Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 47 648
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
Закъснява ми със седмица трябваше на 10/11 да ми дойде. Не мисля , че е извънматочна, просто ехографът отчита след 5г.с чак

# 736
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Сега и аз да попитам:
По програма "Майчино здравеопазване" имам право на (защото съм над 35 години):
Серумен скрининг за:
-алфа-фетопротеин
-свободен бета ЧХГ. за оценка на риск от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба
Какво означава това изследване? Как се провежда? Това БХС-то ли е или е друго изследване?

Да се самоцитирам, ако някой знае  Embarassed

# 737
  • София

Сега и аз да попитам:
По програма "Майчино здравеопазване" имам право на (защото съм над 35 години):
Серумен скрининг за:
-алфа-фетопротеин
-свободен бета ЧХГ. за оценка на риск от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба
Какво означава това изследване? Как се провежда? Това БХС-то ли е или е друго изследване?

Да се самоцитирам, ако някой знае  Embarassed
БХС е, само че изследват и още един хормон на бременността - неконюгиран естриол.

# 738
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 absolutpartystar, мерси   bouquet А АГ-то ти дава направление и се прави в Майчин дом в София ли? Трябва ли и направена ехография?

# 739
  • София !
la vida loca
Скрит текст:
По въпроса ти аз лично нищо не мога да ти кажа . Ама искам да ти кажа ЕВАЛА  Hug !! Като ти гледам подписа много се кефя . И аз искам да имам 3 дечица , ама живота ще покаже !
[/color][/i]

# 740
  • София
Нито преди,нито сега в МД БХС ми е излезнал безплатен,нито нещо допълнително са изследвали заради възрастта ми.С предишната изрично попитах и ме отрязаха, сега въобще не си направих труда.

# 741
  • София
И аз не съм наясно, но би трябвало от ЖК да ти дадат направление и да те насочат. Има го варианта и да те отрежат, както са го направили с magnet_for_happiness.

# 742
la vida loca
Скрит текст:
По въпроса ти аз лично нищо не мога да ти кажа . Ама искам да ти кажа ЕВАЛА  Hug !! Като ти гледам подписа много се кефя . И аз искам да имам 3 дечица , ама живота ще покаже !
[/color][/i]

Joy Мерси  Hug
Скрит текст:
Първата ни е "студентската грешка" (бяхме на по 20 Simple Smile); втората я чакахме да "стане" 8 години след като решихме да имаме още едно дете Simple Smile, а третата (за сега и то се очертава да е мома Simple Smile) ... е, то е измислено като желание, планирано и станало бързо Simple Smile

# 743
Вече съм трети ден,в който съм на лечение с антибиотик Флажил и глобули Арилин Рапид. Имах течение с лека миризма ,но сега вече течението нее така бяло и не мирише на нищо. Притеснява ме това,че урината ми попринцип е много светло жълто до бяла,защотообикновено пия много течности. вечер след като си поставя арилин рапид и на сутринта урината ми е много силно ,оцветена в жълто. Дали е в следствие на свещичката и отделно после доридасе измия,усещам,че всеедное останало още нещо от свешичката,като мини прашинки,гранулкине знамнещо такова,сякаш не се е разтворила напълно. В сряда ще ми пуснат нова МБ. Какъв е шансът да съм се изчистила след 6 дневен курс? (нямам гъбички,а анаеробни бактерии и коки) страх ме е да несе появяр гъби и да трябва да лекувам и тях и да ми се забави  интерупциото и да напредне бременността.

# 744
И аз да попитам отново нещо. Притеснява ме, че още не усещам движенията на малката. Другата седмица влизам в 20 седмица, поне сега се водя 19 (според видеозоните, гинеколозите)... Вчера само усетих, докато ходех навън (спокойно ходене) нещо като малка топка тежест изведнъж отляво. Беше странно. Питах се, кога ще започна да усещам движенията ясно вече? И това движение на плода ли е било, си разсъждавам... Иначе на феталната морфология, я гледах си шаваше с крачета, търкаше си с ръчички очите, бараше си главата...

# 745
Зависи от това колко си напълняла и къде е плацентата. Обикновено при жени с повече килограми или с предна плацента се усеща по-късно. Възможно е вече да усещаш, но да не разпознаваш, че е бебето. В началото може да е като гъделичкане, погалване, като газове в корема, като бълбукане... Съвсем скоро ще е отчетливо, още малко търпение  Wink

# 746
  • UK
И аз да попитам отново нещо. Притеснява ме, че още не усещам движенията на малката. Другата седмица влизам в 20 седмица, поне сега се водя 19 (според видеозоните, гинеколозите)... Вчера само усетих, докато ходех навън (спокойно ходене) нещо като малка топка тежест изведнъж отляво. Беше странно. Питах се, кога ще започна да усещам движенията ясно вече? И това движение на плода ли е било, си разсъждавам... Иначе на феталната морфология, я гледах си шаваше с крачета, търкаше си с ръчички очите, бараше си главата...

Спокойно, ако ти е 1-ва бременност, може и чак след 20-седмица да го усетиш, например в 21  или 22  Hug

Имаме нужда от НОВА ТЕМА Peace

# 747
Bimba-Timba, макар че съм слаба с първата бременност усетих бебо точно по това време, около 20 г.с.

В тази връзка: само на мен ли ми е странно жени с първа бременност да твърдят, че са усетили бебето още в 13 г.с., не е ли твърде рано?

# 748
  • на последния етаж
И двата пъти усетих бебетата за първи път в 19 г.с. Незабравими усещания - бих ги описала като пърхане крилата на пеперуда.  Heart Eyes

# 749
Е, ми, значи да проявя малко повече търпение. То, не че има къде да ходя, де...
Това определение "пърхане крилата на пеперуда" НИКОГА не съм можела да разбера, що за усещане е и какво се има в предвид под това (като реално усещане)? Разбирам "като мускулно трептене", "нежно побутване", "движение"... по-реалните определения, но това с пеперудите винаги ми е било Х..

Общи условия

Активация на акаунт