Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 47 657
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
  • в огледалото на живота
Koи билки да се избягват по време на бременност:
http://www.hera.bg/s.php?n=509
Лайката със сигурност не е безобидна,дори и при малки бебета не се препоръчва  Peace

# 721
  • Варна
Koи билки да се избягват по време на бременност:
http://www.hera.bg/s.php?n=509
Лайката със сигурност не е безобидна,дори и при малки бебета не се препоръчва  Peace

Цитат
Без никакви ограничения може да се наслаждавате само на чая от шипка и джинджифил (помага при гадене и повръщане) и липа.

От горния линк.

# 722
Какво мислите за АГ Емма Добрева ,Токуда? Пуснах си микробиология при нея,не беше готова,но тя се обади по телефона и веднага й я дадоха за 5 мин. Направи ми добро впечатление с това. Държа се нормално ,стегнато и същевременно не създава напрежение у мен. Чета в нета за нея негативни и положителни мнения и не зная на кого да вярвам вече.

# 723
  • София
Момичета, относно изследванията, явно си зависи от АГ-то. В нета също има много противоречива информация.
За чая - казах, че е по-добре да не е от пакетчетата в супермаркетите, а да е на стръкове/цветове/т.н. от аптеката или някой билкарски магазин. Най-добрият вариант, естествено, е да си го берете сами, защото знаете произхода му, но аз не съм билкарка и нямам близки такива, които да ме снабдяват. Който има си е най-добре  Peace
Десита, за всички лекари има и позитивни, и негативни мнения. Въпросът е дали тя е спечелила доверието ти.

# 724
Въпросче от мен.

Имам първо нормално раждане, бебо се роди 3450. Сега лекарката ми подхвърля, че ако
изчисленията покажат, че второто ми бебе е над 3500-3600, а нормално вторите са по-
тежки от първите, ще вървим към секцио, че съм била финна и слаба.

Знам, че лекарят преценява и й имам доверие, просто искам да чуя вашето мнение. С широк
ханш съм по принцип, просто не бил чак толкова широк за по-голямо бебе.

# 725
  • Варна
Въпросче от мен.

Имам първо нормално раждане, бебо се роди 3450. Сега лекарката ми подхвърля, че ако
изчисленията покажат, че второто ми бебе е над 3500-3600, а нормално вторите са по-
тежки от първите, ще вървим към секцио, че съм била финна и слаба.

Знам, че лекарят преценява и й имам доверие, просто искам да чуя вашето мнение. С широк
ханш съм по принцип, просто не бил чак толкова широк за по-голямо бебе.

Ширината на ханша, рядко има общо с ширината на таза, което е важно за раждането. Много пълните жени раждат по-трудно от по-слабите. Вторите бебета не са задължително по-тежки от първите.
Дотук ми изглежда, че те навива за секцио. Ти си реши. или поне да ти премери таза.

# 726
Според мен лекарката си търси причина да ти направи секцио. Изчисленията на ехографите могат да дадат големи отклонения, освен това ти вече си родила нормално едно бебе, което не е било малко.

# 727
Съгласна съм и с Хексе, и с Алексче. Аз нямам и 160, с фина скелетна структура съм, а родих нормално и двете си деца.

Да не говорим, че видеозоните обикновено дават грешно тегло за бебето.

# 728
Благодаря, че се включихте!
Не съм сигурна, че ме навива за секцио, с първото дете пак бях при нея, тогава и дума
не стана за секцио, пак съм си била слабичка. Както и да е, иначе засега вървим около
нормата с кг. на бебо, не над нея, ще следим.

# 729
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, относно изследванията, явно си зависи от АГ-то. В нета също има много противоречива информация.

Зависи какво ще си позволи допълнително да прави АГ-то, но има един минимум, който (ако ние си знаем правата) не може да прескочи. Програмата се казва "Майчино здравеопазване"  и под това име ще я намерите в табличен вид в нета (по точно в сайта на МЗ) ... А иначе ето тук я има програмата ... в по достъпен вариант ... Мен например АГ-то се опита да ме накара да си плащам ехографските прегледи ... Да, ама НЕ - понеже съм на 36 имам право на 4-ри ехографски прегледа ... Е, не му стана приятно, но ...

Сега и аз да попитам:
По програма "Майчино здравеопазване" имам право на:
Серумен скрининг за:
-алфа-фетопротеин
-свободен бета ЧХГ. за оценка на риск от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба
Какво означава това изследване? Как се провежда? Това БХС-то ли е или е друго изследване?

# 730
След МБ изследванията ми показват много анаеробни бактерии и коки и липсва млечнокисела флора, гинеколожката ми изписа Фражил ,който да пия по 2 таблетки сутрин и 2 вечер и да си слагам свещика Арилин рапид в продължение на 6 дена. Притеснява ме дали ще се изчистя за това време и съответно сигурно ли е и какъв е шансът  новите изследвания ще покажат,че нямам налиие такива бактерии. Тя каза,че антибиотикът е много силен. Въпросът е,че съм в 4 седмица някъде и искам да направя аборт възможно най-скоро и ме притеснява това лечение да не се задълбочи и съответно ибремеността да прерастне в по-късен етап.

# 731
  • гр.София
АГ знае ли че си бременна,гледа ли те на ехограф?Ако да и си и споделила,че искаш да прекъснеш бременността,значи е преценила,че това е правилната последователност на нещата.Но все пак,защо да не може да направиш аборт,и да проведеш лечението  newsm78
Нека някой по-запознат,каже.

# 732
  • Варна
АГ знае ли че си бременна,гледа ли те на ехограф?Ако да и си и споделила,че искаш да прекъснеш бременността,значи е преценила,че това е правилната последователност на нещата.Но все пак,защо да не може да направиш аборт,и да проведеш лечението  newsm78

Вероятно има опасност от възпаление. Аз бих се доверила на лекаря.

# 733

Вероятно има опасност от възпаление. Аз бих се доверила на лекаря.

Да тя ме гледа на ехограф,но още нямам сак и ми каза,че в Европа има медикаментозен аборт,който е именно за такива ситуации,в които няма наличие на сак,но ми каза също,че е хубаво да изчакам докато се появи сак и междувременно да си правя лечението и да хапвам повечко,за да не ми прилошее от антибиотика. Интересното е ,че ми каза,че ако няма сак може да ми се направи вакуум аборт ,но да не се изсмуче всичко и сакът да остане. Предполагам,че това е правилното лечение.

# 734
  • гр.София
Колко дни ти закъснява,кръвен през 48 часа пуска ли?Да не се окаже някоя извънматочна,ама се съмнявам де.Как те разпитвам,все едно АГ не си знае работата.Ама ако си толкова в началото,та чак не се вижда сак,аз също съм чувала за медикаментозно прекъсване и тук го прилагат,което не е по-зле от манипулативното.Може би е трябвало да я пораспиташ по-подробно за това  Peace

Общи условия

Активация на акаунт