Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 179
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Bimba-Timba, виж къде ти е бебето в лентичката - в четвърти месец си. Laughing

Е, това го видях, разбира се  Laughing ... ама там са календарни...

А, хора, мен ме сърби понякога около пъпчето, чак ми иде да бръкна в него да се почеша... Това от какво може да е? Споменаха ми, че можело да е от "играта на бебето с пъпната връв" - вярно ли?  Heart Eyes

# 526
  • Варна
Ами календарни са, теб какво те притеснява? Или смяташ в лунарни (10*4 седмици) или в календарни. Точно в 4-ти си. Най-коректно според мен се смята (и тази лентичка го смята така) като месеците са 8*31 дни + 1 (деветият)*32. Така всички месеци са с равен брой дни и няма значение календарният брой дни на конкретния месец.

# 527
Как ще си играе бебето с пъпа на майката? Неговата пъпна връв не е свързана с пъпа на майката. Още повече бебето е в матката, не се разхожда свободно из вътрешностите , все едно да си играе с червата на майката.

# 528
Как ще си играе бебето с пъпа на майката? Неговата пъпна връв не е свързана с пъпа на майката. Още повече бебето е в матката, не се разхожда свободно из вътрешностите , все едно да си играе с червата на майката.

Е, точно този въпрос бях повдигнала, по точно същия начин, със същите обяснения, пред 2 приятелки и те казаха "как да не е свързана пъпната връв с пъпа на майката.. нали затова е пъпна връв".. то реално е свързана с пъпчето на бебето, но казах "добре, може аз да съм в грешка"...

# 529

Е, точно този въпрос бях повдигнала, по точно същия начин, със същите обяснения, пред 2 приятелки и те казаха "как да не е свързана пъпната връв с пъпа на майката.. нали затова е пъпна връв".. то реално е свързана с пъпчето на бебето, но казах "добре, може аз да съм в грешка"...
Не си в грешка, убедена съм, въпреки, че не мога да открия в момента инфо точно за това.
Пъпната връв на бебето е свързана с плацентата на майката, която пък плацента е прикрепена към стената на матката.

# 530

Не си в грешка, убедена съм, въпреки, че не мога да открия в момента инфо точно за това.
Пъпната връв на бебето е свързана с плацентата на майката, която пък плацента е прикрепена към стената на матката.

Да, това е обяснение, което дори е навсякъде в интернет пространството, когато стане дума за зачатие и бременност. Те всъщност го обясняват с преминаването на хранителните вещества през пъпната връв, т.е. от някъде трябва да "пристигат" тези хранителни в-ва, а изхождат от това, че те достигат до коремната кухина, стомаха, а не до матката, но в крайна сметка, реално, всички хран. в-ва се усвояват от целия организъм на жената и в последствие и от плода.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 21:22 от Bimba-Timba

# 531
  • Варна
Цитат
Те всъщност го обясняват с преминаването на хранителните вещества през пъпната връв, т.е. от някъде трябва да "пристигат" тези хранителни в-ва, а изхождат от това, че те достигат до коремната кухина, стомаха, а не до матката
И какво от това, не вдянах това какво общо има с пъпа на майката - оттам ли пристигат хранителните вещества Joy

# 532
  • гр.София
здравейте момичета намазах се с децко олио джонсън и ми излязоха червени точици и много ме сърби на някоя от вас случвало ли ви се е  с какво да се намажа да не ме сърби дали е опастно за бебето
Провери срока на годност,дали случайно не е минал....ако си го отворила например преди 1 год,и сега си го доизползваш,най-вероятно срока е минал,защото повечето козметика има срок на годност 12м.след отваряне.Ако ли не,може кожата ти сега да е чувствителна към някоя съставка в олиото,отмий го,ако не си го направила де.По цялото ли тяло ти излязоха тези пъпчици?Нада ли е опасно за бебето  Peace

# 533
Цитат
Те всъщност го обясняват с преминаването на хранителните вещества през пъпната връв, т.е. от някъде трябва да "пристигат" тези хранителни в-ва, а изхождат от това, че те достигат до коремната кухина, стомаха, а не до матката
И какво от това, не вдянах това какво общо има с пъпа на майката - оттам ли пристигат хранителните вещества Joy

Ми, явно ТЕ така си го обясняват. Иначе не виждам за какво смятат, че пъпната връв е от пъпчето на майката, та до пъпа на бебето, понеже казваха "много ясно, че е свързано с пъпа на майката, нали чрез пъпната връв се изхранва плода".

# 534
Добро утро момичета излезнаха ми обриви от олиото на джонсън с  какво да се мажа да се махнат че много ме сърби опасно ли е за бебчо

# 535
Момичета, забранена ли е ноктопластиката по време на бременност?

# 536
sunny, най-вероятно си получила алергия. Продуктите на Джонсън много често дават алергични реакции. Не е опасно за бебето. Обади се на лекар, за да ти каже с какво да се намажеш или да пиеш.

Bibi, и защо да е опасна ноктопластиката? Не се втелясвайте и не робувайте на бабини дивитини!

# 537
  • София
Момичета, забранена ли е ноктопластиката по време на бременност?

Поставянето и свалянето на ноктопластика е свързано с използването на силни химикали. Не е препоръчително по време на бременност.

# 538
обадих се каза ми алергозан ама няма никакъв ефект

# 539
Тези химикали влияят локално, не навлизат в кръвообращението, няма връзка с плода. По същата логика ще кажеш, че и боята за коса е забранена.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт