Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 178
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Момичета, забранена ли е ноктопластиката по време на бременност?

Не е препоръчителна. Аз когато забременях бях с ноктопластика и много съжалявам, чак към 4-5 месец разбрах какви съставки има и от тогава не съм си слагала нищо  Sad. Това, което намерих като информация в чуждите сайтове е, че съдържа етил ацетат и  метилметакрилат (ethyl methacrylate), които ги дават много вредни, потърси малко информация в гуугъл и ще намериш интересни статии. Сравняват ги с наркотици. Изследвания върху хора не са правени, но при мишки се наблюдават малформации и вродени дефекти

# 541
  • в огледалото на живота
Тези химикали влияят локално, не навлизат в кръвообращението, няма връзка с плода. По същата логика ще кажеш, че и боята за коса е забранена.  Laughing
Доколко е вредна боята незнам,но със сигурност не е препоръчително да се прави нокотопластика в такъв етап.
Вредни химикали се повлияват не само чрез кръвообращението,ами и чрез изпарението  Peace
Отложи я за по късен етап,ако вече не си с нея разбира се  Hug

# 542
  • София
Аз когато съм забременяла съм била с ноктопластика и я свалих някъде в 7-мия, 8-мия. Боядисвах се 2-3 пъти, последният беше 4 дни преди да се роди, за да не съм с огромни корени на снимките от изписването.

# 543
 В такъв случай маски за коса правите ли си по време на бременност? newsm78 Току що  за първи път, откакто съм бременна си сложих ампула ботокс за коса  и маска. Shocked Тези химии биха ли повлияли на този етап от бременността?
 Иначе не съм се боядисвала, откакто разбрах, че съм бременна ...заради многото противоречиви мнения по въпроса. #Crazy

# 544
Аз когато съм забременяла съм била с ноктопластика и я свалих някъде в 7-мия, 8-мия. Боядисвах се 2-3 пъти, последният беше 4 дни преди да се роди, за да не съм с огромни корени на снимките от изписването.
Значи си била с ноктопластика през цялата бременност. За боядисването съм сигурна, че не е вредно, защото се боядисвах с миналата бременност и детето ми се роди живо и здраво.

# 545
В такъв случай маски за коса правите ли си по време на бременност? newsm78

.... Не разбирам защо въобще го има въпроса. Ако опира до химията, защо не правиш маски от натурални продукти, а не химии.
Колкото за боядисването. Вече се боядисах 2 пъти и на 22-ри на прегледа ми казаха, че всичко на този етап е перфектно - с мен, с детето, с плацентата.

# 546
  • Варна
В такъв случай маски за коса правите ли си по време на бременност? newsm78 Току що  за първи път, откакто съм бременна си сложих ампула ботокс за коса  и маска. Shocked Тези химии биха ли повлияли на този етап от бременността?
 Иначе не съм се боядисвала, откакто разбрах, че съм бременна ...заради многото противоречиви мнения по въпроса. #Crazy

Какъв е този ботокс за коса? Ботоксът е токсин, но с каква цел се слага на косата?

# 547
  • в огледалото на живота

Какъв е този ботокс за коса? Ботоксът е токсин, но с каква цел се слага на косата?
Предполагам от подобен тип маски става дума:
Скрит текст:

# 548
В такъв случай маски за коса правите ли си по време на бременност? newsm78

.... Не разбирам защо въобще го има въпроса.
  Направих  паралел между химията излъчвана от ноктопластиката и тази, която попива в скалпа от маските за коса. Затова го има въпроса! Mr. Green
 Ботокса за коса не  е точно ботокс, по - скоро е филър продукт с "ботокс" ефект:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=720593.msg25322921#msg25322921

# 549
  • Варна
Аха, нищо общо с ботокса и с ефекта му. Laughing
Отдъхнах си.. Не си слагайте ботокс ако сте бременни. Peace

# 550
Аз знам, че има много противоречиви мнения, но всеки си решава, аз не се боядисвам, дори лак на ръцете спрях да си слагам, просто така ми дойде от вътре  Grinning

# 551
  • UK
Аз знам, че има много противоречиви мнения, но всеки си решава, аз не се боядисвам, дори лак на ръцете спрях да си слагам, просто така ми дойде от вътре  Grinning

И аз така  Crazy

# 552
  • гр.София
Нито ноктопластиката,нито маските и ампулите за коса могат да навредят на плода!Работя в салон за красота,в нов квартал,в който по стечение на обстоятелствата живеят предимно млади семейства.Клиентките ни са млади майки или са бременни,нито една не е спряла да си прави ноктопластика,нито процедури за коса от всякакво естество  Peace

# 553
  • Варна
Нито ноктопластиката,нито маските и ампулите за коса могат да навредят на плода!Работя в салон за красота,в нов квартал,в който по стечение на обстоятелствата живеят предимно млади семейства.Клиентките ни са млади майки или са бременни,нито една не е спряла да си прави ноктопластика,нито процедури за коса от всякакво естество  Peace

Това че не са спрели, би трябвало да ни убеди в безвредността ли?

# 554
  • гр.София
За каква безвредност говориш първо???Защото и да не си бременна,боята ще изсуши косата ти и ще я направи по увредена,ако е слаб косъма,ноктопластиката и без да си бременна,ще изтощи ноктите ти и при по-дълга подрдръжка,ще ги изтъни,НО съм убедена,че са безвредни за плода,абсурдно е да се говори,че нещо такова може да доведе някакви последици за бебето в корема,а пък да не говорим за малформации,както беше писал някой по-горе,каквито имало върху животните  Peace

Общи условия

Активация на акаунт