Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 250
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
  • гр.София
За предна плацента ли става въпрос???Ако да,наистина с предна плацента по-трудно се усеща бебо,отколкото ако плацентата е задна  Peace
И пак всичко е индивидуално.

# 391
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=4444
намерих една статия, по-скоро пише, че по-късно се усеща на предната стена като е плацентата и по форуми открих това, което аз знам, но там не е сигурен източник

# 392
Моя личен опит показва друго  newsm78 , а и намирам доста повече логика, ако бебето е прилепено по предната стена. Сигурно е строго индивидуално, но все пак....

# 393
  • гр.София
Маги,става въпрос че когато плацентата е предна,стои между бебо и коремната стена,един вид като финна преграда(незнам и аз как да се изразя) и бебчето се усеща,когато стане малко по-голямо  Peace

# 394
Аз съм с предна плацента, първа бременност. Усетих бебето в 17+5 г.с., което си е рано и оттогава си го усещам редовно.

Така че не винаги нещата са такива, каквито ги описват.

# 395
МНого други неща имат значение, не само плацентата.  Peace Сега с второто съм с малко води и предна плацента. Ами той корема ми е само бебе и като се разшава и супер силно го усещам и дори болезнено. В никакъв случай немога да спя, ако то не спинка Simple Smile  Добре, `че си напасваме и вечер през повечето време спи... Сутрин аз като се събудя и след 5 мин и то се разбужда. Нагласили сме режима, ама понякога( като сега) не мигвам... Whistling
Така че по мое мнение плацентата може би играе последна роля, първо са мазнини по коремната стена,  количество на околоплодни води и т.н.

# 396
Е, да сигурно си права, аз съм си по-пълничка и може и затова, а по принцип аз усетих движения доста рано, но просто не ги усещам силно или пък аз очаквам да е силно, а си е нормално, не знам нямам база за сравнение, може би при следваща бременност по-ще разбирам  Laughing Laughing. Лек ден момичета и само хубави емоции  Hug  bouquet

# 397
Аз съм слаба, но много леко усещах движението на сина ми, такива силни ритници, за които някои говорят не съм усещала. М оже би моят праг на търпимост е висок, иначе го усетих в 13 седмица, сега второто също го усетих по това време, единични движения, разбира се.

# 398
Друго, което съм забелязала още от 11- 12 г.с. е пулсацията на сърцето на бебето, толкова ясно се вижда като легнеш по гръб, сякаш корема подскача.

# 399
  • София
Първото пърхане беше 13.4, а първо ритниче 19.1 седмица. Не мога да преценя точно колко са силни, но често се случва да подскоча от ритниче.  Въобще силна девойка Simple Smile
Първа бременност ми е, със задна висока плацента, ако има значение,

# 400
Има една зависимост, която наблюдавам сред близки и познати. Всички, които по време на бременността споделяха, че бебетата много и силно ритат, после имаха изключително кротки бебета- спи, яде, не реве, не беснее.
Обратното, такива като мен, които все нищо не усещаха, след раждането ни се разказа играта- ревящи, буйни и много активни бебета.
Знам, че няма логична връзка, но личните ми наблюдения са такива.

# 401
Елена, недей така, че това означава, че и моето ще е ревящо и буйно, аз иначе усетих бебчето в 15 г.с някъде за пръв път.

# 402
Ха-ха, не се знае, моето са от типа " бабешки вещерства" на база приятелски разкази/ къде хвалби, къде оплаквания/, не мога да претендирам за достоверност. Laughing
Ама всяка, която се оплакваше, че цял ден и нощ я рита бебето , после имаше кротичко бебе.
И обратното, там аз съм доказателството, но няма да ви разказвам случки от ежедневието на сина ми като малък, да не ви взимам страха. Mr. Green
Обаче за сметка на това, ревящите бебета като поотраснат стават много добри деца, при тях липсва бебешки пубертет, удряне на другарчета и повечето други детски неволи.
Всички ми го казваха , когато сина ми беше бебе, но все не го вярвах, докато не стана на 3.
Проблемите ми с него бяха само в бебешкия период, после- край.

# 403
  • Варна
Има една зависимост, която наблюдавам сред близки и познати. Всички, които по време на бременността споделяха, че бебетата много и силно ритат, после имаха изключително кротки бебета- спи, яде, не реве, не беснее.
Обратното, такива като мен, които все нищо не усещаха, след раждането ни се разказа играта- ревящи, буйни и много активни бебета.

Тц, моите наблюдения са противоположни. Laughing

# 404

Тц, моите наблюдения са противоположни. Laughing
Съгласна съм с Хексе Wink Докато бях бременна малкия много и често риташе, а сега е доста буйно и палаво дете, за 5 минути не се спира. До 6-7 месец беше много кротко бебе, само ядеше и спеше, сега обаче е лошотийка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт