Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 117 825
  • 781
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Принципно, е желателно, не задължително, да е м/у 15 и 20.02, след 15 - за да са им излезли справките от НОИ за тези плащания, ако има, а до 20 - да не изтървеш месеца, че някъде го правят този номер, понеже по закон в 14 дневен срок трябва да се произнесат. Peace

# 391
Благодаря Ви, много сте мили! Heart Eyes

# 392
Здравейте отново!Бях питала дали да взимам служебна бележка за детските,въпреки че година назад съм била по майчинство.Взех такава с нулеви доходи от работодател.
В декларацията трябва да сумирам доходите на семейството.На съпруга ми е ясен от служебната бележка ще го взема,а моя като е нула?С нула ли го сумирам?.На гърба на самата декларация има една графа "Обещетения по майчинство",там знаете ли какво трябва да се напише?
Благодаря ви!

# 393
  • Пловдив
.На гърба на самата декларация има една графа "Обещетения по майчинство",там знаете ли какво трябва да се напише?

Ти също имаш доход и той е ясен.Как ще ти е 0 лв дохода ?????????????? Бележката ти е с 0 лв,но ти получаваш плащания от НОИ,нали така?Трябва да декларираш и тях задължително в тази графа

# 394
И аз имам въпрос относно попълването на декларацията за детски  Simple Smile За януари месец 2014г  имам преведени пари за майчинство (това е последното ми майчнство) и обезщетение за безработица.За януари трябва да събера и двете суми,така ли? И освен това сумата за безработица да я впиша и на гърба на декларацията-обезщетение за безработица.Нещо се обърках.

# 395
Здравейте!Дъщеря ми е родена март 2013г.От социалните ми казаха да си подам документите през април месец,и първите детски надбавки получих май месец (май за април) Въпроса ми е тази година кога трябва да подам наново документи и какви,освен декларацията с доходите ми (майчинството) и бележка за поставените ваксини от педиатъра?Благодаря!

# 396
  • Пловдив
Здравейте!Дъщеря ми е родена март 2013г.От социалните ми казаха да си подам документите през април месец,и първите детски надбавки получих май месец (май за април) Въпроса ми е тази година кога трябва да подам наново документи и какви,освен декларацията с доходите ми (майчинството) и бележка за поставените ваксини от педиатъра?Благодаря!

Подаваш април 2014.Документите са като миналата година.В общия случай-документи за доход,бележка за ваксини,акта за раждане,личните карти,молба по образец

# 397
  • Бургас
Пак април, освен посочените от теб документи - твоята л.к. и акт за раждане на детето /за справка/. Peace
И аз имам въпрос относно попълването на декларацията за детски  Simple Smile За януари месец 2014г  имам преведени пари за майчинство (това е последното ми майчнство) и обезщетение за безработица.За януари трябва да събера и двете суми,така ли? И освен това сумата за безработица да я впиша и на гърба на декларацията-обезщетение за безработица.Нещо се обърках.
Да, на гърба на декл. III. 2-ри и 3-ти ред посочваш двете суми поотделно. Peace

# 398
Благодаря за бързите ви отговори!   bouquet

# 399
.На гърба на самата декларация има една графа "Обещетения по майчинство",там знаете ли какво трябва да се напише?

Ти също имаш доход и той е ясен.Как ще ти е 0 лв дохода ?????????????? Бележката ти е с 0 лв,но ти получаваш плащания от НОИ,нали така?Трябва да декларираш и тях задължително в тази графа

Благодаря за отговора.Не смятам,че съм длъжна да имам тази информация с точност,след като те си я получава служебно.И доколкото разбрах от по-запознати съфорумки и служителка от социалните се пише САМО,че съм по майчинство и никакви други сумички,0-ли и въпросителни Simple Smile

# 400
  • В полите на Пирин планина

Благодаря за отговора.Не смятам,че съм длъжна да имам тази информация с точност,след като те си я получава служебно.И доколкото разбрах от по-запознати съфорумки и служителка от социалните се пише САМО,че съм по майчинство и никакви други сумички,0-ли и въпросителни Simple Smile

Можеш на място в Социално подпомагане да получиш информация за получените плащания по обезщетенията от НОИ. В крайна сметка ти подписваш декларацията и ти вписваш доходите, които си получила и съответно носиш отговорност за декларираното, както и за неговата точност.

# 401
  • Варна
Здравейте! Извинявам се въпроса, на който сигурно има отговор вече.
Края на този месец минава една година от както подадох молба-декларация за детските.
Въпросът ми е какви документи трябва да занеса в социалните, тъй като в момента аз съм по майчинство съответно вече 2 година за отглеждане на дете. Единствения ми доход е това което получавам въпросните 340 лв. с таткото нямаме брак и знам, че се дели на мен и детето.
Главно ме интересува трябва ли да нося някакъв документ и какъв е той удостоверяващ получаването на тези пари, може би нещо от банката където ги превеждат вие ще кажете.
Благодаря и се извинявам за глупавия въпрос.
А моя съвет е към бъдещите майки да си подават на време документи, защото мен никой не беше информирал, нито пък аз търсих тези пари и така 4 месеса им подарих хем детски, хем социална помощ от по 100 лв на месец..само защото не знаех .
Хубав ден Simple Smile
П.С. А детските влизат ли в сумата към тези 340 ?

# 402
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Извинявам се въпроса, на който сигурно има отговор вече.
Края на този месец минава една година от както подадох молба-декларация за детските.
Въпросът ми е какви документи трябва да занеса в социалните, тъй като в момента аз съм по майчинство съответно вече 2 година за отглеждане на дете. Единствения ми доход е това което получавам въпросните 340 лв. с таткото нямаме брак и знам, че се дели на мен и детето.
Главно ме интересува трябва ли да нося някакъв документ и какъв е той удостоверяващ получаването на тези пари, може би нещо от банката където ги превеждат вие ще кажете. - един пост по-нагоре е коментирано, че в Социално подпомагане може да се направи справка по служебен път и да впишеш там сумите в декларацията; обаче все пак е нужна и служебна бележка от работодателя ти за предходните 12 месеца
Благодаря и се извинявам за глупавия въпрос.
А моя съвет е към бъдещите майки да си подават на време документи, защото мен никой не беше информирал, нито пък аз търсих тези пари и така 4 месеса им подарих хем детски, хем социална помощ от по 100 лв на месец..само защото не знаех .
Хубав ден Simple Smile
П.С. А детските влизат ли в сумата към тези 340  - не влизат?

# 403
Здравейте, бърз въпрос (съжалявам, ако е коментирано вече):

получих този месец 35лв по сметка, която дадох при подаване на документи за еднократна помощ за първо дете (250те лева). Моите доходи са повече от 350 лв./месец, както и на съпруга ми. Та въпросът ми е: грешка ли е или са приели нов закон, с който месечните помощи за деца да не са зависими от дохода?

В сайта на Дирекция Соц. помощи е упоменато само старото условие, т.е. 350 лв на член на семейството...

Предварително благодаря Simple Smile

# 404
  • Пловдив
В сайта на Дирекция Соц. помощи е упоменато само старото условие, т.е. 350 лв на член на семейството...

Да,350 лв бруто на човек е изискването.Вашите ги делите на 3.Щом си получила детски значи отговаряте
Ти си подала молба за детски,нали?Имате брак с мъжа ти

Общи условия

Активация на акаунт