Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 091
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
И аз съм в същата чуденка. Дъщеря ми ще стане на 5 г през май, сега сме във втора група. От септември ще бъде 3-та група, не предучилищна. Предучилищна ще бъдат набор 2008. В АСП хич не  бяха на ясно по тоя въпрос. Явно трябва да питам в градината.

Тцъ, вече предучилищната е 2 години - предучилищна - 5-годишни (трета група градинска) и предучилищна 6-годишни (4 градинска група). Така че тази година са набор 2007 и 2008, а догодина 2008 и 2009г. Понеже са задължителни и помагалата в детската градина за 3 и 4 група са безплатни.
Това е в детските градини, а в училище повечето са само 6- годишни деца, но някъде имат и сборни групи.

п.п. Елфита, Лейди писали сме едновременно.  NAle, извинявай скочихме ти вкупом...

# 331
аз питах в майчинството счетоводно, ама май въпроса ми е по-скоро за тук, та ще питам и тук

подадох документи за детски и ми казаха в двуседмичен срок да отида на място да си получа заповедта. днес се обадих и казаха че решението ми е излязло и ще го получа по пощата.

такава ли е процедурата или да очаквам по-скоро отрицателен отговор?

даммм вече получих известието с отр.отговор, дохода ми надвишавал минимума. след 2 месеца пак ще опитам, дано съм разбрала как се смятат сумите по ведомост  #2gunfire
Е като подава документи не си ли смяташ дохода, че само излишни разправии  newsm78

Мен за детски няма да ме огрее... Както и да го въртя с неплатени и не знам си какво - мин. ми излиза 352,34 лв  Mr. Green
Хич и няма да се се мъча повече. Да си ги държат  Crossing Arms Те с тоя минимум се подиграват вече  Outta Joint

# 332
И аз съм в същата чуденка. Дъщеря ми ще стане на 5 г през май, сега сме във втора група. От септември ще бъде 3-та група, не предучилищна. Предучилищна ще бъдат набор 2008. В АСП хич не  бяха на ясно по тоя въпрос. Явно трябва да питам в градината.
През септември ще е 3 група,а аз няма да вземам детски тогава,сега до април ги получавам и спирам-та ме интересуваше сега след като тя навърши 5 години преди една седмица има ли вероятност да ми спрат детските до април ако не занеса бележка че посещава градина.

# 333
  • Пловдив
има ли вероятност да ми спрат детските до април ако не занеса бележка че посещава градина.

Бисера ти отговора кога ще ти търсят бележка.Друг отговор някакъв ли търсиш?

п.п. Елфита, Лейди писали сме едновременно.  NAle, извинявай скочихме ти вкупом...

Това не е скачане,а тройно обслужване  Laughing

# 334
има ли вероятност да ми спрат детските до април ако не занеса бележка че посещава градина.

Бисера ти отговора кога ще ти търсят бележка.Друг отговор някакъв ли търсиш?

п.п. Елфита, Лейди писали сме едновременно.  NAle, извинявай скочихме ти вкупом...

Това не е скачане,а тройно обслужване  Laughing
Хахах! Благодаря за тройното обслужване! Сега ми просветна. Мислех, че само последната година в градината се води предучилищна, но явно съм в грешка....
Thanks!

# 335
Здравейте   bouquet
Детето ми е на 2,2 г.(родено на 28.11.2011). Подадох документи на  07.01 и този месец не получих детски. Възможно ли е, защото не съм ги подала декември? Спомням си, че миналата година ги подадох пак към 10-ти януари и същия месец получих детски? Освен това сега служителката в Соц.подпомагане ми каза другата година да отида пак януари..Мисля днес да звънна да попитам да не би да има проблем с документите..

# 336
Здравейте.Аз взимам майчинство 100 лева, за една година.Има ли вариант детето ми като навърши годинка да почна работа и после да изляза в отпуска или болничен и да получавам и втората година майчинство?Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 337
  • Пловдив
Здравейте   bouquet
Детето ми е на 2,2 г.(родено на 28.11.2011). Подадох документи на  07.01 и този месец не получих детски. Възможно ли е, защото не съм ги подала декември? Спомням си, че миналата година ги подадох пак към 10-ти януари и същия месец получих детски? Освен това сега служителката в Соц.подпомагане ми каза другата година да отида пак януари..Мисля днес да звънна да попитам да не би да има проблем с документите..

Детските за януари се превеждат февруари.Ако януари не получиш,значи е трябвало да подадеш декември.Следете си вие кога трябва да подавате,взимайте си заповедите и си гледайте там

Здравейте.Аз взимам майчинство 100 лева, за една година.Има ли вариант детето ми като навърши годинка да почна работа и после да изляза в отпуска или болничен и да получавам и втората година майчинство?Благодаря Ви предварително Simple Smile

Да,има вариант да започнеш работа и да получаваш майчинство втората година.Имаш 12 м осигурителен стаж,нали?

# 338
Аз не съм работила.Получавам майчински 100 лева.И незнам как да процедирам за да получавам и втората година майчински?

# 339
Здравейте   bouquet

Детските за януари се превеждат февруари.Ако януари не получиш,значи е трябвало да подадеш декември.Следете си вие кога трябва да подавате,взимайте си заповедите и си гледайте там

Да,има вариант да започнеш работа и да получаваш майчинство втората година.Имаш 12 м осигурителен стаж,нали?

Аз не съм работила.Получавам майчински 100 лева.И незнам как да процедирам за да получавам и втората година майчински?

# 340
  • Пловдив

Никога не си работила и нямаш стажа?Тогава няма да имаш право на пари втората година.Оставаш на детските само

# 341

Никога не си работила и нямаш стажа?Тогава няма да имаш право на пари втората година.Оставаш на детските само

Не съм работила защото учих но прекъснах затова

# 342
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Ако имаш 12 месеца осигурителен стаж, става.

# 343
Помогнете ми с отговор .Работех в немска фирма ,която беше закрита и бях освободена от работа ,не знам дали ще мога да получа служебна бележка ,тъй като няма кой да ми издаде такава.Веднага започнах нова работа и там е лесно получаването ,но за месеците от март 2013 до 10.2013 не знм какво да правя .Има ли варианти да се изиска от някъде дохода ми при условие ,че всички заплащния са редовни и с платени осигуровки.Благодаря ви

# 344
  • Пловдив
,не знам дали ще мога да получа служебна бележка

Трябва ти служебна бележка.Свържи със счетоводителят,който е бил по това време.Проучи къде са документите на фирмата

При напускане/съкращаване винаги искайте служебна бележка за доход.Това може да ви спести доста главоболия за в бъдеще

Общи условия

Активация на акаунт