Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 47 647
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
Не се притеснявай, два пъти бях бременна и така и не усетих никакви пеперуди, макар че втория път много рано усетих бебето.

# 751
  • в огледалото на живота
Bimba-Timba, макар че съм слаба с първата бременност усетих бебо точно по това време, около 20 г.с.

В тази връзка: само на мен ли ми е странно жени с първа бременност да твърдят, че са усетили бебето още в 13 г.с., не е ли твърде рано?
Как в такава възраст може да се усети бебето?
Че то още костната му с-ма не е дооформена.
Толкова е миниатюрно,че не мога да си представя как може да се  усети каквото и да е движение.В тези седмици теглото му е около 30гр.

# 752
  • София
В тези седмици моята гинеколожка каза, че не може да се усеща, защото още не е в малкия таз, ако си спомням правилно. Аз я питах, защото в отчетната ни теме някои майки твърдяха, че усещат ритници още в 13-14г.с. Аз си го усетих в 18г.с., точно като пърхане го усетих. Не съм слаба, плацентата ми беше задна.

# 753
В 13 сед. не можеш да усетиш ритане, но потрепване- да. Аз и двете бременности усетих пърхане точно тогава.

# 754
Аз усетих пърхането и много леко нещо в 15 г.с въпреки, че не съм слаба и с предна плацента, но не бях качила кг, ако това има значение, даже бях отслабнала, а вече по-силни движения 18 г.с

# 755
  • Пловдив
Утре ще вляза в 16 г.с и все още нищо не усещам..аз ли нещо не съм в час,момата ли ми е мързелива..чакам и ги и аз пеперудите Crazy

# 756
Утре ще вляза в 16 г.с и все още нищо не усещам..аз ли нещо не съм в час,момата ли ми е мързелива..чакам и ги и аз пеперудите Crazy
Тези лентички, които имате нещо не ги разбирам.
По лентичката излиза, че в момента си в 16 седмица, аз поне така си я тълкувам....или нещо бъркам Thinking
Кога ти е термина?

# 757
  • Пловдив
Елена Ди,термина ми е 8 март,утре влизам в 16.г.с.В който и календар да задам датата на последният цикъл излиза точно така.

# 758
  • София
armira утре ще си навършена 16-та и започваш 17-та Wink
А за риткането на бебето, въобще не мисли че всички усещат бебетата преди 20-22г.с Wink еле първескини, не казвам,че няма такива, а че не всички и това е абсолютно нормално. Peace

# 759
  • София
Искам да ви попитам за мнение, защото преди не съм се замисляла толкова, но с напредване на бременността започвам да се чудя. Значи ПРМ беше на 6.02. и според нея ми е изчислен термина. Обаче се случи нещо много странно за мен, затова имам някакви съмнения. Повече от седмица преди датата на очаквана менструация започнаха да ме болят гърдите. Адска болка, бе можех да ги пипна.  Тълкувам го като ранен симптом на бременността. Закъсня ми и, естествено, имах положителен тест. Но тук идва момента с притеснението ми. Подобни болки имах и предния месец, само че ми дойде. Не беше обилно, както обикновено, но все пак кръвотечение имаше. Мисълта ми е дали е възможно да съм забременяла предния месец, просто да съм имала кръвотечение. Тест не съм правила тогава. Замислих се, защото бебето ми върви голямо, плацентата е по-зряла отколкото е нормално в моята седмица, а и корема ми е доста голям. Дали ако съм забременяла предния месец би направило впечатление на лекаря, при когото ходих за установяване на бременността и след това на този от ЖК? Или си говорят наизуст като им кажа дата на ПРМ?

# 760
Щом термина ти е 8 март, значи си в 16, утре влизаш в 17.

# 761
  • Варна
absolutpartystar,
разбира се, че би направило впечатление, особено в ранните седмици. Няма как бременността примерно да е на 10 седмици, а АГ-то да се заблуди, че е на 6 само заради твоите думи кога е била ПРМ.

# 762
  • София
absolutpartystar,
разбира се, че би направило впечатление, особено в ранните седмици. Няма как бременността примерно да е на 10 седмици, а АГ-то да се заблуди, че е на 6 само заради твоите думи кога е била ПРМ.
И аз така си мисля, но все пак ми беше интересно с това голямо бебе и по-зряла плацента.

# 763
  • Пловдив
Ей,не мога да ги оправя тези седмици и това е Crazy
Щом съм в 16 г.с и започвам 17 г.с - и термина ми е на 8 март -това означава ли че съм влязла в 5 месец или на 8 октомври ще вляза в 5 месец?

# 764
На 8 октомври.

Общи условия

Активация на акаунт