Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 177
  • 769
  •   2
Отговори
# 555
Mariq13, също съм на мнение, че нито ноктопластиката, нито боята за коса или лакът за нокти биха били вредни за плода. Постригвам се, боядисвам се и се лакирам и не смятам да заприличвам на бурен в главата.

Разбрах, че има хора, които робуват на безпочвен фолклор и ако ги питаш защо нещо пречи на бременността, смислен и обоснован отговор няма да могат да ти дадат, още повече хора, живеещи в по-малките населени места. По тази причина всеки нека да прави каквото си иска, само да не пише безпочвени щуротии във форума.

ПС: в 4 клас се учи как се усвояват хранителните вещества от организма, съответно как майчиния организъм храни плода. "Пъп - пъпна връв" връзката в природата не е позната!

# 556
  • Варна

ПС: в 4 клас се учи как се усвояват хранителните вещества от организма, съответно как майчиния организъм храни плода. "Пъп - пъпна връв" връзката в природата не е позната!

Каква връзка в природата не е позната?  Thinking Пъпната връв след като се среже се получава пъпа на бебето.

Относно безвредността на химиите в козметичните продукти не смятам че става въпрос само за фолклор. Няма категорично мнение по въпроса, зависи от съставките на съответните продукти.

# 557

Каква връзка в природата не е позната?  Thinking Пъпната връв след като се среже се получава пъпа на бебето.

Относно безвредността на химиите в козметичните продукти не смятам че става въпрос само за фолклор. Няма категорично мнение по въпроса, зависи от съставките на съответните продукти.

Преди няколко страници се коментираше, че пъпът на майката е свързан с пъпната връв на бебето и оттам то се храни или нещо подобно.

Мъжът ми е лекар, смяташ ли, че ако има и минимален риск да навредя на бебето, ще го допусне?!

# 558
  • Варна

Мъжът ми е лекар, смяташ ли, че ако има и минимален риск да навредя на бебето, ще го допусне?!

Т.е. мъжът ти е прочел съставките на продуктите ти е казал, че няма проблем. Или по принцип е казал, че няма проблем с никои продукти?

# 559
Не обичам да се обяснявам излишно, а и темата е "... - бързи въпроси и отговори".  Peace

Който иска да не се боядисва, който иска да не се лакира, а който иска и да не се къпе.

# 560
  • Варна
Е, твоя воля.  Peace

# 561
Естествено, че има вредни химикали в козметичните продукти. Не си ли спомняте миналата година колко се говореше за съставка / не помня коя беше точно, но помня, че я открих в съдържанието на доста неща, които ползвам ежедневно/, причиняваща рак? Сетих се - парабени.
Никой не отрича козметиката, но не бива и да се хвърляш на всяко нещо, което е стигнало до търговската мрежа. Има био- продукти, например, които се предполага, че са безвредни.
На мен лично не ми пречи за няколко месеца да се лиша от ноктопластика или стандартния лак за коса/ замених го с био продукт със същото действие, вярно по-скъп е , но си струва/.
Въобще не мисля, че ноктите или цвета на косата ме правят по- красива и поддържана.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 16:32 от Анонимен

# 562
Да, аз като не се боядисвам, не значи, че не съм поддържана, още повече, че аз съм се боядисвала само като експеримети, никога редовно, т.е так или иначе не се боядисвам, а за лака сега даже ноктите ми са много хубави, здрави са и са като естествен френски маникюр, мисля, че и без грим изглеждам добре, така че, това не означава, че не се грижа за външния си вид, а за къпането вече е заяждане  Laughing Laughing

# 563
  • София
Ако се боядисваш експериментално няма проблем да си си небоядисана 9 или 99 месеца. Аз съм със светло кестеняв естествен цвят, но се боядисвам златисто руса и на фона на този цвят корените ми изглеждат катранено черни, което си е наистина грозно. А за ноктите някак твърде далечна ми се струва връзката. Помня, че след като махнах ноктопластиката се лакирах с тъмно червен лак и когато решихме секциото от днес за утре не можах да си го изтрия хубаво, а казват, че заради упойката ноктите трябва да са чисти.

# 564

Преди няколко страници се коментираше, че пъпът на майката е свързан с пъпната връв на бебето и оттам то се храни или нещо подобно.

Не, обясняваше се, че НЕ Е свързан. Че "пъпна връв" наименованието идва от това, че тази "корда" свързва маточната стена с пъпчето на бебето, а не пъпчето на бебето с пъпчето на майката. Но някои жени така го мислят и по-специално аз имах такива 2 познати и им обяснявах това, че пъпа на майката не е свързан с пъпа на бебето, но после бях млъкнала, защото викам може аз да съм невежата, а не те (така е, когато нямам достатъчно увереност в знанията си - моя грешка) ..  Peace

# 565
  • Пловдив
Дами,дали не е редно да се обърна към диетолог? Преди няколко страници споделих,че не ям кой знае какво ,а качвам килограми Tired В момента съм 14 г.с и съм 5 кг отгоре.Дрехите ми стават ,но кантара за тези седмици ме безпокои.Според вас добра ли е идеята за диетолог?

# 566
  • София
Армира, чак пък диетолог, не мисля, че ще ти каже нещо, което не знаеш.Rolling Eyes

Наблегни на протеини и зеленчуци, повече разходки, докато е хубаво времето, и всичко би трябвало да е под контрол.

# 567
  • Пловдив
И аз така си мисля..ама ,ето на - качвам- нещо не е както трябва..за това реших да попитам.. Tired

# 568
Не мисля, че ти трябва диетолог, всичко е до хормони и организъм. Аз например си ям, каквото видя и се сетя, включително всякакви боклуци, но качих само 12кг. Знам, че многото качване може да е признак за гестационен диабет, но не знам по кое време се открива. Посъветвай се с АГ-то ти - тя/той ще ти каже най-подходящата за теб диета и какви мерки и изследвания да направиш.

# 569
Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук! Искам да питам за едни витамини за бременни - казват се Terra Nova Prenatal. Водят се Био витамини за бременни, но не знам дали се продават по аптеките или само в интернет. Въпросът ми е някоя от вас ползвала ли ги е, хубави ли са?

Общи условия

Активация на акаунт