Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 277
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
gudzy ,извади си удостоверение за това кога и дали си напускала страната за периода.Такова се вади при нас от МВР,службата за задгранични паспорти.Не знам дали става в районното.Опитай.С това удостоверение подаваш жалба в социалните и възразяваш срещу спирането на детските на това основание.Кой те е подписал на заповедта?Сроковете трябва да са упоменати на нея.Прочети я.След като се установи тази грешка,към какво те насочиха служителите в социалното?

Социалната, която ми я даде ми каза, че тя ме е подписала, защото не съм в страната....
Разправях се доста с тях, но според тях аз съм едва ли не измамничка, защото видиш ли искам да измамя системата и да взимам детски в две страни.
Историята е такава....мъжа ми е в Норвегия и по закон има право да взима детски за децата, нищо, че те никога не са стъпвали там и то със задна дата от както е влязъл в страната. Те смятат, че щом той работи там, плаща си данъците и има деца има право и на детски. При попълване на документите той е написал аз колко детски взимам тук и те трябва да му изплатят разликата. Хората естествено са си пуснали справка до тук и са попитали за тия две деца колко пари се плащат, като там изобщо не фигурира моето име. И нашичките тука решили, че съм в Норвегия и ми ги спрели.......Но след много каране те казаха, че не мога да взимам детски в две страни. Аз пък смятам, че не съм нарушила нищо и отговарям на всичките им изисквания.

# 181
gudzy ,извади си удостоверение за това кога и дали си напускала страната за периода.Такова се вади при нас от МВР,службата за задгранични паспорти.Не знам дали става в районното.Опитай.С това удостоверение подаваш жалба в социалните и възразяваш срещу спирането на детските на това основание.Кой те е подписал на заповедта?Сроковете трябва да са упоменати на нея.Прочети я.След като се установи тази грешка,към какво те насочиха служителите в социалното?

Социалната, която ми я даде ми каза, че тя ме е подписала, защото не съм в страната....
Разправях се доста с тях, но според тях аз съм едва ли не измамничка, защото видиш ли искам да измамя системата и да взимам детски в две страни.

А тук как посочвате неговия доход?Аз доколкото знам не може да се взимат детски от две страни и точно затова другата страна пита тук.
Историята е такава....мъжа ми е в Норвегия и по закон има право да взима детски за децата, нищо, че те никога не са стъпвали там и то със задна дата от както е влязъл в страната. Те смятат, че щом той работи там, плаща си данъците и има деца има право и на детски. При попълване на документите той е написал аз колко детски взимам тук и те трябва да му изплатят разликата. Хората естествено са си пуснали справка до тук и са попитали за тия две деца колко пари се плащат, като там изобщо не фигурира моето име. И нашичките тука решили, че съм в Норвегия и ми ги спрели.......Но след много каране те казаха, че не мога да взимам детски в две страни. Аз пък смятам, че не съм нарушила нищо и отговарям на всичките им изисквания.

# 182

А тук как посочвате неговия доход?Аз доколкото знам не може да се взимат детски от две страни и точно затова другата страна пита тук.
Тук не посочвам неговия доход, защото нямаме брак и по нашите "прекрасни" закони, колкото и да искам да го посоча не мога. Закона в Норвегия е такъв, че той има право независимо, че аз взимам тук, просто вадят моите детски от неговите и му плащат по-малко. Попълвайки документите са му казали, че има право на детски, но те са длъжни по служебен ред да си изискат и докажат информацията, която той е написал.
Тук въпроса е принципен, защото смятам, че няма нищо социално в социалната ни политика. И се ядосах от факта, че социалните без дори да звъннат един телефон или да проучат въпроса, каквато им е работата, спират единствения доход от 70 лева на майка с 2 деца. Не може при положение, че тези деца живеят в страната и са отглеждани от мен, само на база искане на справка от друга страна те да ми спрат детските. Ами ако с баща им сме разделени и той си вземе детските за него? Това не е така, но никой не си е мръднал пръста да го провери, там ми е проблема и не смятам да оставя нещата така.

# 183
  • Бургас
Момичета, вече втори път ходя до социалните и пак ми казаха, че още нямали справка от НОИ. Тази справка няма ли число, след което се получава? Моето дете е родено на 16 октомври. До кога трябва да подам документите за детски, че не се знае в понеделник дали ще мога да отида? Имат ли право да искат оригинал на ЛК на мъжа ми при условие, че нося копие?
Дано не реве много малкото докато попълвам документите и да не ме върнат пак Simple Smile
Благодаря предварително   bouquet

# 184
  • Пловдив
Момичета, вече втори път ходя до социалните и пак ми казаха, че още нямали справка от НОИ. Тази справка няма ли число, след което се получава? Моето дете е родено на 16 октомври. До кога трябва да подам документите за детски докрая на ноември подаваш,за да не изпуснеш детските за ноември.иначе няма краен срок.може да подадеш,когато искаш,може да не подадеш изобщо, че не се знае в понеделник дали ще мога да отида? отиди след 15 то число,за да е сигурно за справкаат Имат ли право да искат оригинал на ЛК на мъжа ми при условие, че нося копие? да,но не е сигурно,че ще я искат
Дано не реве много малкото докато попълвам документите и да не ме върнат пак Simple Smile принтирай си молбата и я попълни вкъщи
Благодаря предварително   bouquet

# 185
  • Бургас
♥Elfita♥   bouquet

# 186
Здравейте!
Имам такова питане... Как точно да тълкувам
"4. удостоверение от учебното заведение, че детето е записано като ученик/ученичка, а за новата учебна година - в срок до 31 октомври;"

Аз родих в края на Октомври тази година и сега (през ноември) ще подаваме документи за детски. Мога ли в такъв случай да получа бележка от училището, че дъщеря ми е ученичка (след като е минал срока 31.10?)

# 187
Здравейте!
Имам такова питане... Как точно да тълкувам
"4. удостоверение от учебното заведение, че детето е записано като ученик/ученичка, а за новата учебна година - в срок до 31 октомври;"

Аз родих в края на Октомври тази година и сега (през ноември) ще подаваме документи за детски. Мога ли в такъв случай да получа бележка от училището, че дъщеря ми е ученичка (след като е минал срока 31.10?)

До 31.10 представят удостоверение майките, които имат вече подадена молба-декларация.Ако вие сега ще подадете за първи път трябва да си вземете удостоверение от учебното заведение за каката и от детската градина за баткото.

# 188
  • София
Здравейте, миналата година в края на  ноември съм подавала молба за детски, сега пак ли ноември трябва да подавам или през декември. Т.е. бележките за дохода от кой месеца назад включително да вадя?
И по повод по-горното питане за удостоверение от училището за учащите какъв е този срок 31.10? Необходимо ли е да подавам второ такова за детските които вече получавам. Мислех, че трябва при новото подаване на молба.
Благодаря предварително.

# 189
Здравейте, миналата година в края на  ноември съм подавала молба за детски, сега пак ли ноември трябва да подавам или през декември. Т.е. бележките за дохода от кой месеца назад включително да вадя?
И по повод по-горното питане за удостоверение от училището за учащите какъв е този срок 31.10? Необходимо ли е да подавам второ такова за детските които вече получавам. Мислех, че трябва при новото подаване на молба.
Благодаря предварително.
[/quote

Ако не сте занесли удостоверение от училище за новата учебна година сигурно ще ви ги спрат за м.10.2013г.В молбата, която подавате този срок е написан.Подавате през м.11 с доход от м.11.2012 до м.10 2013г.

# 190
  • София
  bouquet Благодаря за отговора.

# 191
Здравейте, извинете ме за въпросите, но нямам много информация и бих искала да Ви помоля за помощ. Бих искала да Ви попитам ако някой знае какви помощи мога да вземам след като този месец за последно ще взема помощ в размер на 100 лв. за отглеждане на дете до навършване на 1 г.
Казаха ми да опитам да кандидатствам за помощ по чл. 9, но ми е много мътно за какво иде реч.

Моето положение е следното:

1. Неомъжена
2. Имам дете на 1 годинка признато от бащата
3. Нямам доходи ( за последните 12 месеца съм взимала 100 за дете до 1 г. и 35 детски)
4. По адресна регистрация живея в апартамент, в който по адрес в лична карта живеят още  4 души ( майка ми, сестра ми, баба ми и дядо ми (апартаментът е 3-стаен
5. Януари тази година баба ми и дядо ми го продадоха на братовчед ми, който също вече се води по лична карта на този адрес
6. Студентка съм ( но не съм взимала стипендия)

Ако може някой да ми обясни дали мога да взимам помощи по чл. 9 ще съм много благодарна Simple Smile

# 192
Здравейте, извинете ме за въпросите, но нямам много информация и бих искала да Ви помоля за помощ. Бих искала да Ви попитам ако някой знае какви помощи мога да вземам след като този месец за последно ще взема помощ в размер на 100 лв. за отглеждане на дете до навършване на 1 г.
Казаха ми да опитам да кандидатствам за помощ по чл. 9, но ми е много мътно за какво иде реч.

Моето положение е следното:

1. Неомъжена
2. Имам дете на 1 годинка признато от бащата
3. Нямам доходи ( за последните 12 месеца съм взимала 100 за дете до 1 г. и 35 детски)
4. По адресна регистрация живея в апартамент, в който по адрес в лична карта живеят още  4 души ( майка ми, сестра ми, баба ми и дядо ми (апартаментът е 3-стаен
5. Януари тази година баба ми и дядо ми го продадоха на братовчед ми, който също вече се води по лична карта на този адрес
6. Студентка съм ( но не съм взимала стипендия)

Ако може някой да ми обясни дали мога да взимам помощи по чл. 9 ще съм много благодарна Simple Smile

А бащата на детето къде е, живее ли с вас?Това също е важно.

# 193
Бащата не живее с нас. аз и синът ми жевеем при родителите ми, но бащата си се интересува от него, но издръжка не ни дава, а когато с колкото може

# 194
Бащата не живее с нас. аз и синът ми жевеем при родителите ми, но бащата си се интересува от него, но издръжка не ни дава, а когато с колкото може

Ако този месец последно получите 135 лв, то през м.януари подайте за месечна социална помощ.След като се разгледа молбата ви ще получите заповед.

Общи условия

Активация на акаунт