Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 347
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
zdraveite imam sledniat vpros; pri po4inalo prvo dete i sledva6toto mi e vpisano pak kato prvo ot socialnite  sega imam o6te edno to  treto ili vtoro traiabva da go vodiat  ???

pomognete ako ste poinformirani ot mene mersi

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 18:22 от zoia 89

# 151
zdraveite imam sledniat vpros; pri po4inalo prvo dete i sledva6toto mi e vpisano pak kato prvo ot socialnite  sega imam o6te edno to  treto ili vtoro traiabva da go vodiat  ???

pomognete ako ste poinformirani ot mene mersi

Второ.Гледа се поредността на децата,които са живи към момента на искане на помощта.

# 152
zdraveite otnovo ;  taka i ne razbrax imam li pravo da polu4a ednokratnata pomo6t za 2ro  jivo rodeno dete sled kato prvoto mi po4ina a vtoroto mi go vpisaxa kato prvo i mi dadoxa pomo6ta za prvo toest 250 lv sega imam novorodeno i mi go vpisvat kato treto s pomo6t 200lv toest vtoro dete nikoga ne sm imal kakvo 6te me posvetvate

# 153
здр .мами ,моля да ми помогнете .нямам време да изчета всичко и питам направо.за помощите от 35лв.документи за доходи и на мен и на съпруга ми трябва да се подадат нали така?на колкото и места през тази година да е работил трябва от всякаде да вземе документ? освен тези док.трябва и молба декларация и док.от лекаря за имунизаций и това е ...?
безкрайно Ви благодаря   bouquet

# 154
  • Ланкър, планините Овнерог
здр .мами ,моля да ми помогнете .нямам време да изчета всичко и питам направо.за помощите от 35лв.документи за доходи и на мен и на съпруга ми трябва да се подадат нали така?на колкото и места през тази година да е работил трябва от всякаде да вземе документ? освен тези док.трябва и молба декларация и док.от лекаря за имунизаций и това е ...?
безкрайно Ви благодаря   bouquet

Виж първия пост на първа страница. Има цялото инфо там.

# 155
  • Варна
Искам да попитам,ще подавам документи за детски. За периода,който съм била на борсата и съм получавала обезщетение от там,необходимо ли е да прилагам някакъв документ или ще си вземат служебно информацията?

# 156
  • Пловдив
Искам да попитам,ще подавам документи за детски. За периода,който съм била на борсата и съм получавала обезщетение от там,необходимо ли е да прилагам някакъв документ или ще си вземат служебно информацията?

Не,за месеците на БТ с обезщетение не ти трябва документ

# 157
  • Ланкър, планините Овнерог

Не,за месеците на БТ с обезщетение не ти трябва документ

Но си носи трудовата книжка, заповедта за уволнение, абе въобще носи всичко. Ако са ти изплатили някакво обезщетение при съкращаването, си направи копие на документа, където е упоменато като такова. В моя случай снимах страницата в трудовата книжка (чист късмет, че беше в мен), където беше написано. На място ще те накарат да попълниш декларация.

# 158
  • София

Ами,щом получаваш,трябва и да занесеш.Този объркващ,червен надпис напомня  Wink
Ясно,вече я взех,утре я нося.Трябва ли ми акт за раждане или само бележката представям?

# 159
Rainbow Rising,според мен подавай.Ще ти отпуснат.За месеците,през които не си работила през 12 м база,може да те накарат да попълниш декларация,че не си работила.Носи си и трудовата книжка.С бащата нямате брак,нали?Ако е така,неговите доходи не се включват и от него нищо не се иска

♥Elfita♥, благодаря ти, мила!
Оказа се, че все още нямам право на детски, защото децата ми не са били в Бг повече от 185 дни и чак през Декември ще мога да кандидатствам за детски. По тази причина имам едно въпросче. Тъй като бележката от личнта лекарка за имунизациите на децата е извадена този месец, през Декември ще трябва ли пак да я притеснявам и да искам друга бележка или ще мога да занеса отново сегашната октомврийска бележка? Има ли някакъв срок на валидност този тип документи?

# 160
  • Пловдив
Ясно,вече я взех,утре я нося.Трябва ли ми акт за раждане или само бележката представям?

Само бележката

през Декември ще трябва ли пак да я притеснявам и да искам друга бележка

За съжаление,да.

# 161

Е, поне ще се подготвя и няма да се налага да го научавам на гишето.  Grinning
Много ти благодаря!   bouquet

# 162
Rainbow Rising,според мен подавай.Ще ти отпуснат.За месеците,през които не си работила през 12 м база,може да те накарат да попълниш декларация,че не си работила.Носи си и трудовата книжка.С бащата нямате брак,нали?Ако е така,неговите доходи не се включват и от него нищо не се иска

♥Elfita♥, благодаря ти, мила!
Оказа се, че все още нямам право на детски, защото децата ми не са били в Бг повече от 185 дни и чак през Декември ще мога да кандидатствам за детски. По тази причина имам едно въпросче. Тъй като бележката от личнта лекарка за имунизациите на децата е извадена този месец, през Декември ще трябва ли пак да я притеснявам и да искам друга бележка или ще мога да занеса отново сегашната октомврийска бележка? Има ли някакъв срок на валидност този тип документи?

Те как разбараха, че не сте били в България.Мисля, че изискването за 185 дни е отпаднало.Навсякъде пише децата да живеят постоянно в страната.

# 163
Те как разбараха, че не сте били в България.Мисля, че изискването за 185 дни е отпаднало.Навсякъде пише децата да живеят постоянно в страната.
Актовете за раждане на децата са издадени тази година, през юни. Също така бележката за доходи от работата ми е само за 2 месеца - от толкова работя. Бях чела някъде, че изискването е да са били в Бг поне 9 месеца, явно са го намалили на 6 или има някаква друга подробност, която не съм разбрала. Все пак, това е по-добрият вариант. Simple Smile Жената там беше много любезна и ми обясни, че за да имам право да кандидатствам, трябва децата ми да се отглеждат в Бг. Не е нейна вината, че нашите "умни" управници не смятат за отглеждано в страната ни дете, което посещава наша детска градина, живее в страната с майка си, която работи на трудов договор в същата тази страна, и за капак си е платила всички дължими данъци. Явно за тях е много по-важно едни други "по-тъмно зелени" да имат мотивацията да останат в страната ни и да създават блага за обществото, както знаят и могат - "лева ръка - десен джеб".  Sad Тъжно, но факт!  Twisted Evil

# 164
  • 1st floor
Приеха ли вече условията, при които ще се получават детските надбавки през 2014? Уж на 01,11 щяха да гласуват, пък аз нищо не намирам в нет-а. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт