Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 117
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
Да, вече имам документите. Но все пак тази информация СП може да си я получи по служебен път.

Как по -точно?Да пишат писма до всяко едно учебно заведение в цялата страна или?

В общината много добре знаят колко деца има във всяко едно учебно или детско заведение, след като изплащат субсидии за точно определен брой деца. Всеки месец пак повтарям училищата и градините изпращат информация за броя на отсъствията, съотвено дали дадено лице е записало учебната година.  Тази информация я имат, но законодателят иска да намали броя на получаващите детски и за това измислят какви ли не бюрократични спънки - имунизации, доходи, ТЕЛК.
Но на администрацията й е трудно да си сътрудничи, а иска всичко на готово. Значи могат да направят справка в НАП за това какви доходи им се представят от удостоверенията за доходи, но за това дали дедето е записано - не.

# 226
  • Пловдив
в моя случай как да опиша тези дни - от 21 до 31 октомври newsm78

Нали се безработна????????????
Никой няма да ти иска да описваш ден по ден какво си правила и как си го правила

# 227
  • Ланкър, планините Овнерог

Никой няма да ти иска да описваш ден по ден какво си правила и как си го правила

Просто в декларацията ще пишеш, че от 21.10 до 31.10 си безработна, не получаваш доходи по ТД, нямаш фирма, регистрирана си в БТ и т.н.
На мен девойката в социалните ми диктуваше  Laughing

# 228
  • София

Просто в декларацията ще пишеш, че от 21.10 до 31.10 си безработна, не получаваш доходи по ТД, нямаш фирма, регистрирана си в БТ и т.н.
На мен девойката в социалните ми диктуваше  Laughing

bouquet  bouquet  bouquet

# 229
За подготвителните групи не трябваше да се надвишават 3 неизвинени дена  в месеца нали така? Значи всеки месец можеш да имаш по три дена неизвинени така ли?

# 230
  • Ланкър, планините Овнерог
За подготвителните групи не трябваше да се надвишават 3 неизвинени дена  в месеца нали така? Значи всеки месец можеш да имаш по три дена неизвинени така ли?

Доколкото помня от род. среща, за цялата учебна година се полагат 7 или 10 дни с отсъствия по дом. причини.

# 231
  • София
Здравейте, искам да попитам аз като студентка редовно обучение, не работя, бременна съм в 8мия месец, няма да взимам майчински, защото нямам 12 месеца трудов стаж, дали имам право на ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ БРЕМЕННОСТ? И какви документи трябва да занеса? С таткото нямаме все още брак, аз получавам наследствена пенсия, т.е трябва предполагам от НОИ да извадя документи за доходите ми 12 месеца назад, бележка от университета и бележка от лекаря за термин. Трябва ли още нещо ?  Rolling Eyes

# 232
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам аз като студентка редовно обучение, не работя, бременна съм в 8мия месец, няма да взимам майчински, защото нямам 12 месеца трудов стаж, дали имам право на ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ БРЕМЕННОСТ? да,ако доходът ти е под 350 лв бруто на човек за период от 12 м назад.доходите на бащата не влизат И какви документи трябва да занеса? отиваш и питаш в социалните  С таткото нямаме все още брак, аз получавам наследствена пенсия, т.е трябва предполагам от НОИ да извадя документи за доходите ми 12 месеца назад, бележка от университета и бележка от лекаря за термин. Трябва ли още нещо ?  Rolling Eyes

Ако отговаряш на дохода,ще имаш право на детски и социално майчинство.За всички майки има и помощ за раждане-250 лв за първо дете
Намери фирма,да те назначи.Така ще взимаш майчинство до втората година на детето.Но едва след като натрупаш стажа.Въпреки това си струва.Защото социалното е само една година,а него ще го взимаш докато натрупаш стажа

Доколкото помня от род. среща, за цялата учебна година се полагат 7 или 10 дни с отсъствия по дом. причини.

Толкова са извинените.Има и неизвинени.Нали за 5 такива в месеца спират детските.Тогава би трябвало до 4 неизвинени месечно да е ОК.А който не взима детски и повече

# 233
Здравейте, искам да попитам аз като студентка редовно обучение, не работя, бременна съм в 8мия месец, няма да взимам майчински, защото нямам 12 месеца трудов стаж, дали имам право на ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ БРЕМЕННОСТ? И какви документи трябва да занеса? С таткото нямаме все още брак, аз получавам наследствена пенсия, т.е трябва предполагам от НОИ да извадя документи за доходите ми 12 месеца назад, бележка от университета и бележка от лекаря за термин. Трябва ли още нещо ?  Rolling Eyes
Необходими са 1. Удостоверение за вероятен термин на раждане.
2. Уверение че сте студентка в което да пише полу4авате ли стипендия, и в какъв размер за предходните 12 месеца преди 45 ден
3 За пенсията не ви трябва документ, взима се по сужебен път.
 И още нещо молбата се подава след като сте влезли в термин т.е. след 45 ден преди раждането.

# 234
здравейте, четох, четох, но не се ориентирах - ние нямаме брак - трябва ли ми някаква бележка, че съм един вид самотна майка

# 235
  • Пловдив
трябва ли ми някаква бележка, че съм един вид самотна майка

НЕ
Декларираш само твоите доходи

# 236
а в крайна сметка тези 250 лв за първо дете и 2880 лв студентските влизат ли в дохода

# 237
Здрваейте,
извинявам се ако го пише някъде, но от къде мога да си изтегля най-новата бланка за подаване на детски надбавки, тъй като, тази която съм дръпнала се оказа, че не е новата.
Благодаря   bouquet

# 238

Тоест отсъствията по  дом. причини са всъщност въпросните неизвинени ли?

# 239
  • Пловдив
Здрваейте,
извинявам се ако го пише някъде, но от къде мога да си изтегля най-новата бланка за подаване на детски надбавки, тъй като, тази която съм дръпнала се оказа, че не е новата.
Благодаря   bouquet

От сайта на АСП,раздел документи

Тоест отсъствията по  дом. причини са всъщност въпросните неизвинени ли?

Не,това са отсъствията без уважителна причина /уважителни са причина са по болест или по дом причини/

Общи условия

Активация на акаунт