Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 47 684
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
  • София
При нормално протичаща бременност е желателно поне 5 пъти да се направи изследване на кръв и урина. В началото на бременността, в 5-ия, 7-ия, 9-ия и 10-ия лунарен месец.

# 706
Веднъж май.

# 707
На мен до сега са ми пускани 2 пъти на ЖК, сега съм в 7 м, така че ще има още. А общо понеже съм проблемна ми имам 4 пъти веднъж от ДжП и веднъж в болницата.

# 708
  • в огледалото на живота
При нормално протичаща бременност е желателно поне 5 пъти да се направи изследване на кръв и урина. В началото на бременността, в 5-ия, 7-ия, 9-ия и 10-ия лунарен месец.

За урина -съгласна съм.Особенно в последните месеци и ако има оточни крайници и подпухналост в повече.
Но за кръвта.... Rolling Eyes

# 709
  • София

За урина -съгласна съм.Особенно в последните месеци и ако има оточни крайници и подпухналост в повече.
Но за кръвта.... Rolling Eyes
На мен са ми пускани три пъти вече, другата седмица имам още едно, и в края на бременността пак. По ЗК ми ги правят.

# 710
На мен даже кръвта ми е повече пъти 4, а урината 3 пъти до сега.

# 711
  • София
"Ако бременността ви протича нормално, изследванията на кръв и урина се правят по веднъж през всеки триместър, т.е. общо три пъти."

Според мен също това е напълно достатъчно.

# 712
  • UK
"Ако бременността ви протича нормално, изследванията на кръв и урина се правят по веднъж през всеки триместър, т.е. общо три пъти."

Според мен също това е напълно достатъчно.

И при мен само така се правят в 1, 2 и следва в 3  триместър Peace Това все по ЖК!
Иначе, аз имам подуване в крайниците, споделих със следящия ме ЖК и отговора беше: нормално е по принцип (нищо не ми се пусна, като изследвания) просто ми се обясни ooooh! в какви пози е желателно да стоя Crazy

# 713
Не разбрах за чая - трябва да е в торбички, или направо билката да варим?
А чай от лайка може ли да се пие по много?

# 714
  • гр.София
Аз чай от липа пия всеки ден,и нито е от този в торбичките,нито е купен от аптека.Набран ми е лично от свеки,изсушен и си варя самия цвят,прецеждам и мммм,няма такава вкуснотийка Wink
За лайката,незнам,защото не обичам,май имаше някакво ограничение до третия месец ли,ма то май беше по принцип за билковите чайчета,не съм сигурна.Ама не мисля,че чаша две ще навредят дори и тогава

# 715
Бях чела за забранените билки по време на бременност и лайката беше от тях, но в малко количество сигурно не вреди.

# 716
Бях чела за забранените билки по време на бременност и лайката беше от тях, но в малко количество сигурно не вреди.
Може да се пие само лайка и шипка, така съм чела, другите не са препоръчителни.

# 717
Всичко като не е в прекалено големи количества е безвредно, особено билките ако си ги береш ти и знаеш от къде са.

# 718
за лайката съм сигурна, че пишеше, че не е хубаво, то имаше там и копър и магданоз и много се учудих, но то статии всякакви, човек да не знае на какво да вярва  Simple Smile

# 719
Въобще няма значение дали ти ще си береш билките или ще си ги купиш от аптеката.
Просто има такива, които предизвикват контракции, ако не се лъжа, затова и не се препоръчват по време на бременност.
Лайката е една от тези билки.
Особено опасно е да си направиш запарка на чая, така действието на билката става многократно по- силно.

Общи условия

Активация на акаунт