ми отне време докато разбера точно как се изчислява и това само заради ФМ.Иначе няма значение точно в коя седмица си,като дойде време всички ще родим.  Crazy

# 111
  • Шумен
Мами, искам да попитам дали на някоя са намирали бактерии в урината и ако някоя е запозната по въпроса да ми каже дали е нещо за което трябва сериозно да се притеснявам.  newsm78

# 112
Изследването на стерилна урина ли е?

# 113
  • Шумен
Ами да вземаха ми кръв и урина и бях яла само малко кисело мляко, че да не премалея сутринта.

# 114
  • София
За да си спокойна,пусни утре нова урина без да си яла и пила нищо. Пишкай в чашка у вас и после яж.

# 115
kadrova4kata няма място за спор,варианта за смятане е само един.Видях,че назад и ти си го написала правилно.  Peace На мен също ми отне време докато разбера точно как се изчислява и това само заради ФМ.Иначе няма значение точно в коя седмица си,като дойде време всички ще родим.  Crazy
Да, така е, но понеже не всички са съгласни затова го казах това за спора, за мен си е верен нашият начин, още повече, че до дата на термин излиза, аз всичко съм си сметнала  Grinning Grinning имам професионално изкривяване - счетоводител, обичам всичко да ми е сметнато и подредено  Grinning Joy Joy
А за бактериите, ако наистина има, трябва да се лекуват, не е хубаво да има, най-често изписват антибиотици за тях.

# 116
  • Шумен
Мойта док ми изписа Цистостоп Рапид и сега ще ги пия 5 дни и в понеделник имам час за нефролог да ми гледа бъбреците и пак ще пусна урина за изследване. Дано всичко да е наред.

# 117
11-12 г.с.....до 40 има време все ще ги оправя тези седмици...уж ми е ясно, но не успявам да ги следя май май. Когато ме питат в коя седмица съм започва едно мисленее смятанее и т.н. Днес ходих вземаха ми кръв, урина ще видим какво ще стане. Момичета някоя от вас развила ли е радикулит по време на бременността? Имам ужасни болки тръгващи от седалището, та чак до пръстите.. От днес започнах прием на LYRICA и Profenid. Дано премине по - скоро. Приятен ден Ви желая, мамчета   bouquet

# 118
Здравейте!
От 3 дни знам,че съм бременна.Попринцип си е напълно нормално за мен.Обичам човека до себе си,от 10 години сме заедно и от 3 живеем заедно.Говорили сме си за деца,но аз все казвах,че има време.Сега съм малко изненадана и не очаквах да стане така.Не мога да кажа,че не е планувано или нежелано.Проблема е,че съм много объркана и уплашена.Не мога да си го представя дори.Вечер рева и си мисля,че не съм готова за това,сутрин се опитвам да приема тази мисъл.Обвинявам се,че съм егоист след като разсъждавам така и ми минава само мисълта да го махна.
Нормално ли е да се чувствам толкова объркана?Не знам какво искам!

# 119
elito_ , мисля че е съвсем нормално. Аз също доста си поревах, блъсках си главата какво ще правим, но само при мисълта за малкото човече всичко отмина. Не, че сега не се притеснявам и не си поплаквам от време на време, но с времето свикваш с мисълта и се чувстваш по - добре. Лично аз мисля, че докато не дойде момента на раждането и срещата с бебо винаги ще има притеснения от най - различно естество. Всичко отминава.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт